Snap
  • Bevallingsverhalen
  • Bevalling
  • Bevallingsverhaal

Van 0 naar 100 in 1 seconde!

Dat is hoe ik mijn bevalling zou omschrijven. Niet letterlijk natuurlijk... Maar zo voelde het wel. In werkelijkheid ging het van 4cm naar 10cm ontsluiting in ongeveer een uur. Nog steeds bizar toch?!

Laat ik bij het begin beginnen. Djordy is DJ en moest afgelopen vrijdag een setje draaien in onze hoofdstad. Zaterdagochtend rond een uur of 6 liep hij de slaapkamer binnen. 

** Ik: "Schat, ik begin wel wat krampjes te voelen hoor..." 

Djordy: "Begin maar te timen en maak me wakker als er echt iets is." **

Ik was zelf nog hartstikke slaperig en begon pas een uur later met het timen van de weeen d.m.v. een app. Hmm, om de 8 minuten en de app gaf een melding: "Maak je alvast klaar." 

Na te hebben gedoucht, gegeten en alles te hebben klaargezet zoals vluchtkoffer e.d. besloot ik Djordy wakker te maken, zodat hij zich kon klaarmaken. Ondertussen ging ik door met timen en nam ik contact op met het ziekenhuis. 

** Ik: "Goedemorgen, met Anh, ik ben momenteel 37 weken zwanger en ik denk dat mijn bevalling is begonnen. Ik ben gisteravond een deel van mn slijmprop verloren, heb momenteel weeen die 5 minuten na elkaar komen en die ongeveer 1 minuut duren."

Coordinatie St. Antonius Utrecht: "Dag mevrouw, en de weeen die om de 5 minuten komen, heeft u al een uur lang?"

Ik: "Nee, ongeveer een kwartier. En ik heb ze nu in ons gesprek van 10 minuten al twee keer gevoeld."

Coordinatie: "Ons beleid is dat u mag komen, zodra dit een uur aanhoudt. Ik hoor u ook nog geen moeite doen om die weeen weg te puffen. Kunt u over 3 kwartier terugbellen?" **

Hey, weet je wat, prima joh. Djordy moest toch nog ontbijten en inderdaad, ik verkeerde niet in pijn of paniek. Uiteindelijk lag ik om 09.30u aan de CTG & werd ik om 10.15u getoucheerd. Daaruit bleek dat ik al een ruime 4cm ontsluiting had en zou de verpleegkundige over een uur terugkomen.

Maar... dat hield ik niet uit. De weeen werden steeds pijnlijker en na een half uur (10.45u) wilde ik per se dat ze me zou controleren. Ik had namelijk al persdrang! Ik weet niet hoelaat ze precies bij me was, maar wel dat ik NU ECHT MOET POEPEN! (Dat is wat ik uitschreeuwde, haha!) Waarbij de verpleegkundige zei: "Nou meid, als jij echt denkt dat je moet persen, toe maar, kijken wat er gebeurd..." 

Je raadt nooit wat er gebeurde... 

De eerste perswee waarbij ik meeging persen. FLATS, alsof een waterballon ontplofte daar beneden, braken mijn vliezen en zat iedereen onder het vruchtwater! Oepsie...

Bij de tweede perswee stond het hoofdje. Bij de derde perswee en tevens de laatste, kwam mijn dochter op deze wereld. 

Keilah de Graaff 🌸💕 Geboren om 11.13u op zaterdag 28 mei 2022.