Snap
  • neonatalogie
  • couveuse
  • stortbevalling
  • gebrokenvliezen

Als we nu naar de OK gaan, bevalt u op de gang

Deel 3

Lees hier deel 1 & 2 van dit verhaal

Ik belde de spoedlijn totaal in paniek. Moet ik 112 bellen? Nee hoor mevrouw, kom maar met de auto. Als u nog moet wachten op de ambulance, dan bent u sneller als u nu met de auto komt. 

Aangekomen in het ziekenhuis werd er gecontroleerd op ontsluiting en ja hoor: 3 cm ontsluiting. De CTG was ondertussen ook aangezet om de baby in de gaten te houden. Gelukkig ging alles goed met haar.  

Er werd verteld dat we naar de verloskamer gingen, als voorbereiding op de keizersnede. Ik had namelijk bij mijn eerste dochter een wat grotere spoedkeizersnede gehad en i.v.m. een lage hartslag was dit helaas onder narcose. 

Eenmaal aangekomen in de verloskamer kwamen de weeën sneller en waren ze bijna niet weg te puffen. Helaas braken mijn vliezen en zat ik op 8 cm ontsluiting. Ik vroeg nog aan een zuster wanneer we dan naar de OK gingen, want ja hallo?! Ik moest een keizersnede, mijn oude litteken zou anders open kunnen scheuren door het persen. 

"Mevrouw, als we nu naar de OK gaan, dan bevalt u op de gang!" In 23 minuten was mijn ontsluiting van 3 cm naar volledig gegaan.

8 minuten later was Romée daar, na 3 keer persen en een knip. Ze huilde meteen en liet zich goed horen. Ze mocht zelfs op mijn borst liggen. 

Haar Apgar score was na 1 minuut 8 en na 5 minuten 9. En geloof me dat: is echt een goede start voor een kindje van 32 weken en 6 dagen.

Romée 17-02-2022 45cm 1845gram 

Helaas moest ze toen toch echt met de kinderarts mee voor onderzoek. Haar longen etc. moesten gecheckt worden. Ze moest ook de couveuse in, want ze was natuurlijk nog hartstikke klein. Later kon ik gelukkig nog wel naar haar toe. In isolatie op de neonatologie, want ja ik had natuurlijk Corona... 😒

Trending: "Schrap ‘goed zo’ als compliment, wij geven je 10 alternatieven!"

Zo, pittig begin hoor. Hoor graag hoe het nu gaat. Liefs, Laura

Romée is afgelopen vrijdag 1 jaar geworden. 🥳 ik zal binnenkort nog eens kijken of ik nog een stuk ga delen.