Snap
  • Babyspullen
  • speelgoed
  • spelen
  • leren
  • VTech
  • spelenderwijs

4x leuk educatief speelgoed!

Omdat spelend leren is het allerleukste is.

- sponsored - 

Spelen is wat kinderen het allerleukste vinden om te doen. Het is dan ook een onwijs goede manier om ze dingen te leren. Voorlopig zitten we nog tot na de meivakantie thuis en dus is dit het ideale moment om aan de slag te gaan met je kindje. 

Op Instagram vroegen we jullie of er bepaalde dingen zijn die jullie je kind(eren) op een speelse manier zouden willen leren. Het antwoord daarop was volmondig 'ja'. Wel vroegen een aantal moeders zich af wat ze dan precies kunnen doen. Daarom hebben wij in samenwerking met VTech een selectie gemaakt van educatief speelgoed. 

Kleuren, vormen en emoties

De kleinste kindjes (2-5) gaan op ontdekkingstocht met de Verenpret Pauw. De pauw spreidt graag zijn veren, maar heeft hulp nodig om ze weer op de juiste plek te krijgen. Elke veer staat voor een emotie en heeft een eigen kleur. Peuters en kleuters worden meegenomen op ontdekkingsreis, spelen zoekspelletjes, en leren kleuren, vormen, liedjes en melodietjes. Ook leren ze weetjes over de pauw.

Snap

Eerste honderd woordjes

Voor de iets oudere kindjes (1,5-4) is er het Mijn Eerste 100 Woordjes Dieren boek. Het boek bestaat uit twaalf stevige pagina's vol dierenplaatjes. Maar liefst 100 verschillende soorten huisdieren en dieren uit het wild komen voorbij. Door op een plaatje te drukken, hoor je allerlei weetjes en geluidjes. Het boek heeft een taalswitch, wat betekent dat er niet alleen Nederlandse woorden voorbij komen, maar ook Engelse. De knipperende ster-toets daagt uit tot interactie en zorgt voor liedjes in beide talen. 

Snap

Voor de creatieve kids

Naast het schoolwerk is het voor de oudere kinderen belangrijk om ook hun creativiteit te boosten. Dat kan met de Kidizoom DX. Deze is er zowel in het blauw, als in het roze. Het is een digitale camera, speciaal ontwikkeld voor kinderen. Met de camera kunnen ze hun eigen belevingswereld vastleggen en worden ze uitgedaagd tot prestaties in beeld en geluid. Foto's, selfies en filmpjes maken en bewerken, spelletjes spelen en zelfs muziek luisteren; alles kan! Iets waar veel kinderen van dromen. De camera beschikt over een groot kleurenscherm en er is ook de mogelijkheid om een microSD-kaart te plaatsen. 

Snap

Op avontuur

Karakters komen tot leven in het 3D Magibook. Dit interactieve boek met 3D animaties is voor kinderen van 2 tot 7 jaar. Aan de hand van vrolijke karakters, liedjes, geluiden en muziek gaan ze op avontuur. Elke handeling levert reactie op. Er verschijnt zelf een 3D hologram bij het spelen! Op elk niveau worden uitdaging geboden en kinderen kunnen zelf bepalen in welk tempo ze dat willen doen. Van simpele handelingen en dagelijkse routine voor de allerkleinsten, tot het leren van woordjes, planten en seizoenen. De grotere kindjes staat een eerste kennismaking met wetenschap te wachten!

Snap

Welke van de vier is jouw favoriet? Ben je benieuwd naar meer educatief speelgoed van VTech? Kijk dan hier!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met VTech.

3 jaar geleden

Wat super leuk! Wij hebben een andere variant van de kidizoom en hij wordt elke dag gebruikt hoor!

3 jaar geleden

Bij Ezra staat eer camera nog op zijn wislist indd ook!