Snap
  • Baby
  • Voeding

HELP, HIJ EET HAAST NIET MEER?!

Ik zucht, ik haal diep adem, ik tel tot tien...aaaaaaaaaaaaahgtrrr EEEEEEET!!!!

Snapte ik eerst niets van kinderen/babies die niet (goed) aten, en moest het toch echt aan de "aanpak" of voedsel keuze van de ouders liggen.....

Nou ik kom er op terug, niet dat ik die bovenstaande gedachte ooit heb uitgesproken hoor, maar ik dacht het wel.....ik dacht dan;

  • geef vers
  • geef gepureerd 
  • of juist a la rapley
  • geef zoiezo bio
  • geeF gevarieerd
  • BLIJF RUSTIG
  • RELAX
  • KOMT
  • GOED
  • !
  • !
  • !

Nou back to the beginning, baby at vanaf 6 maanden dmv hele langzame voedselintroductie HEEL goed, nooit geen probleem

alles at hij zonder probleem op en geef ik hem een wortel/appelpartje/stukje komkommer tussendoor is hij zo blij( vergelijk het als een PMS vrouw die je een doos chocolade geeft) 

Sinds zijn kiezen aan het doorkomen zijn een paar weken geleden begon de "ellende" 

Slecht slapen/slecht eten= vermoeide mama

Ik heb al vanalles geprobeerd, eerder eten geven, hem meer (proberen) te laten slapen, gelijk na het dutje eten of juist even wachten, eerst water geven, of juist niet, ik heb zelfs zijn pap moment van de middag naar de ochtend verplaatst want vriendlief bedacht, misschien zit hij nog wel te vol van de pap (12.00-13.00) als hij rond 16.30 avondeten krijgt.

Ik probeer rustig te blijven maar het frustreerd me zo, dat hij zo slecht eet, vooral zijn avondeten weigert ie en moet ik haast een circus/musical act opvoeren om hem te laten lachen/afleiden om tussendoor wat hapjes naar binnen te smokkelen. 

Als ik hem eten geef knikt hij gewoon nee, (heel zijn hoofd van links naar rechts) NEE, Duidelijk dus. Maar hij moet toch eten?

Hoe doen jullie dit, is dit een "sprongetje" of een "fase" (isnt it all?) of wat......Hij is nu 14 maanden!

HELP A MOMMA OUT PLEASE!

ps. Dit is zijn voedingsschema, op of aanmerkingen WELKOM!

8.00-9.00 havermoutpap met 1 banaan geprakt en lepel notenpasta

(met geluk eet hij alles op met veel afleiding)

borstvoeding

12.30-13.30 2 mais/boekweit/amaranth etc wafels met notenpasta/groentespread vers gemaakt 

(hij doet een uur over 1 wafel)

borstvoeding

17.00-18.00 avondeten, groente gepureerd +notenpasta met pasta/zoete aardappel/linzen/peulvruchten oid + stukjes erbij a la rapley (de ene dag mag ik hem wel gepureerd eten voeren en de andere dag wil hij alleen maar zelf hele stukjes eten, wat er op neer komt dat hij veel minder binnen krijgt en het nog langer duurt) 

(soms eet hij alles, vaak maar de helft)

20.00-21.00 borstvoeding

tussendoor krijgt hij water,stukjes appel/komkommer etc

(hij doet meestal wel een uur over elke voeding van eten,schud nee,spuugt bijna alles heel de tijd uit, borstvoeding meestal 30 min)

7 jaar geleden

Ik herken het helemaal. Zowel jouw frustratie als de trucendoos aan "oplossingen". Hier was het bij doorkomende tandjes ook steeds hetzelfde. Meestal kwam ik daar pas later achter natuurlijk dat hij daarom de weken ervoor slecht at. Gewoon blijven aanbieden en als je baby niet wil dan niet. Met forceren wordt het niet beter. Vertrouw erop dat je kindje (behoudens medische uitzonderingen natuurlijk) wel tot zich neemt wat hij nodig heeft. En als dat even minder is, haalt hij dat later wel in. Als hij niet veel afvalt en gewoon lekker vrolijk is, zou ik het gewoon afwachten. Mijn ervaring is dat het een fase is die weer overgaat (en ook steeds terugkomt haha).

7 jaar geleden

lastig lastig lastig helaas weet ik er alles van, Mijn dochter heeft zo bijna 2 jaar slecht gegeten. Wat je goed doet is iig alleen maar gezonde dingen aan bieden. De dingen die hij binnen krijgt zijn allemaal gezonde voedingsstoffen. Heb je ook al een keer soep gegeven? Dit kan je ook maken met zoutloze bouillon. Of alleen kruiden. Zelf maak ik voor mijn dochter altijd soep met erg weinig water er door. Ik maak altijd gelijk een grote portie. 1 kilo tomaten, 3 paprika's, 500 gram wortels, 1 grote ui, knoflook, Zelf gemaakte Italiaanse kruiden en bouillon blokjes. Dit alles mixen en dan doe ik er een klein beetje water door tot ik het dun genoeg vind. Vaak laat ik het saus dikte omdat je dan eigenlijk gewoon gepureerde groentes eet. Heerlijk en super gezond! En door de dikte kan mijn dochter van 3 het ook prima zelf eten. Verder staan hieronder al allemaal hele goede tips en verder laat het los! Want alleen hij kan zelf bepalen wat hij wil eten. Jij kan alleen hoog of laag springen je enorm frustreren maar je kindje gaat er echt niet meer van eten. sterkte!

7 jaar geleden

Graag gedaan! Ik was toendertijd ook echt heel blij dat meneer hier op deze manier toch zijn dosis vitamines binnenkreeg.. Zelf ben ik ook gek op smoothies dus ik probeerde het maar eens een keer en inderdaad, in één teug leeg haha de vork is ook de ideale oplossing hier, zo krijgt hij het gevoel dat hij het allemaal zelf doet ;) fijn dat het bij jullie ook werkt! Het voelt toch altijd rot wanneer ze weigeren te eten..

7 jaar geleden

duizendmaal DANK! Ik heb gelijk gisteren een smoothie voor hem gemaakt voor de lunch (1 wafel+1 smoothie) en hij dronk de smoothie in 5 min leeg! YESSS zeg maar hallo voedingstoffen! <3!!! heel blij, waarom heb ik daar zelf niet aan gedacht? Maak het voor mezelf dagelijks! En de vork is ook een hit, *lepel al eerder gegeven maar dat werkt niet meer