Snap
  • Baby
  • mama
  • genieten
  • Knuffelen
  • deeersteweken

Genieten nu het kan

Iedereen zegt: „Het gaat zo snel voorbij, je moet er van genieten.” Ja, wat zal ik daarop zeggen? Ik kijk ze aan met mijn vermoeide ogen, verwarde haren en ik knik en lach, maar eigenlijk heb ik geen idee.

Op dit moment is „het” (dat, wat zo snel voorbij gaat), alles, wat ik op dit moment ken. Dat is mijn leven.

Maar de uitdrukking is zo waar, de dagen gaan langzaam, maar een jaar heel snel. Ik kan zien dat de tijd snel gaat. Vandaag ben je alweer 7 weken.

Ik neem je in mijn armen. Ik wieg je en laat je op mijn buik inslapen, tegen al het advies van alle ‘experts’. Ik hou je vast en probeer je te kalmeren als je huilt.

Terwijl iedereen zegt, op een dag zal ze niet meer zo klein, zo lief, zo op mij aangewezen zijn. Dan zal ik je niet meer op mijn arm passen en dan zal ik degene zijn die tegen andere vrouwen zegt: „Geniet ervan, de tijd gaat veel te snel” en zij zullen mij aankijken met vermoeide ogen, verwarde haren, zullen knikken en mij deze bekende lach geven.

Voor als iemand mij zoekt, ik ben aan het knuffelen met mijn baby, zo veel als ik kan. Want zoals jullie weten, de tijd gaat veel te snel. Ik moet er nu van genieten, genieten nu het nog kan. 🥰

Deze tekst schreef ik toen Elena 7 weken was en echt zo waar, waar ik haar toen 20 van de 24 uur moest knuffelen en ik graag even de was wilde doen, waarbij ik nu denk, hoezo en waarom wilde je die was doen 🙄 Nu is Elena 9 maand en wil de hele dag staan, spelen, trekken en in ieder geval niet stil zitten en ben bang dat dat nog veel meer gaat worden dan nu, dus nu helemaal extra genieten van elk knuffelmomentje 🥰