Snap
  • Baby
  • mamaplaats
  • donor
  • spermadonor

5. Donor dubbel date

Hoe ik erachter kwam dat ik dezelfde donor had als mijn vriendin

Het vervolg van mijn vorige blog Tinderen voor sperma.

Mijn gewenste donor was uitverkocht. :-( Ik moest op zoek naar een nieuwe. Weer ging ik profielen lezen. Wie weet waren er wel nieuwe bijgekomen. Ik vond er een. Hij leek totaal niet op mijn eerste donor. Zo zie je maar, het lijkt oppervlakkig om te starten met selecteren op basis van uiterlijke kenmerken, maar uiteindelijk kies ik voor het innerlijk zoals beschreven. Mijn eerste donor was perfect. Deze was semi perfect voor mij, maar beter dan dit kon ik niet vinden op dat moment. Deze donor kwam uit Amerika. Weer wilde ik niet over 1 nacht ijs gaan, want het is niet zomaar iets het genetisch materiaal uitzoeken waaruit je kind hopelijk geboren gaat worden. Het klinkt plastisch en dat is het ook. Een donor is geen vader en zal dit ook nooit worden. Hoewel er wel recht is op (eenmalig) contact in de toekomst. Je weet nooit hoe dat contact verder uit gaat pakken, maar je moet uitgaan van het minimale. 

Ik was heel tevreden over deze donor en liet zijn profiel zien aan mijn ouders. Ook zijn stem liet ik horen en ook zij snapten waarom ik voor hem koos. Toch liet die ander mij niet los. Ik stuurde een mailtje naar Cryos (donorbank) met de vraag of zij verwachtten dat hij nog zou doneren. Ze wisten het niet. Ik twijfelde en wachtte... In januari wilde ik mijn eerste poging doen. Vlak voor kerst besloot ik toch voor donor nr 2 te gaan. Helaas was ook hij inmiddels bijna uitverkocht. Balend van mijn eigen besluiteloosheid bestelde ik toch maar dat ene rietje wat er nog was. Ik wilde niet voor mijn derde keuze moeten gaan.... Geen goedkope grap, want de verzendkosten waren niet misselijk: rond de €250! 

Tijdens kerst besprak ik mijn donorkeuze met mijn familie. Ik was enthousiast, maar die eerste donor kreeg ik niet uit mijn hoofd. Ik kwam thuis van het kerstdiner en slingerde mijn laptop aan, om nog 1 keer te kijken of hij ertussen stond. En ik geloofde mijn ogen niet... Hij was weer beschikbaar! :-) Het beste (zelfbetaalde) kerstcadeau ever! Snel mailde ik cryos of ik mijn andere donor nog kon afbestellen en tegelijkertijd bestelde ik 3 rietjes van deze donor (want ik was er nog steeds van overtuigd dat ik goed vruchtbaar was). €3400 mocht ik aftikken. Ja lieve mensen, dat is wat het kost als je geen partner hebt en wel een kinderwens. En dit is alleen maar om 3 keer te pogen zwanger te worden. Garanties dat je zwanger wordt zijn er niet. Ook kocht ik een pregnancy slot a €350: het recht om zwanger te mogen worden van deze donor. Want als hij zijn maximum aantal nakomelingen heeft bereikt mag je de rietjes niet meer gebruiken. Ook niet als je ze al gekocht hebt. Je krijgt dan wel je geld terug. Maar ik had deze donor nu eindelijk weer gevonden en ik wilde hem niet meer laten gaan.

Ondertussen was ik in contact gekomen met iemand uit mijn voetbalteam waar ik een blauwe maandag in speelde toen ik in mijn midlife crisis zat en nog een paar dingen wilde afvinken voor ik me echt ging settelen. Via een teamgenootje kwamen wij opnieuw in contact met elkaar, omdat zij ons erop wees dat wij beiden voor dezelfde keuze stonden: alleen moeder worden. Net als zijzelf. We belden af en toe en zo groeide onze band uit tot een vriendschap. Op een gegeven moment beschreef zij haar donor en noemde zijn alias. Ik schrok me rot. Ik realiseerde me dat we dezelfde (favoriete) donor hadden. What are the odds?! Uit al die honderden donoren hadden wij exact dezelfde gekozen. Wat nu?!

www.instragram.com/juuds_singlemom_life