Snap

Sneller zwanger worden, hoe doe je dat?

Wat is nu echt belangrijk om op te letten als je zwanger wil worden?

De stap is genomen, jullie gaan voor een kindje! Maar wat zijn nu de do’s en dont's wanneer je zwanger probeert te raken? Zijn er tips zodat je sneller zwanger zou kunnen raken? Wat is nu echt belangrijk om op te letten? Wij geven je een aantal voorbeelden van leefgewoontes die eraan bij kunnen dragen om eerder zwanger te raken. Lees gauw verder!

Gezonde leefstijl

Het is belangrijk dat wanneer je zwanger probeert te raken, je er een gezonde leefstijl op nahoudt. Niet roken, niet drinken en een gezond gewicht zijn essentieel. Een gezond gewicht wordt gezien als je BMI tussen de 20 en 30 ligt.

Voor de spermaproductie van de man is het gezonder om geen strakke boxers of slips te dragen, want het zaad kan dan te warm worden. Een heet bad nemen of met een laptop op schoot werken wordt ook niet aangeraden.

Geen Ibuprofen

Het wordt afgeraden om Ibuprofen te gebruiken als je zwanger probeert te worden. Ibuprofen verstoort je hormoonbalans en zorgt ervoor dat de eicel niet aan de baarmoederwand kan hechten. Je kunt dan beter paracetamol gebruiken.

Extra voedingssupplementen

Extra voedingssupplementen slikken in de periode dat je zwanger probeert te raken, kunnen ook positieve gevolgen hebben op het zwanger raken. Daarnaast is het belangrijk dat je als vrouw foliumzuur slikt, dit verlaagt de kans dat je kindje met een open ruggetje wordt geboren. Het slikken van foliumzuur, vitamine B6 en vitamine B12 bevordert de spermakwaliteit voor mannen.

Seks

Het beste moment om seks te hebben in je cyclus, is rond je eisprong. Je hebt de eisprong nodig om zwanger te raken. De gemiddelde vrouw heeft een cyclus van 28-30 dagen. Je bent dan het vruchtbaarst rond je 14e - 16e dag van de cyclus. Als je twijfelt wanneer je je eisprong hebt, dan kun je gaan temperaturen. Je hebt dan een thermometer nodig met twee getallen achter de komma.

Iedere ochtend op een vast tijdstip neem je dan je temperatuur op en schrijf je deze op een blaadje. Wanneer je je eisprong hebt, gaat je temperatuur iets omhoog. Het zijn geen hele grote verschillen, hooguit een paar tienden, maar uiteindelijk zie je dan wel wanneer je eisprong is. Je kunt ook ovulatietesten gebruiken om te zien wanneer je je eisprong hebt. Deze gebruik je vanaf ongeveer dag 11 om te zien of je eisprong eraan komt. Dan benut je de kansen om zwanger te raken optimaal en heb je meer kans om sneller zwanger te worden. Eicellen blijven ongeveer 12-uur goed. In tegenstelling tot zaadcellen die het wel 48-uur kunnen uithouden. Wanneer je door hebt dat je eisprong eraan komt, is het het beste om de dag ervoor seks te hebben.

Plezier

Heb plezier in de seks. Hoe meer opgewonden je bent, des te groter de kansen zijn dat je zwanger raakt. Dit geldt zowel voor de man als de vrouw. Stress is niet goed voor de vruchtbaarheid, dus het is belangrijk dat je er ontspannen mee omgaat. Focus er niet te veel op, maar heb er gewoon plezier in. Verplichte seks is niet bevorderlijk wanneer je zwanger wilt worden.

Klaarkomen en standjes

Het is bevorderlijk om de vrouw na de man te laten klaarkomen, want tijdens het orgasme van de vrouw, wordt de vagina vochtiger en kunnen de zaadcellen makkelijker voortbewegen. Daarnaast trekt de baarmoeder zich samen en trekt de baarmoeder de zaadcellen naar zich toe. Die zuigt het als het ware naar binnen. Je kunt het beste om de dag seks hebben. Bij voorkeur ’s ochtends, want dan heeft het sperma de beste kwaliteit.

De missionaris positie, het standje waarbij de vrouw op haar rug ligt en de man bovenop haar, wordt het meest effectief gezien om het snelst zwanger te raken. De penetratie is dan heel diep en de vagina ligt dan naar beneden gericht. Zo kan er minder sperma uit de vagina lopen.

Ga niet meteen naar de wc wanneer je bent klaargekomen, blijf liever nog een minuut of vijf even liggen. Dan kunnen de zaadcellen gemakkelijker naar de eicel toe. Het is niet erg als er naderhand nog zaad wegloopt, dit is loos zaad en dan is de kwaliteit daarvan toch niet goed genoeg om zwanger door te raken.

Bijzonderheden bij zwanger worden

Het kan zijn dat je geen regelmatige cyclus hebt of dat het al langer dan een jaar duurt om zwanger te worden. Een bezoekje aan de huisarts kan dan zeker geen kwaad. De huisarts kan jullie verder helpen en jullie eventueel doorsturen naar het ziekenhuis voor verder onderzoek. Voor vrouwen vanaf 35 jaar wordt aangeraden om een bezoek aan de huisarts te brengen als ze binnen 6 maanden nog niet zwanger zijn.

Gebruiken jullie een speciale methode om sneller zwanger te worden? Deel het via een reactie met andere vrouwen die graag zwanger willen raken.