Snap

Veilige kinderwagens

Dit is waar een veilige kinderwagen aan voldoet!

De veiligheid van je kindje gaat voor alles en daarom is dit bij het kopen van een kinderwagen altijd iets om op te letten. Benieuwd waar je op moet letten bij het kopen van een veilige kinderwagen? Lees dan snel verder! 

Veiligheidsnorm

De nieuwste kinderwagens voldoen aan de Europese norm voor kinderwagen EN 1888. In deze norm zijn veiligheidseisen vastgelegd voor kinder- en wandelwagens. Kinderwagens die voldoen aan deze norm, zijn voorzien van een sticker met dit nummer. 

Veiligheidspunten

Bij de aanschaf van een kinderwagen kun je als ouder zelf opletten of een kinderwagen aan de volgende punten voldoet:

Goede vering

Een goede vering zorgt ervoor dat je moeiteloos over alle ondergronden kunt wandelen. 

Stevige rem

De rem van een kinderwagen moet op minstens twee wielen afremmen. Zo rem je altijd stabiel. Je moet de rem makkelijk kunnen bedienen, zodat je snel in kunt grijpen als dat nodig is. 

Gordel

Het zitje van een kinderwagen moet voorzien zijn van een drie- of vijfpunts gordel. Zo weet je zeker dat je kindje goed vastzit en niet uit de wagen kan vallen. 

Stabiliteit

Let op de stabiliteit van de wagen en of hij niet makkelijk omvalt. Een wagen met vier wielen is stabieler dan een wagen met drie wielen.

Dubbele inklapbeveiliging

Het is handig om een kinderwagen in te klappen, zodat je deze makkelijk mee kunt nemen in de auto. Let er wel op dat de kinderwagen een dubbele inklapbeveiliging heeft. Je wilt voorkomen dat de wagen plots openspringt of inklapt. 

Parasol en ventilatie

Je moet je kindje kunnen beschermen tegen de felle zon. Gebruik hiervoor geen hydrofiele doek, maar een parasol. Door een hydrofiele doek kan de temperatuur in de kinderwagen stijgen met wel 7 graden. Ook biedt het geen bescherming tegen schadelijke UV-straling. Je kindje loopt zo dus het risico op oververhitting en verbranding. Een parasol past op vrijwel iedere kinderwagen en is eenvoudig te monteren. Het beschermt je kindje tegen het felle zonlicht en beschikt over een UV-coating. Een goede ventilatie zorgt bovendien voor voldoende frisse lucht. Idealiter heeft een kinderwagen meerdere ventilatiemogelijkheden: in de kap, de zijwanden en in de matrasbodem. 

Bestel online

Jouw veilige kinderwagen bestel je gemakkelijk online. Vergelijk verschillende modellen, prijsklassen, shops en merken en vind jouw perfecte match!