Snap

Handige kinderwagen accessoires

Combineer je kinderwagen met deze handige accessoires voor optimaal gebruiksgemak!

Naast een kinderwagen kun je allerlei losse accessoires kopen. Wij hebben de meest handige kinderwagen accessoires voor je op een rij gezet. Bestel ze direct eenvoudig online en ervaar een optimaal gebruiksgemak!

Regenhoes

Zeker met het wisselvallige weer in Nederland is het aan te raden om een regenhoes aan te schaffen. Zo kun je je kindje droog houden. De meeste merken verkopen een regenhoes die precies op de wagen past, maar er zijn ook veel babywinkels die regenhoezen verkopen van hun eigen merk. Deze zijn vaak goedkoper, maar let er wel op of deze goed op jouw kinderwagen aansluit.

Cupholder

Als moeder moet je natuurlijk ook een beetje aan jezelf denken. De cupholder is ideaal voor een cappuccino-to-go, maar ook voor de fles van je kindje. Eindeloos graaien in die grote luiertas is verleden tijd!

Meerijdplankje

Een meerijdplankje gebruik je wanneer je meerdere kindjes hebt. Het is de ideale vervanger van een tweede zitje. Je bevestigt het plankje aan de kinderwagen, zo kan je kindje erop staan en meerijden met de kinderwagen. Een meerijdplankje is dus vooral handig voor korte wandelingen. 

Autostoeladapter

Om een autostoeltje op een kinderwagen te kunnen bevestigen, heb je in de meeste gevallen een adapter nodig. Deze zijn vaak apart te koop. Let er hierbij ook goed op of de adapter geschikt is voor jouw kinderwagen en autostoeltje. 

Voetenzak

Dankzij een voetenzak worden de benen en voeten van je kindje niet koud. In de meeste gevallen is een voetenzak waterdicht en waterafstotend. Dit is fijn bij nat weer, maar het zorgt er wel voor een slechte ventilatie. Pas dus op dat je kindje niet oververhit raakt. 

Luiertas

Voor veel kinderwagens is een bijpassende luiertas te koop. Een luiertas heeft veel voordelen ten opzichte van een gewone tas. Deze extraatjes verhogen de gebruiksvriendelijkheid. Zo bevat het een verschoningsmatje, bevestigingspunten voor aan de kinderwagen en veel verschillende compartimenten. De prijzen van luiertassen variëren enorm en zijn afhankelijk van het materiaal, het merk en de stijl. 

Parasol

Je moet je kindje kunnen beschermen tegen de felle zon. Gebruik hiervoor geen hydrofiele doek, maar een parasol. Door een hydrofiele doek kan de temperatuur in de kinderwagen stijgen met wel 7 graden. Ook biedt het geen bescherming tegen schadelijke UV-straling. Je kindje loopt zo dus het risico op oververhitting en verbranding. Een parasol past op vrijwel iedere kinderwagen en is eenvoudig te monteren. Het beschermt je kindje tegen het felle zonlicht en beschikt over een UV-coating. Bij veel wagens kun je een bijpassende parasol kopen. Je kunt ook een parasol kopen van een ander merk, maar dan loop je het risico dat de bevestigingsmaterialen niet goed aansluiten bij jouw kinderwagen. 

Muskietennet

Wil je je kindje beschermen tegen insecten tijdens het wandelen? Schaf dan een muskietennet aan.

Welke kinderwagen accessoires missen nog in dit rijtje volgens jou?