Profile icon Profiel News icon Posts (82)
Blog image
  • #nadebevalling #
  • #postpartumcoach #
  • #veranderingvanvrouwnaarmoeder

De 7 dingen die je na de bevalling veranderen

@geenrozewolk vertelt

Als je moeder wordt, verander je voor goed. Dat is voor veel aanstaande moeders van te voren moeilijk voor te stellen. Sommige moeders in spe, vinden het zelfs een tikkeltje overdreven, dat andere moeders zo veranderen na de geboorte van hun kindje. Toch is het de normaalste zaak van de wereld. Tijdens de bevalling, gebeurt er iets met je als vrouw. Je laat de persoon die je ooit was, achter je en transformeert in een moeder. Dat deze rolverandering niet zonder slag of stoot gaat, is een gegeven. Veel moeders hebben hier veel moeite mee. Waar is mijn identiteit? Wie ben ik, nu ik mama ben? Waarom is mijn leven zo veranderd? Dit zijn de 7 dingen die je als vrouw voorgoed veranderen, als je bevallen bent:

Artikel lezen
0 Reacties tonen
Blog image
  • #zwangerschap #zwangerzonderrozewolk
  • #zwangerschap #zwangerzonderrozewolk #geenrozewolk
  • #mamacoach #zwanger

Als je geen roze wolk hebt in de zwangerschap

@geenrozewolk vertelt

Voordat je zwanger werd, kon je het al helemaal inbeelden. Je zag jezelf zitten met je mooie buik, zielsgelukkig, lekker cocoonend op de bank met een kopje thee. Of misschien had je de hele kinderkamer al uitgezocht op Pinterest en zag je jezelf al zitten met je baby'tje in die mooie schommelstoel. Je dacht van te voren dat je enorm happy zou zijn in je zwangerschap en dat niks of niemand dat meer af zou kunnen pakken. Dan ineens is daar die grijze donderwolk. De roze wolk is in geen velden of wegen te bekennen en ineens lijkt het alsof je je in drijfzand bevind.

Artikel lezen
1 Reacties tonen
Blog image
  • #nieuwe mama
  • #therapeut voor moeders
  • #moeder worden

De 5 meest ingewikkelde dingen aan mama worden

@geenrozewolk vertelt

Wanneer je voor de eerste keer moeder wordt, komt er een hoop op je af. Er zijn momenten waarop je overloopt van liefde voor je baby en je enorm kan genieten van het moederschap. Maar, er zullen ook momenten komen die uitdagend zullen zijn voor jou en ook voor je partner. De dingen waar niemand het over heeft, omdat je als mama nu eenmaal blij en dankbaar moet zijn. Ik denk dat deze dingen los van elkaar staan Dat je als mama happy en dankbaar kan zijn, maar het moederschap evengoed heel zwaar kan vinden.

Artikel lezen
0 Reacties tonen
Blog image
  • #relatie #relatiecrisis
  • #relatie #ouders
  • #relatietherapie

Als je relatie onder druk staat

@geenrozewolk

In deze drukke tijden, zijn veel jonge moeders en vaders uitgeblust. Anno 2023 hebben veel ouders die ik zie in mijn praktijk en om mij heen het zwaar. De agenda’s zijn super vol. We werken alsof we geen kindje hebben gekregen en doen het ouderschap er bij alsof we niet werken. Veel ouders staan in de overlevingsstand en hierdoor kwamen veel relaties onder enorme druk te staan.

Artikel lezen
1 Reacties tonen
Blog image
  • #geenrozewolk #mamavriendinnen #ittakesavollage
  • #vriendinnen #mamacoach
  • #zelfliefde #therapeut

Als je moedervriendinnen je niet begrijpen

@geenrozewelk vertelt

Soms gebeuren er dingen in je leven, die je erg teleurstellen. Dit zijn vaak dingen die je van te voren niet aan had zien komen. Zoals als je moeder bent geworden en je veel steun verwacht van je mama vriendinnen. Of dat zij je begrijpen, zoals niemand anders je begrijpt.

Artikel lezen
0 Reacties tonen
Blog image
  • #moederdag#moederdaggeenfeest#geenrozewolk
  • #mamacoach#postpartumdepressie#moederdag2023
  • #postpartumcoach#auteur#moederszonderrozewolk

Moederdag is niet voor elke mama een leuke dag

geenrozewolk vertelt

"Ik zie zo op tegen Moederdag dit jaar. Al die blije berichten op social media." Mijn cliënte schoot vol." Het lijkt elk jaar moeilijker te worden. Ik mis mijn eigen moeder zo enorm." Mijn cliënte is geen uitzondering. Er zijn veel mama's die opzien tegen Moederdag. Deze dag staat in het teken van het vieren van de moeders van onze maatschappij. Jij als mama, krijgt extra waardering voor wat je allemaal voor je gezin doet. Misschien mag je deze zondag wel lekker uitslapen en krijg je ontbijt op bed. Of wordt je door je partner eens extra in het zonnetje gezet en krijg je van je kindjes mooie gemaakte knutselwerken. Moederdag gaat ook over het tonen van waardering naar je eigen moeder. Dat ze als oma zoveel voor jou en je gezin betekent, en om alles wat ze voor jou en jullie als gezin doet. Je uit je dankbaarheid naar haar en toont op zo’n dag extra affectie naar je moeder toe. Je viert haar leven en toont je waardering in de vorm van een bloemetje of een lekkere maaltijd bijvoorbeeld. Wellicht heb je een zus met wie je een goede band hebt, die ook moeder is en die je op Moederdag eens met een fijn gebaar wil belonen. De opties zijn legio.

Artikel lezen
0 Reacties tonen
Blog image
  • #scheidenmetkinderen
  • #scheidenmetkinderen #scheiden
  • #scheidenmetkinderen #scheiden #mamagaatscheiden

Single mama: "Dit had ik nooit kunnen bedenken"

@geenrozewolk vertelt haar eigen verhaal

Nooit had ik kunnen denken dat ik alleenstaande moeder zou worden. Soms hoor ik het mezelf uitspreken en voelt het nog steeds een beetje alsof het over iemand anders gaat. “Scheiden is lijden”, zeggen ze wel eens. Ik denk dat dit gezegde klopt. Het is het meest intense, verdrietigste en het zwaarste wat ik ooit heb doorgemaakt. Dit zegt iets, nadat ik een zware postpartum depressie heb doorgemaakt na de geboorte van mijn oudste. Veel mama’s hebben me de afgelopen maanden gemaild of DM’s gestuurd met vragen over de scheiding. Van: hoe pak ik bepaalde dingen aan tot: ik wil zelf ook weg bij mijn partner, maar ik weet niet hoe. Ik blijf het bijzonder vinden, dat ik zoveel moeders heb geraakt met mijn verhaal en mijn minivlogs onder de #mamagaatscheiden.

Artikel lezen
2 Reacties tonen