Profile icon Profiel News icon Posts (4)
Blog image
  • Mama
  • Gezond

De strijd tegen zwangerschap

Over vrouwen die er alles aan moeten doen om maar niet zwanger te raken. Een reis tussen Oost en West.

Veel mensen schrijven over hoe moeilijk het is om zwanger te worden. Zij doorlopen hele trajecten aan IVF en andere medische termen, om maar een kindje te kunnen krijgen. En we zijn allemaal zielig. Allemaal. Want tuurlijk is niet leuk als je geen kindje kan krijgen, maar het tegenovergestelde is ook geen pleziertje. In deze blog wil ik even stilstaan bij het feit dat er ook vrouwen zijn die alles uit de kast moeten halen om maar NIET zwanger te raken. Ik spreek inmiddels namens mezelf, maar ook namens een grote groep vrouwen in het land van mijn man.

Artikel lezen
24 Reacties tonen
Blog image
  • Zwanger
  • Gezond
  • zwanger
  • pijn
  • Nierstuwing

Nierstuwing: vrij onbekend en mega pijnlijk...

Nierstuwing, ooit van gehoord? Nu dus wel. Ik hoop dat ik met mijn verhaal hieronder andere zwangere vrouwen kan wijzen op dit onbekende fenomeen.

Au... In de nacht van zaterdag op zondag word ik half drie s'nachts wakker met ontzettende pijn in mijn rechterzij. Het doet zoveel pijn, dat ik niet weet wat ik met mezelf aan moet. Liggen, omdraaien, zitten, hangen, lopen, bukken... Niks helpt. Het doet ongelooflijk pijn. Ik begin van ellende te jammeren en uiteindelijk te huilen. Mijn moeder trek ik van bed af. Huilend vertel ik haar dat ik niet goed word. Na voelen en kijken en zelfs even midnight googelen weten we in elk geval dat het geen blinde darm kan zijn. Daarvoor zweert de pijn niet uit naar de andere kant en ook zit de pijn wat hoger, net onder de ribben en daarboven, ook goed te voelen als een innerlijke blauwe plek die maar blijft steken. Tot je van ellende in het plafond zit, bij wijze dan.

Artikel lezen
21 Reacties tonen