Profile icon Profiel News icon Posts (2)
Blog image
  • Baby

Op naar de eerste verjaardag!

De 12 maanden zijn voorbij gevlogen (tenminste, de eerste 11 alvast :) ) Op naar de eerste verjaardag

Ik weet het nog zo goed.. 29 april 2014. Om 06.00 uur moest ik het ziekenhuis bellen om te vragen of er plek was voor een inleiding. Ik denk dat ik al een uur wakker lag.
Ik zou een inleiding krijgen, omdat mijn kleine man erg groot zou zijn (bij elke controle sinds week 12 zat hij dik boven de curve)
Er was plek! Om 07.00 uur mochten we ons melden. Om 06.45 uur kwamen we binnen. We werden naar de oranje kamer in het ziekenhuis gebracht. Vervolgens aan allemaal apparaten gekoppeld en maar wachten.
Ik had wel wat ontsluiting, maar om het goed opgang te brengen kreeg ik een ballon ingebracht. Tijdens het inbrengen begonnen de weeën al. De eerste uren leek het erg voorspoedig te gaan, maar na een tijdje bleef ik op 6 cm ontsluiting hangen. Toen maar besloten om pijnstilling te gebruiken en in no time zat ik op 8 cm. Ook hier bleef ik een tijdje ophangen. 
Uiteindelijk om 22.36 uur werd ons kleine mannetje geboren. Klein ja. met 49 cm en 3367 gram, was hij de kleinste baby in onze familie.
En nu zijn we inmiddels al bijna een jaar verder. Toch heeft hij de verwachtingen waar gemaakt. Twan zit bovenaan de groeicurve :) .
Hij ook al in het bezit van 8 tanden, stapt flink door achter zijn loopkar, heeft af en toe het gedrag van een puberende peuter en kletst je de oren van het hoofd en is vooral een mega blije baby.

Artikel lezen
2 Reacties tonen