Profile icon Profiel News icon Posts (5)
Blog image
  • Uitgerekendedatum
  • #watals
  • eenzaam
  • rouwen
  • Geenbaby
  • Geenverlof
  • verdriet

Eenzaam rouwen, de uitgerekende datum komt er aan.

Wat als ik nu nog zwanger zou zijn...


Dit is nu wat als, wat als ik nu nog zwanger zou zijn.
Elke dag sinds mijn miskraam denk ik eraan. Ik heb zeker ook goede dagen gehad, dat mijn gedachten iets naar de achtergrond verdwijnen. Maar de laatste dagen zit ik niet lekker in mijn vel. Mijn gedachtens zijn er de hele dag tot ver in de nacht. Vandaag zou ik 36 weken zwanger zijn en zou nu mijn verlof beginnen. Dan zou ik kunnen genieten van nog even rust en dan zou ik binnenkort bevallen. 

Artikel lezen
2 Reacties tonen
Blog image
  • Miskraam
  • verdriet
  • verwerking

Met flashbacks herleef ik de pijn

Rouwen om mijn miskraam

Rouwen om mijn miskraam, dat is waar ik nu midden in zit. Ik voel alles en laat het toe. Met de nodige flashbacks herleef ik de pijn die ik toen voelde. De film begint steeds opnieuw af te spelen, met beeld en geluid.
Ik stort me op mijn werk. Afleiding is wat ik zoek. Om even die pijn naar de achtergrond te krijgen. Maar eigenlijk lukt dat helemaal niet. Ik heb geen kleur op mijn gezicht en zie er moe uit, de kilo's die ik ben afgevallen in een korte tijd valt op bij mensen waar ik kom. Omdat ik open ben over wat er is gebeurd de laatste weken is het resultaat dat ik nog de hele dag bezig ben met het vertellen over mijn miskraam. Aan de ene kant is het fijn, om te kunnen delen en soms herkenning te vinden, aan de andere kant kost het veel energie en energie heb ik helemaal niet. Ik ben zo verschrikkelijk moe.
Het was helemaal niet verstandig om meteen weer te gaan werken. Mijn lichaam was er nog niet klaar voor. Ik bloedde zelfs nog steeds.
Waar ben ik meebezig? Ik voel druk om door te moeten gaan. Ik wil niemand teleurstellen en nee zeggen komt niet voor in mijn woorden boek. Maar waarom zeg ik geen nee en denk ik eens aan mezelf?
Soms denk ik dat je er dwars door heen moet voordat je het kunt beseffen. Ik moet aan mezelf denken nu, ik moet rust nemen en ik moet alles rustig kunnen verwerken. Hoelang dat ook gaat duren. 

Artikel lezen
1 Reacties tonen

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.