Profile icon Profiel News icon Posts (4)
Blog image
  • Kind

Gezellige buitenactiviteiten voor kleine kinderen

Leuke tips voor buitenactiviteiten voor kleine kinderen van 1,5 tot 12 jaar oud.

Gewoon omdat ik het leuk vind als ouders hun kinderen lekker buiten laten spelen, ook al heb je geen grote tuin met speelattributen. Lekker vitamine zon opdoen (vitamine D). Wisten jullie dat 70% van de Nederlanders een vitamine D tekort heeft, o.a. doordat ze veel te weinig buiten komen tussen 11.00 en 15.00 uur (minimaal 15 minuten is noodzakelijk voor voldoende opname)? En dat 22% van de kinderen helemaal niet of slechts 1 maal per week vrij buiten mogen spelen? 

Artikel lezen
4 Reacties tonen
Blog image
  • Kind
  • Voeding

Moestuin voor kinderen

Yes! Het wordt weer tijd om de moestuin in te richten. Samen met de kinderen aan de slag!

Voorjaar, tijd voor bloemen, plantjes en dieren. Dit jaar weer tijd om een klein kneuterig en misschien ietwat ouderwets moestuintje in te richten voor de kindjes. Leuk om ze er bij te betrekken is het zeker. Onze oudste van 3,5 vraagt of er nog meer aardbeienplantjes komen. Onze jongste van 1,5 stapt vrolijk rond met een kinderschepje. 

Artikel lezen
6 Reacties tonen
Blog image
  • Mama
  • Gezond

Irritirri kliertje krijgt kuren

Bevallen van de eerste, pittige bevalling, toch genieten en rustig herstellen.....helaas niet helemaal, want mijn schildklier stopt er mee.

Het is 14 december 2012, een mooie winterdag en de dag dat ik ben uitgerekend van onze eerste baby. Ik wordt wakker en voel iets, hoor iets, sta op en loop snel naar de badkamer, want mijn vliezen zijn gebroken. Het is bijna 10 uur. We vragen ons af wat we moeten doen, ik stel voor om een kopje koffie te drinken. We wachten en langzaam starten de weeën. Na een half uurtje volgend de weeën elkaar vlot op. Ik bel de verloskundige en ze stelt voor langs te komen. Als ze langs komt wil ze me controleren en wat blijkt....na 2 uur al 6 cm ontsluiting. Omdat we in het ziekenhuis willen bevallen en we een half uur moeten rijden stelt de verloskundige voor thuis te blijven, omdat het zo snel gaat. Prima, want ik voel me top. Enkele uren later voel ik me minder top....de bevalling stagneerd, we moeten toch naar het ziekenhuis en na een uurtje of 18 wordt onze zoon geboren. Helaas is mijn lijf zo moe, dat ik een bloeding kreeg en een manuele placenta verwijdering.

Artikel lezen
0 Reacties tonen