Profile icon Profiel News icon Posts (5)
Blog image
  • Kind
  • Gezond

Mamatorial: Boef én brokkenpiloot

Mijn oudste zoon Mats heeft een nogal levendige fantasie. In een uur transformeert hij van politieman naar brandweerman.

Mijn oudste zoon Mats heeft een nogal levendige fantasie. In een uur transformeert hij van politieman naar brandweerman. Om vervolgens babytijger en dan weer mama-aap te zijn. Mats is een rauwdouwer en een echte boef. Maar ook vaak een brokkenpiloot…

Artikel lezen
1 Reacties tonen
Blog image
  • Baby

Mamatorial: Nieuwe slaapzak = doorslapen?

Cas is 10 maanden en eigenlijk al geen ‘echte’ baby meer. Hij ontwikkelt zich razendsnel. Maar doorslapen? Ho maar!

Babyzoon Cas is 10 maanden en eigenlijk al geen ‘echte’ baby meer. Hij kruipt het hele huis door en als hij achter een loopkarretje staat, doet hij soms per ongeluk een paar stapjes! Hoewel hij zich qua ontwikkeling gedraagt als een ware dreumes, is hij wat slapen betreft net een pasgeboren baby…

Artikel lezen
2 Reacties tonen
Blog image
  • Baby
  • Babyspullen
  • post

Nieuwe babykleren

Kopen jullie veel kleertjes nieuw voor jullie 2de/3de/4de kindje?

Als echte jongensmoeder duik ik in kinderkledingwinkels en in online shops alleen de stoere jongenshoek in. Toegegeven: het is praktisch twee of drie kinderen van hetzelfde geslacht. Toen vorig jaar tijdens de 20 wekenecho bevestigd werd dat we weer een jongetje zouden krijgen (ik ‘wist’ het zelf al veel langer, heb altijd geroepen dat ik 3 zonen krijg J), ben ik de zolder opgedoken. Alle piepkleine rompertjes en pakjes die mijn oudste zoon Mats 3 jaar geleden droeg, waren nog helemaal mooi. Ik heb voor zoon2 in wording wel een paar nieuwe dingen geshopt en gekregen, maar meestal droeg en draagt hij toch de kleertjes van zijn grote broer.

Artikel lezen
9 Reacties tonen
Blog image
  • Baby
  • Voeding
  • post_short

Baby 7 maanden - hoeveel flesvoedingen?

Mijn baby van 7 maanden wil nog zeker 5 a 6 flesvoedingen. Is dat niet wat veel?

Ik heb een vraagje aan andere babymama's: Mijn zoon van bijna 7 maanden wil nog zeker 5 a 6 flesvoedingen per etmaal (ook 's nachts vaak nog 1 helaas :-( ). Volgens de verpakking zou hij op 3-4 flesvoedingen moeten zitten. Maar daar neemt mijn hongerige aapje helaas geen genoegen mee. Naast opvolgmelk krijgt hij ook fruit, groente en een broodkorstje. Hoeveel flesvoedingen kregen jullie kleintje met 7 maanden? Ik ben benieuwd!

Artikel lezen
9 Reacties tonen