Profile icon Profiel News icon Posts (10)
Blog image
  • Kind
  • post

Terug naar school

jaja we zijn weer begonnen

Jeps afgelopen maandag was het zover ... de 1e schooldag in groep 4 ..... Als een stoer toch wat lichtelijk gespannen mannetje hoor ik om half 7 smorgens een deur open gaan en zie ik een mannetje naar beneden sluipen met een notitieblokje ( om lees ik achteraf nog even de cijfers en letters op te schrijven) hoor wat gerommel beneden en meneertje is dus al lekker een boterham voor zichzelf aan t maken. Ik draai me nog maar even om en snurk nog even tot dat de wekken om 7:15 gaat. Dan hop eruit naar beneden mijn Tygo een dikke knuffel geven en vragen wat voor fruit hij mee wil naar school. Een appel wordt het en omdat het de 1e schooldag is een pakje chocomel gaat in de tas. En daar gaan we op weg naar mate we dichter bij school komen wordt mijn mannetje steeds een beetje enthousiaster en vraagt honderduit. De 1e dag mag ik nog even mee in de klas om te zien op welke plek hij mag gaan zitten. Hij kijkt een beetje onzeker rond maar ziet dan gelukkig al een vriendje binnenkomen en schreeuwt je zit hier hoor mooi naast mij. Nog even een hand voor de juf en dan ga ik ik kijk achterom en denk pfffff wat gaat de tijd toch snel 7,5 jaar geleden had ik m in mijn armen als klein hummeltje en nu in al in groep 4. Onderweg naar huis moet ik even wat wegslikken het is echt zo. Kleine jongens worden heel snel (te snel ) groot.

Artikel lezen
3 Reacties tonen
Blog image
  • Mama
  • Babyspullen
  • post

Kapper

Soms zijn het echt engeltjes......

O het was echt zo hard nodig het kon echt niet langer zo doorgaan…. De kapper en uiteraard hebben mijn lieve (B)engeltjes nog vakantie en ik kreeg zo gauw geen oppas geregeld  dus dat betekend met zijn 3en naar de kapper. Wat ik normaal als een heerlijk ontspannen uitje voor mezelf zag ik nu met een lichtelijke angst tegemoet. De oudste ben ik niet zo bang voor die vermaakt zich wel en gaat lekker een boekje ( wat ik heel slim al meegenomen had in mijn tas) lezen of kleuren of wat dan ook.

Artikel lezen
4 Reacties tonen
Blog image
  • Kind
  • post

Jaja ze slapen "uit"

Heerlijk niet om 7 uur wakker maar een stuk later

Ja het is echt waar je houdt het niet voor mogelijk maar waarvan ik dacht het gebeurt nooit is sinds 1,5 week echt gebeurt en niet zomaar een verdwaald gewoon elke dag. Mijn kinderen ja echt die van mij zijn niet tussen 6 en 7 wakker maar echt gewoon pas tussen 8 en 9 hoe heerlijk is dat. Nu moet ik uiteraard ook wel eerlijk erbij vermeldden dat ze ook een stukje later naar bed gaan als dat ze dat normaal gaan als het geen vakantie is. Maar voor die 1,5 week gingen ze ook al later naar bed en toen was het nog heel vaak heel vroeg. 

Artikel lezen
6 Reacties tonen
Blog image
  • Mama
  • Babyspullen
  • post

Iets voor mezelf kopen..... lastig

heb jij dat nu ook je gaat op pad om sinds tijden weer eens aan je eigen garderobe te werken en je komt thuis met weer kleren voor de kinderen

Tja ik ben niet de slankste dus kleren kopen is voor mij zowiezo al een drama. Leuke shirts voor onder de 30 euro kun je wel vergeten. Als ik dan al een keer ga winkelen betrap ik mezelf erop dat ik na 2 winkels alweer bij de kinderkleding sta te loeren. Kan er niks aan doen haha best erg eigenlijk maar vind het zo leuk om voor de kids kleertjes te kopen en dan bedoel ik niet de kleren van dure merken maar gewoon een jurkje hier een bloesje daar o die broek staat vast erg leuk bij dat nieuwe bloesje. Vooral voor meisjes is het soms erg lastig om te zeggen nee ze heeft nu echt genoeg. Het enige waar ik warm voor loop zijn..... Schoenen daar kun je er naar mijn mening nooit genoeg van hebben. Mijn man is het daar niet helemaal mee eens dus meestal zet ik ze in de kast en wacht ik even met ze daadwerkelijk aan te doen.... Best wel erg eigenlijk hihihi Gelukkig heb ik wat dat betreft niet zo'n dure smaak dus valt het qua kosten nog prima te overzien. Waarschijnlijk ben ik niet de enige die dit "probleem" heeft. Maar goed voordeel is dat de kids altijd wat hebben om aan te trekken ;)

Artikel lezen
7 Reacties tonen
Blog image
  • Kind
  • Vakantie dagje weg
  • post

Vakantie

Weer terug van een heerlijke vakantie en nu....toch teveel verwend

Jaaaa we zijn weer veilig thuis van onze heerlijke vakantie in Turkije. Zo fijn hebben we het gehad zo heerlijk echt een supervakantie kids lief en gezellig wat wil je nog meer. Onze kids hebben het ook super naar hun zin gehad en hadden snel vriendjes en vriendinnetjes om mee te spelen. En daardoor konden wij ook super relaxed genieten. En nu zijn we alweer een poosje thuis en begint de verveling een beetje toe te slaan. Elke keer verwachten ze van alles en gaan ervan uit dat alles zomaar kan en alles mag en owee als het even niet binnen hun straatje past krijgen we een boze bui om onze oren geslingerd. Zo niet leuk ben nu op een breaking point dat ik zeg pfff nog 2,5 week hebben ze ( de oudste dan ) vakantie en ik verlang nu alweer naar het ritme en structuur van school. Merk ook wel dat het bij de oudste ook zo is hij mist echt de structuur en regelmaat en is misschien daarom wel zo vervelend en "verwend" en uiteraard ziet de jongste dat en doet lekker mee. Pffff word er best een beetje moe en verdrietig van. Dus als iemand nog tips heeft graag ben wel toe aan weer wat nieuwe ideeen over hoe ik dat ondankbare gedrag kan afleren. Ze worden echt niet super verwend en ik en mijn man zijn best streng en rechtlijnig wat wel en niet mag. Maar manlief is weer aan t werk en ik heb nog 2,5 week te gaan. Zo weet niet of er reacties komen maar moest het ook gewoon ff kwijt ;)

Artikel lezen
3 Reacties tonen
Blog image
  • Kind
  • Gezond
  • post

rode vlek met bultjes ????

eczeem in combinatie met waterwratjes

Mijn dochter heeft sinds een poosje een best flinke rode vlek aan de binnenkant van haar elleboog. Op de vlek zitten waterwratjes. Nu ben ik er al mee naar de dokter geweest en deze heeft een hydrocortison creme voor geschreven. En verteld dat het inderdaad eczeem betreft.  Maar dit helpt niet echt. Heb ook al calendulazalf geprobeerd maar eveneens zonder succes. Het lijkt wel of het met zonnig weer erger wordt maar dit kan ook aan mij liggen omdat ik het dan meer zie omdat ze korte mouwtjes heeft. Het jeukt ook flink heb ik het idee want ze wrijft er vaak over ook gedachteloos. Heeft iemand een tip wat ik er eventueel nog op kan doen om te zorgen dat het verdwijnt. De waterwratjes heb ik wel een middeltje voor maar wil dat nu niet gebruiken nu het eczeem nog zo vlammend is. HELP wie heeft de ultieme tip om er voor te zorgen dat mijn meisje straks lekker in het zonnetje en zonder mouwtjes kan lopen zonder dat ze er last van heeft. Oja ze is 3 jaar niet dat ik straks tips krijg die niet geschikt zijn om op die leeftijd te proberen. Verder is ze voor zover ik weet nergens allergisch voor.

Artikel lezen
4 Reacties tonen
Blog image
  • Kind
  • post

Verschrikkelijke peuterpubers .....

Tja ze zeggen toch 2 jarige hebben een ijzersterke wil nou 3-jarige kunnen er ook wat van pfff dikke strijd heb ik hier met mijn "lieve"kleine meisje. Hoewel ze ook superlief en aanhankelijk kan zijn maakt ze me af en toe ook zo ontzettend boos. Haar grote broer(7) is momenteel het slachtoffer want alles maar dan ook alles wat hij doet wil mevrouwtje ook hij wordt er helemaal gek van en is blij als hij naar school kan. Want dan heeft hij eventjes rust :P Heb af en toe gewoon medelijden met m en probeer ook vaak ff met hem alleen wat te gaan doen. Ze is eigenwijs , gruwelijk bijdehand, en heeft een hele duidelijk eigen mening. terwijl ik altijd zei je denkt toch niet dat ik me de les laat lezen door zo'n klein gupje,wat een bepaald stuk kleding niet aan wil maar als je dat ze het al 5x uitgetrokken heeft sjokt deze mama toch maar weer naar de kledingkast om wat anders te pakken .  Op dit moment zit ze heerlijk naast me lief te keuvelen dus ach ja dit gaat ook wel weer over maar af en toe ..........grrrr . Nog een klein  jaartje dan mag ze naar school en is ze dan ook weer de kleinste ipv nu de bijna grootste van de peuterspeelzaal

Artikel lezen
2 Reacties tonen
Blog image
  • Kind
  • post

Help mijn dochter wil naar school

Tja en nu mijn meisje is 3 jaar en 2 maanden en elke morgen als de oudste naar school gaat is het huilen want ze wil ook zo graag elke dag naar school. Elke morgen word ze wakker en als 1e vraag mag ik vandaag naar sjool ???Terwijl zoonlief zoiets heeft van pffff ik wil wel ruilen. Al een paar keer uitgelegd dat ze lekker bij mama mag knutselen en spelletjes doen maar nee mama is stjom en juf is lief hmmm. Ze gaat wel lekker naar de peuterspeelzaal en vind het daar ook helemaal geweldig. Nog een nadeel is ze is flink lang dus er word regelmatig aan HAAR gevraagd o jij bent al groot je mag zeker al naar school aaarggghhhh dan heb ik dus de poppen weer aan t dansen en mag ik weeeer gaan uitleggen aan mijn dan niet zo lieve stille meisje dat het nog een poosje duurt voor ze heen mag. Nu spelen we thuis maar vaak schooltje en vind ze het gelukkig ook erg leuk om Juf te zijn over mama en de poppen en de knuffels en daar ook flink de baas over kan spelen. Verder ga ik ook maar eens informeren bij de peuterspeelzaal om te kijken of ze misschien een ochtendje extra mag. Wat zal het straks wennen voor haar zijn als ze echt 5 dagen naar school moet  ;)

Artikel lezen
3 Reacties tonen