Profile icon Profiel News icon Posts (32)
Blog image
 • IQtest
 • avondvierdaagse
 • Goede afloop

Weer even een update

Onze kids, avondvierdaagse,IQ test

Even weer een update voor nu laten we de beslissing dat onze kleine mannetje naar groep 3 gaat zoals het is. We gaan het meemaken hoe dat gaat straks. Ook heeft ons meisje een IQ test gehad op sommige dingen scoort ze laag en sommige dingen gemiddeld. De hoofd is vaak te vol en kan ze niks meer opslaan of begint met een werkje en is afgeleid of weet niet meer wat ze moet doen en staart voor zich uit.De kinderen die nu in haar klas zitten zijn kwa ontwikkeling verder en zij blijft hangen .Er is ondertussen eerst een gesprek geweest met de juf en iber omdat ze ineens dagen had dat ze savonds huilt naar bed ging en niet meer naar school wilde omdat ze niet meer in deze klas wilden zijn. Dus voorgesteld om haar groep 5 over telaten doen dat ze dan in een klas komt waar ze zich misschien beter kan ontwikkelen en de stof opnieuw kan doen. De juf kon zich hier wel in vinden maar die iber had alweer haar woordje klaar ja maar dan komt ze in een klas met jongere kinderen en gaat ze de baas spelen en ja die klas is ook niet echt rustig en denk ook niet dat het voor haar goed is om de stof opnieuw te herhalen. Dus heb ik besloten om tewachten op het gesprek met de psycholoog erbij die de test resultaten wilde bespreken met de juf en iber die een week later was gepland  de rapport bleek in groep 3 en 4 al niet op niveau toen werd ik pissig waarom komen jullie daar nu mee en niet al in groep 3 dan had ze misschien gewoon een jaartje over kunnen doen en hadden we daarna verder kunnen kijken. Er kwam tijdens het gesprek naar voren misschien is speciaal onderwijs beter voor haar maar ja daar staat ook een wachtlijst voor van minstens een jaar en ook mag je zelf geen school kiezen en we hebben daar iemand voor die dat kan regelen toen ging de iber ook nog even in discussie met de psycholoog want de psycholoog kan daar ook mee helpen de  iber wilde dat niet want dat kan niet daar hebben we iemand anders voor nou zegt de psycholoog ik heb het onderzoek gedaan en ik zal haar verder helpen. Conclusie ze gaat mee naar groep 6 want dan kunnen we de stof ofzo aanpassen en zijn er meer mogelijkheden nou dat zal ik even bespreken met me dochtertje en kans bestaat dat ze dit niet ziet zitten dan moeten we met een andere oplossing komen want ze gaat dan toch met tegenzin weer naar school. Op naar iets leuk de avondvierdaagse wat had ze er zin in en dit jaar liep ik voor het eerst mee buiten school met andere mama's en papa's met hun kleuters omdat ze pas vanaf groep 3 mee mogen lopen wat vond hij het super leuk dat hij wel elke dag de avondvierdaagse wil lopen. Nou mama vond 4 dagen wel genoeg haha. Dit was weer mijn blog alles kan nog veranderen met de allerlaatste rapport  jullie gaan het weer lezen.

Artikel lezen
1 Reacties tonen
Blog image
 • Groep 3
 • Overgaan
 • Groep 2 toe

Uitkomst van het gesprek

Het gesprek

Vorige week vond dan eindelijk het gesprek op school plaats. De iber(op vrijdagochtend is ze zijn juf) deed het woord ze eigen juf die 4 dagen in de week er is kon of wilde weinig zeggen. Is er nog iets veranderd na het rapportengesprek uhh nee.Maargoed de werkjes doet hij nu met momenten wel als hij alleen aan een tafeltje zit. We maken ons zorgen. We willen hem wel na groep 3 doen.Hij speelt graag met 1 jongetje en zodra hij met meerdere kindjes speelt gaat dat met momenten goed maar als het niet gaat zoals hij wil loopt hij boos naar de gang. Hij heeft veel fantasie en luisteren naar verhaaltjes vind hij leuk. Hij kan tot 10 tellen en niet verder. Ze grove motoriek is goed maar ze fijne motoriek wat minder. En is bewegelijk en blijft niet op ze stoel zitten .We denken aan faalangst en misschien dat laten onderzoeken en er is ook een cursus hoe help ik mijn kind opweg naar groep 3 of speltherapie . Als hij in groep 2 blijft gaat hij misschien de baas spelen over de 4/5 jarige en soms geeft hij ze vriendje een duw en daar kunnen die kleintjes niet tegenop.  Uh hij vind kleine kindjes juist leuk en hij zou echt niet aan ze duwen of trekken. Conclusie ze blijven erbij dat het beter is en ik denk dat hij daardoor echt niet veranderd of stil gaat zitten op ze stoel. Ik laat hem nu niet onderzoeken of wat dan ook hij is gewoon zichzelf en ik heb nu ook me handen vol aan de oudste waar JIJ je zorgen overmaakt die nu naar de psycholoog moet omdat JIJ dat nodig vind. Zoals sommige weten schreef ik ook in mijn vorige blogs schreef ik ook een stukje over onze oudste en nu staan de eerste afspraken gepland 1 met mij alleen en dan 2 onderzoeken van 1,5 uur met haar. Zij heeft inmiddels ook de rapport en wat is de juf trots ze heeft een mooi rapport alles heeft ze nu op groep 5 niveau behalve rekenen in de vorige rapport maakte de juf en de iber die iber is van groep 1 tot groep 4 en niet de hogere groepen zich zorgen maakte dus advies onderzoeken bij een psycholoog eventueel IQ test of ze de stof wel snapt. 

Artikel lezen
4 Reacties tonen
Blog image
 • School
 • gesprek
 • zorgen

Daar was ik weer

Ik word een beetje moe van de school van de kinderen.

Een tijdje geleden schreef ik over ons dochtertje, dat vaak ongelukjes had en talloze onderzoeken en bezoeken aan een psycholoog onderging. Gelukkig is dat nu voorbij, nu ze 9 is, heeft ze geen ongelukjes meer gehad. Je zou denken dat we eindelijk weer door kunnen, maar nee. Na de rapportbespreking moesten we om de tafel, want ze blijkt te veel afgeleid te zijn. Het duurt te lang om haar werkjes af te maken, en als de juf iets vraagt, klapt ze dicht. Ze vragen zich af of ze de leerstof van groep 5 wel begrijpt en weten niet hoe ze haar kunnen helpen. Daarom willen ze een IQ-test laten uitvoeren, en dan worden we weer doorgestuurd naar de psycholoog. Dus, ze gaat weer naar haar eigen psycholoog. De wachtlijst is lang, dus we wachten geduldig af.

Artikel lezen
76 Reacties tonen
Blog image
 • Nieuws
 • jaar
 • ons

Ons jaar

Leuke dingen maar ook minder leuke dingen

Het afgelopen jaar was voor ons een jaar Met verdriet maar ook hadden we mooie momenten. In januari moesten we afscheid nemen van onze gino zo onverwachts. En dan in april konden we voor de tweede keer weer ons kleine mannetje ze verjaardag niet vieren door de corona. En een mooie nieuwe fiets dus kon ik weer veilig rijden met de kids. Veel naar de kinderboerderij geweest omdat het kon.Gezellig leuke dingen gedaan met frozen op de foto geweest en daarna ook met Mickey en Minnie. Ons meisje die voor het eerst ging logeren bij de tante. Bij avonturenpark Molenwaard geweest en daarna op geweest naar kempervennen Heerlijk gezwommen etc. Ons meisje die na de zomervakantie naar groep 3 ging en in diezelfde week onder narcose moest door onze fijne tandarts. Op de verjaardag van papa zaten we savonds nog even bij de hap ons mannetje een snee op ze hoofd die gehecht moest worden.Gezellig ons verjaardag kunnen vieren in oktober met wat familie en vrienden.14 oktober afscheid moeten nemen van onze jackrussel binky op 17 jarige leeftijd.En in november gezellig ons meisje de verjaardag kunnen vieren nog en kunnen genieten van sinterklaas die aankwam in Gouda.En toen kwam er minder goed nieuws me moeder en oma van ons meisje en kleine mannetje is ziek.Met ze alle blijven we positief ondanks de chemo waar ze behoorlijk ziek van is en wij  haar alleen kunnen steunen haar bellen, appen regelmatig. En ondertussen is ons meisje lekker aan het wisselen dus ook dat vind ze spannend. En natuurlijk is Sinterklaas langs geweest met veel cadeautjes. Nu op naar het nieuwe jaar en hopen dat we van (o)ma nog heel lang mogen genieten en gauw weer kunnen knuffelen met haar. Nu het niet kan en mag. Wij wensen jullie een fijne feestdagen en een gelukkig Nieuwjaar.

Artikel lezen
0 Reacties tonen
Blog image
 • Kind
 • zindelijk

Vervolg zindelijkheid

We zijn goed opweg

Inmiddels is de psycholoog 2x geweest die een gesprek is aangegaan met ons meisje de schoolarts was idd even spannend als iets te spannend is of de juf boos word op haar dan gaat het mis. Dus het gaat nu met ups en downs ze is weer nu redelijk zindelijk overdag gewoon plassen en geen luier overdag meer om. En toch met momenten gaat het mis dan mag ik weer wassen maar ook is ze inmiddels goed bezig er hangt een mooie kalender voor elke keer dat ze poept op de toilet mag ze een sticker plakken van de 12 heeft ze er al 6 geplakt we hebben nog een lange weg tegaan maar ow wat ben ik trots het gaat weer de goede kant op. En ook mag ze na de zomervakantie eindelijk naar groep 3. Ik houd jullie op de hoogte en zal ook gauw weer wat plaatsen.

Artikel lezen
0 Reacties tonen
Blog image
 • Kind
 • stress
 • weer
 • angst
 • we

Ik kom nog even terug op mijn blog 2 jaar geleden

2 jaar geleden problemen met zindelijk worden van ons meisje

2 jaar geleden eindigden ik in mijn blog dat we naar huisarts moesten en hij ons doorstuurde naar de fysio die ons ook op een gegeven moment niet meer kon helpen en ons naar de huisarts terug stuurde en zo kwamen we terecht bij de kinderarts. Die veel vragen stelde en toen ging ze haar verder onderzoeken en voelde een verstopping in de darmen en kreeg forlax jr met sinasappel smaak en onze dame proefte het zowel in de drinken als op de boterham of in de vla dus wat ik ook probeerde ze nam het niet en ze kreeg macrogol 4000 zonder smaak om tezorgen dat het weer los kwam gelukkig kan ik het in limonade doen even goed roeren zonder dat ze het door heeft. Regelmatig moesten we terug komen of het ze werk deed en dat deed het maar niet voldoende en ook kwam ze erachter dat er geen signaal naar de hersenen ging  dat ze drang kreeg om te gaan poepen maar voor de zekerheid vond de kinderarts wel dat we even bloed moesten laten prikken of ze nog iets geks konden vinden kwa allergieën. Gelukkig niks toen waren we inmiddels weer een half jaar verder en waren we geen steek verder dus werden we doorgestuurd naar de psycholoog die thuis kwam en met haar aan de gang ging om erachter tekomen of er iets gebeurt is doormiddel van vragen stellen en tekenen met haar. Het bleek dus dat toen ons dochtertje op de toilet op school zat ergens van geschrokken tezijn en stress en angst heeft voor de toilet en daarom niks van de toilet wilden weten en tehelpen hoe ik het aan kon pakken. Ze werd tenslotte bijna 6 jaar en droeg nog steeds luierbroekjes. We waren goed opweg tot ze op vakantie ging en toen kwam er weer een lockdown en ze verlopig niet mocht komen. Toen besloot ons dochtertje dat ze geen luierbroekjes meer om wilde en aan gaf dat ze naar de toilet wilde wat waren wij super trots op haar ze ging gewoon naar de toilet en we hoefte ons geen zorgen te maken ze kon zonder zorgen gewoon bij iedereen spelen en inmiddels mocht ze ook weer naar school geen vieze broekjes meer. Tot 2 weken geleden de schoolarts zou 3 juni komen om haar te meten en wegen omdat ik erbij wilden zijn zouden we later een andere afspraak plannen. Maar ineens kwam de schoolarts eerder zonder dat we het wisten en me dochtertje uit school kwam en zei mama de schoolarts is geweest. Toen waren we de volgende dag al gauw weer terug bij af en ik dus weer kon wassen toen ben ik gelijk de schoolarts gaan bellen en ik was echt boos en dan krijg je als antwoord ja de vervanger van die idd 3 juni zou komen kon eerder en ik zie idd dat het mis is gegaan en u had aangegeven dat u erbij wilden zijn grrr. We zouden eigenlijk afronden met de psycholoog zodra ze weer mocht langsgaan en me dochtertje trots kon vertellen dat ze naar de toilet ging. Op aanraden van de kinderarts die ik natuurlijk ook het hele verhaal had verteld hebben we gelijk contact opgenomen met de psycholoog dus gaat ze weer aan de gang ze zei na mijn verhaal we gaan er weer voorzorgen dat ze die stress en angst weer onder controle krijgt dus de afspraak staat gelijk. 

Artikel lezen
3 Reacties tonen
Blog image
 • Kind
 • Verjaardag
 • jaar
 • covid

Weer even iets plaatsen

Hoe gaat het?

Na lang afwezig tezijn geweest hier ben ik weer. Wat was 2020 een verschrikkelijk jaar.Ons meisje thuis, naar school weer thuis eindelijk schoolzwemmen dan weer niet. Ons kleine mannetje eindelijk 2 jaar het gewoon niet kunnen vieren zoals vele kinderen. En eindelijk 8 mei mocht ons kleine mannetje naar de peuterspeelzaal toen moest alles weer dicht de kinderen waren zo uit hun doen afentoe nog steeds. Toen richting de zomervakantie gaan we een weekje weg of niet ja we gaan er even tussenuit lekker naar centerparcs Heijderbos we hebben genoten ookal mocht je maar 2x twee uurtjes zwemmen lekker kunnen spelen in de speeltuin en kunnen genieten van lekker eten alles was goed geregeld ook een praatje met het personeel zat er vaak in leuk personeel veel gelachen en de kids vrienden gemaakt. Zomervakantie was daarna weer om de kids weer naar school en weer thuis en weer school. In november werd ons meisje 6 jaar ook die konden we niet vieren gelukkig mocht ze op school wel uitdelen weer. Toen kreeg ons meisje in december verschillende juffen en meesters aangezien haar juffrouw de man overleden was en kregen we kort daarna tehoren dat de juffrouw geopereerd moest worden en er verlopig niet zal zijn dus elke keer weer iemand anders voor de klas. Maar deze mama wilde iets doen voor de juffrouw namens de kinderen en liet iedereen iets moois maken zodat ik een mooi boek kon maken. Inmiddels heeft de klas een vaste juffrouw tot hun eigen juffrouw er weer is. En zo kom je weer bij de volgende verjaardag van ons kleine mannetje die afgelopen april 3 jaar werd pfff helaas weer geen verjaardag vieren maar wel uitgedeeld op de peuterspeelzaal. Nu is het mei en nog is niks het oude wordt gek van al die nieuws berichten dat we er nog niet zijn. Nu gewoon hopen dat het leven weer een beetje normaal wordt.

Artikel lezen
0 Reacties tonen
Blog image
 • Kind
 • sinterklaas
 • Verjaardag
 • kinderarts
 • kerstdagen

Na lange tijd even afwezig te zijn geweest

Tijd om weer eens wat te schrijven

Weer even terug na even lang niets meer van me te laten horen.Druk met de voorbereidingen geweest van ons meisje 12 november is ons meisje alweer 5 jaar geworden. Dus was het tijd om te bedenken wat ze uit zou delen op school. Had al even gegoogeld maar vond zoveel traktaties leuk maar kon gunde me niet de tijd om dat allemaal in elkaar te zetten dus dan maar zakjes gevuld met pepernoten en chocolaatjes en speeltjes. En de kinderen vonden het geweldig. Voor het eerst dit jaar mocht ze ook een kinderfeestje geven en ze koos ballorig erg leuk niet al teveel kindjes en lekker verwend. De volgende dag zaterdag de verjaardag gevierd met een klein clubje terwijl je had gerekend op meerdere mensen zo jammer. En sinds vorig jaar heeft ook mijn beste vriend van de ene op de andere dag ons aan de kant gezet waarom ik weet het niet. Maargoed de verjaardag van ons meisje was voorbij en dan komt sinterklaas in het land dus de verjaardags slingers eraf en de sinterklaas slingers weer opgehangen. Dan is ook sinterklaas weer terug en dan staan de kerstdagen weer voor de deur. Helaas moet ik eerste kerstdag werken maar goed tweede lekker thuis bij me gezin. Met ze vieren lekker genieten. Maar eerst nog een bezoekje bij de kinderarts. Nu vraag je je af waarom. Ons meisje is vanaf dat ze 4,5 is wilden ze niet poepen op de wc. Belonen doormiddel van stickers hielp niet dus stond soms 3 a 4 keer op een dag onderkleding te wassen. Naar de huisarts kreeg laxeermiddelen mee want ze zat verstopt Maar daar was jet probleem niet mee opgelost weer terug en werd  naar het ziekenhuis gestuurd om een foto te laten maken van de buik. Nog steeds zat ze verstopt daarom voelt ze niet dat ze moest poepen. Dus dat werd naar fysiotherapie toe voor oefeningen. Half jaar later geen resultaat en geen verbetering maar ondertussen wel de poep ophouden dus voelt ze het blijkbaar wel. Dus afspraak weer bij de huisarts en ook de fysiotherapeut had haar verslag doorgestuurd dus daarom nu naar de kinderarts toe en hopen dat we kunnen achterhalen wat er is.

Artikel lezen
0 Reacties tonen
Blog image
 • Kind
 • Verjaardag

Verjaardag, waterpokken

Weer even terug

16 april was ons kleine mannetje alweer 1 jaar. Wat gaat het dan ineens hard. 20 april was het groot feest het was erg gezellig en ons mannetje is ook aardig verwend.Helaas moest ik ook iedereen waarschuwen want smorgens was ik de oudste van 4 jaar aan het wassen en ja hoor ze zat helemaal onder de Waterpokken en ze had net vakantie en we gingen de broertje ze eerste verjaardag vieren maar gelukkig ze had geen koorts en was ze er niet ziek van.Dus konden we gewoon feesten. Inmiddels zijn ze bijna weg en is de vakantie voorbij bleek dat er meerdere kinderen op school ze hadden gehad en nog hebben dus was het wachten tot haar broertje aan de beurt was. En ja hoor vanmorgen ging ik hem verschonen en daar waren ze de waterpokken dus nu heeft hij ze ook en is er nog niet ziek van. Dus hoop dat hij dat ook niet wordt. Wel lekker ingesmeerd met kidsclin want dat hielp bij ze grote zus ook goed. 

Artikel lezen
0 Reacties tonen