Profile icon Profiel News icon Posts (3)
Blog image
  • Mama

Mijn leven als gastoudermoeder (deel 2)

Het vervolg over mijn eerdere blog over mijn werk als gastouder en mama.

Mijn dagen zijn lang. Mijn man heeft een fulltimebaan en ik dus als huismoeder fulltimemoederschap en daarnaast bijna fulltimegastouderschap. Ik maak dagen van 7 tot 7. En wat hou ik over aan het eind van de maand? Haast niks. Ik draai meer dan 50 gastouderuren in de week (natuurlijk overlapt dit, maar dit zijn de uren die ik betaald krijg) en hou amper 100 euro per week van over. Het bedrag dat door ouders betaald wordt is laag, daarnaast krijg ik ook elk jaar nog een leuke blauwe envelop dat de belastingdienst over dat zuur verdiende geld ook nog een bijdrage van mij aan hen verwacht. Zouden jullie voor nog geen 5 euro per uur 50 uur in de week maken? Ik hoop dat dit, hoe zwart wit ik dit nu ook neerzet, respect op levert voor het werk als een gastouder. In die uren die ik maak zitten geen pauzes, met een beetje geluk krijg ik 2 minuten om lauwe koffie te drinken en een snel gesmeerde boterham naar binnen te proppen. Jullie moeders weten dat kindjes veel aandacht vragen en al helemaal als ze met heel veel zijn, ze allemaal honger en dorst krijgen en veel van hen regelmatig verschoond moeten worden. Daar gaat dan ook mijn meeste tijd met ze aan op. Daarnaast wordt er verwacht dat ik leuke knutselwerkjes met ze maak voor elke verjaardag van papa en mama tot opa en oma x het aantal kindjes dat ik opvang. Ik liedjes met ze zing, leerzame spelletjes met ze doe, ze regelmatig mee naar buiten neem, ze persoonlijke aandacht geef, observeer waar ze behoefte aan hebben en ook nog kindjes met de hele bende naar school heen breng. Als ik dat allemaal in één dag moet doen krijgen ze of niet te eten, worden ze niet verschoond of mag mijn dag wel 3 weken duren.

Artikel lezen
5 Reacties tonen
Blog image
  • Mama

Mijn leven als gastoudermoeder (deel 1)

Mijn huis voelt soms als een museum waar iedereen rond mag lopen, een restaurant waar iedereen te eten krijgt... en ik voel me soms vergeten

Ik schrijf dit blog anoniem omdat het erg persoonlijk is, mijn inkomen toch ook wel heel belangrijk is, maar ik het heel graag met jullie deel. Ik ben mama en daarnaast gastouder. Een besluit wat ik jaren terug heel bewust heb genomen. Wij kiezen voor kinderen en ik wil ze graag zelf opvoeden voor ze de grote maatschappij ingaan en naar school moeten. Daarnaast wil ik graag mijn steentje bijdragen in de huishoudpot en vind ik het voor onze kindjes belangrijk dat ze wel met andere kindjes leren spelen en delen. En omdat ik een groot hart heb voor kindjes en het gewoon heel erg leuk en gezellig vind.

Artikel lezen
2 Reacties tonen