Profile icon Profiel News icon Posts (8)
Blog image
  • Zwanger
  • post

De buik

​De buik, of eigenlijk: míjn buik.

De buik, of eigenlijk: míjn buik. Met mijn 23 weken zwangerschap ontkom ik er niet aan dat hij nu behoorlijk zichtbaar begint te worden. Voor mijn zwangerschap zattie er ook al een beetje en was ik altijd bezig met het verbergen en inhouden ervan. Dus toen ik zwanger bleek keek ik echt uit naar het moment dat mijn buik van een vet~ naar een babybuik zou veranderen. Lekker pronken en eindelijk zonder schaamte strakke shirts dragen. Heerlijk leek me dat! Maar niets leek minder waar..

Artikel lezen
4 Reacties tonen
Blog image
  • Zwanger
  • post

Voetbal~ of poppenmoeder

<img src="http://www.mamaplaats.nl/wordpress/wp-content/uploads/2014/02/image161.jpg" alt="image16" width="1602" height="1054" class="alignleft size-full wp-image-90409" /> Na 8 weken lang wachten, wachten en nog meer wachten was het opeens 14 januari. Oftewel: echo dag!

Na 8 weken lang wachten, wachten en nog meer wachten was het opeens 14 januari. Oftewel: echo dag! Hét moment waar we zo lang naar hadden uitgekeken. Natuurlijk gingen we om de gezondheid van kleine baby te checken. Ik mag het misschien niet zeggen (maar ik doe het lekker toch), minstens zo belangrijk was voor ons het geslacht.. We konden het niet maken om onze familie teleur te moeten stellen tijdens onze gender reveal party over een paar dagen!

Artikel lezen
0 Reacties tonen
Blog image
  • Zwanger
  • post

Gender Reveal Party

​Het is misschien ietwat ordinair en veelste Amerikaans, maar who cares!

Al voordat ik überhaupt zwanger was zag ik vaak mooi versierde taarten voorbij komen met een blauw of roze binnenkant. Vanaf dat moment stond het eigenlijk al vast; ik wil een gender reveal party! Vriendje moest zich eerst door de eerste vooroordelen heen worstelen en antwoordde uiteindelijk met een twijfelachtige 'als jij dat wil schatje..?' Goed! Daar ging ik. Uren lang achter mijn iPadje opzoek naar leuke ideeën voor het eerste feestje van onze baby. De meest uiteenlopende dingen vond ik en uiteindelijk ontstond er in mijn fotoalbum een mooi moodboard vol ideeën. De eerste stap was gezet. Door naar stap twee; de uitnodigingen. Ik vond een Amerikaanse site die kant en klare formats aanbood. Fijn! Hoef ik tenminste niet zelf te knippen en te plakken. Na het versturen van de uitnodigingen naar de meest naaste familie en vrienden twijfelde ik een beetje. Was ik misschien te ver doorgeschoten in mijn gender hysterie? Opeens kon me ik voorstellen dat onze gasten het misschien niet zo konden waarderen dat de gekleurde muisjes hun om de oren zouden vliegen bij het open maken van de envelop. Maar goed, zoals eerder al gezegd.. who cares. Het kwaad was immers al geschiet.

Artikel lezen
12 Reacties tonen
Blog image
  • Zwanger
  • post

Hormoonmonster

​Oke, ik geef het toe. Ik ben er één. Een echte. Een op-en-top zwangere vrouw, met alle gevolgen van dien.

Oke, ik geef het toe. Ik ben er één. Een echte. Een op-en-top zwangere vrouw, met alle gevolgen van dien. Eerder grapten we er wel eens over. Wat als ik tijdens mijn zwangerschap zou veranderen in een onuitstaanbaar monster.. Mijn vriend was er altijd van overtuigd dat dat niet zou gebeuren. Nou, daar is hij flink op terug gekomen!

Artikel lezen
0 Reacties tonen
Blog image
  • Zwanger
  • post

Mijn bodemloze put en ik

Sinds een paar weken ben ik de eigenaar van een pracht exemplaar. Mijn maag heeft zich omgeruild voor een enorme bodemloze put!

Sinds een paar weken ben ik de eigenaar van een pracht exemplaar. Mijn maag heeft zich omgeruild voor een enorme bodemloze put! Ik heb altijd al gedacht dat mijn maag meer voedsel tot zich kon nemen dan de gemiddelde mens, maar dit slaat echt alles! Van 's morgens vroeg tot 's avonds laat (en daarna) is 'eten' ongeveer het enige wat constant in mijn hoofd aanwezig is. En ik moet zeggen, het valt me zwaar.

Artikel lezen
1 Reacties tonen
Blog image
  • Zwanger
  • post

De keuze is reuze.. Helaas!

Ik dacht, dit wordt makkelijk! De keuze is uit twee: oud roze of vintage blue.

Ik dacht, dit wordt makkelijk! De keuze is uit twee: oud roze of vintage blue. Vanaf de eerste dag van mijn zwangerschap is de babykamer al ingericht in mijn hoofd. Ook voel ik sinds die tijd de enorme belachelijke drang om alles af te hebben. De kamer in mijn hoofd is ook al ingekleurd, ook al weten we het geslacht nog niet. Ik lieg als ik zeg dat dit niet komt door de lichte voorkeur die ik voel, maar dat terzijde.

Artikel lezen
0 Reacties tonen
Blog image
  • Zwanger
  • post

Eerste echo!

We krijgen een...

Na een paar weken vol buikkrampen en rugpijn kreeg ik vandaag eindelijk antwoord op de vraag die al weken door mijn hoofd spookt. Is het mogelijk dat er na zo veel pijn een gezond kindje in mijn buik zwemt? Ik droom al een paar dagen over knipperlichtjes die niet snel genoeg knipperen en boontjes die er ernstig misvormt uit zien. Ik was dus min of meer op het ergste voorbereid..

Artikel lezen
2 Reacties tonen
Blog image
  • Zwanger
  • post

De test

Een streep is een streep, toch?

'Een streep is een streep. Een streep is een streep.' Deze zin spookt de hele dag al als een soort mantra door mijn hoofd. Al weken zie ik dagelijks foto's van zwangerschapstesten voorbij komen met daarop dunne, vage en wazige streepjes met daarbij de vraag of dit als positief gezien kan worden of niet. En altijd dacht ik: pff, heb je weer zo'n wanna be moeder die er veelste onzeker is. Een streep is een streep! En is er een streep te zien? Natuurlijk ben je dan zwanger!

Artikel lezen
1 Reacties tonen