Profile icon Profiel News icon Posts (9)
Blog image
  • Kind

Glinstertjes en diamanten

Wanneer je 5 jaar bent is uiterlijke verzorging enorm belangrijk. Hoe maak je een flitsende indruk?

Ik zit in de auto met India naast mij... op de stoelverhoger. Gordel om haar heen. Kraag van haar jas tot over haar oren. Handen in haar jaszakken. Schouders beetje opgehaald. Ze heeft het koud en kijkt een beetje door samen geknepen ogen naar buiten, alsof de snijdende wind haar het zicht moeilijk maakt. Maar ik rijd echt geen cabriolet! Het blijkt dat ze diep verzonken in gedachten is!

Artikel lezen
4 Reacties tonen
Blog image

Als moeder wil je naar eer en geweten goed doen.

Om heel veel -pedagogisch verantwoorde- redenen, is het goed om je kind(-eren) te betrekken bij je bezigheden.

Om heel veel -pedagogisch verantwoorde- redenen, is het goed om je kind(-eren) te betrekken bij je bezigheden. Het schijnt ook goed te zijn, om ze een complimentje te geven, al is deze nog zo klein! Het schijnt ook enorm goed te zijn om tegen hen te zeggen dat je trots op ze bent. Wel met reden omkleed natuurlijk! (We komen er niet zomaar van af! ... "ik ben trots op je." volstaat echt niet!! )En als ouder tegen je kind je excuses maken, schijnt ook wel top te zijn.

Artikel lezen
4 Reacties tonen
Blog image
  • Kind

Wat ZEGT leeftijd nu eigenlijk als je 5 jaar bent?

Wanneer je 5 bent, is het reuze interessant wanneer je 6 wordt. Je wilt zo snel mogelijk 'groot' zijn. Maar eigenlijk heb je geen idee.

Mijn oma, die dit jaar 90 jaar wordt, is tijdens het aankleden gevallen. Ze woont nog zelfstandig in een vrijstaand huisje, in een gezellig dorpje in het noorden van het land. Natuurlijk heeft ze hulp. Hulp in de huishouding. Hulp die 2x per dag komt om te helpen met 'de kousen' en met douchen. Hulp bij het lopen. (de rollator). Koken doet ze ook zelf niet meer. Wordt allemaal gebracht. Ze ziet niet meer als de beste, maar wat wil je ook: die ogen gaan ook al bijna 90 jaar mee!!! Maar met het dorpshuis om de hoek en genoeg kinderen, klein- en achter kleinkinderen in de buurt, is oma maar wat blij met haar zelfstandigheid in haar eigen woning in haar vertrouwde dorp. Ze heeft geen bezoektijden waar visite zich aan moet houden. Ze kan gaan en staan waar ze wil.... in principe.... haar lichamelijke 'gebreken' maken het natuurlijk niet makkelijker. Maar toch... 

Artikel lezen
8 Reacties tonen
Blog image
  • Mama

Sni,... sna,... SNOT…

Snot is vies.... zelfs Wikipedia maakt er niet een gezellig woord van: "Snot is een slijmerige afscheiding".

Mijn aversie tegen snot,met name GROENE snot, is gekomen toen ik –in mijn jonge jaren- aan wedstrijdzwemmen deed. Er was ALTIJD wel IEMAND die snotverkouden was. En schijnbaar werkt chloorwater als een soort van.. uhm.. neusspray??? In ieder geval heeft het hetzelfde effect. De snot komt los… en HOE!!!!

Artikel lezen
5 Reacties tonen
Blog image
  • Mama
  • Voeding

Wat en wie ben ik nu eigenlijk geworden?

Iedereen heeft meerdere rollen in deze wereld, die je je zelf kan toe rekenen. Ik ook.

Ik BEN best wel veel, bedacht ik mij. Ik ben namelijk kind, maar ook moeder. Ik ben vrouw, (Ik ben zelfs ex-vrouw), maar soms voel ik mij ook wel een beetje man in de wereld waarin in werk. Ik ben politieagente, dus ik ben hulpverlener en ook collega. Ik ben buurvrouw, tante, vriendin, buddy, OR-lid, luizenmoeder, oud-klasgenoot, kleinkind, klant, passagier, bestuurder, zus, nicht (in de letterlijke zin van het woord bedoel ik dan!), mens, hulpmoeder-als-school-het-uitkomt, huishoudster! D.I.M ben ik ook heel erg. Wàt? Volgens mij ben ik de uitvinder er van, want ik zei het al toen ik amper kon praten. 'zelluf doen!'... en vandaag BEN ik óók alleen.
En ik ben waarschijnlijk nog veel meer, maar dat schiet me zo snel niet even te binnen.

Artikel lezen
7 Reacties tonen