{{ message.message }}
{{ button.text }}

Advies > Peuter > Voeding > Wat geef je je kind te drinken?

Advies > Peuter > Voeding > Wat geef je je kind te drinken?

Wat geef je je kind te drinken?

Genoeg drinken is belangrijk, maar wat geef je je kind te drinken en hoeveel heeft je kind nodig? In dit artikel vertellen we je graag alles over drinken en je kind.

Afbeelding blog 'Wat geef je je kind te drinken?'

Genoeg drinken is erg belangrijk. Veel kinderen merken zelf niet dat ze weinig drinken. Let hier daarom goed op. Ze hebben erg veel vocht nodig en je wilt niet dat ze uitdrogen. Gelukkig bevat veel voedsel ook vocht. 25% van de peuters krijgt hun vocht terwijl ze eten. Vergeet niet dat te veel drinken, vooral voor het eten, de eetlust bederft. De buik zit dan al vol met vocht.

Hoeveel drinken is nodig?

Kinderen van 12 tot 36 maanden hebben ongeveer 5.5 glas drinken per dag nodig, dit exacte getal verschilt per kind. Het klinkt veel, maar de meeste kinderen krijgen dit wel al binnen. Je kan het zo opdelen:

  • 2 of 3 kopjes koemelk of iets wat daarop lijkt: Peuters jonger dan 2 jaar moeten 2 of 3 kopjes. Peuters van 2 jaar en ouder hebben 2 kopjes nodig.
  • 1 tot 2.5 kopjes andere dranken: Dit kan afkomstig zijn van alles behalve melk, die je kind lekker vindt, zoals water en sap.
  • 1 tot 1.5 kopjes vocht in voedsel: Verrassend, voedingsmiddelen, zoals fruit, yoghurt en rijst bevatten een behoorlijke hoeveelheid water.

Welk drinken is goed?

Koeienmelk is gezond. Let wel op dat dit niet voor één jaar oud mag. Het is een bron van calcium, fosfor en vitamine A. Melk zorgt ervoor dat de tanden en botten sterk worden. Ook helpt melk het lichaam de bloedstolling en spiercontrole te reguleren.

Het is belangrijk dat je kind water leert drinken en het lekker vindt. Het blijkt uit onderzoek dat kinderen die veel zoete drankjes drinken, dorst associëren met zoet. De kans dat zij obesitas krijgen is een stuk groter. Het is daarom belangrijk om je kind aan te leren dat je water drinkt wanneer je dorst hebt, dit moet de wens zijn van het kind na melk.

Welk drinken is niet goed?

Te veel fruitdrankjes is niet gezond. Een glas per dag is het beste. Meer kan ervoor zorgen dat je kindje diarree krijgt. Ook kan het ervoor zorgen dat de tanden slechter worden. Maar het bevat over het algemeen wel vitamine C, dus dat is wel weer goed.

Soft drinks met cafeïne is niet echt goed voor kinderen. Het kan een kind prikkelbaar maken, onrust veroorzaken in de buik, het hart sneller laten kloppen, het bloeddruk verhogen en de slaap verstoren.

Wat geef jij je kind te drinken? Laat het weten in de reactie!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je