Snap
  • #eenling
  • #tweeling
  • #miskraam
  • Mama
  • Zwanger
  • zwangerschap
  • zwangerschapstest
  • verloskundige
  • echo

Zwanger, miskraam, tweeling of toch een kloppend hartje?

Een beginnende rollercoaster

Werkend in de horeca: 'S avonds een gezellig avondje met collega's en de volgende ochtend er achter komen dat je zwanger bent... Wow, deze zag ik niet aankomen. Ik werd die ochtend wakker bij mijn ouders thuis en ik deed een zwangerschapstest, omdat ik 2 dagen over tijd was. En daar kwamen ze, de twee streepjes. Ik dacht bij mezelf: "Hoe is dit mogelijk? Wat moet ik zo zeggen?". Mijn ouders zaten namelijk te wachten op mij voor het ontbijt. Uiteindelijk heb ik niets gezegd. Wel heb ik meteen mijn vriend gebeld die met zijn mond vol tanden stond. Na het ontbijt ben ik meteen naar hem toe gereden en hebben we een afspraak gemaakt bij een verloskundige. Ik koos bewust een andere verloskundige, omdat bij de ene een vader van een meisje uit mijn basisschool klas werkte. Dit leek me nogal ongemakkelijk.

De eerste echo

Een paar dagen later konden we langskomen. Onze 1e echo en ik was bloednerveus. Ze berekende hoelang ik al zwanger zou zijn. Volgens haar was dit rond de 8 weken. Ze kon tijdens de echo niets zien, dus daarom werd het een inwendige echo. Het enige wat je zag was een klein zwart rondje. Ik had mijn broek nog niet eens aan of mijn vriend kreeg een boekje onder zijn neus gedrukt met: Miskraam. ''Ja, jullie hebben een miskraam. Hier hebben jullie een boekje hoe je het weg kunt laten halen".


We hebben de hele terugweg geen woord met elkaar gesproken. Thuis hebben we onze ouders en iedereen gebeld.

Vertrouwden het niet

Het weekend gingen we naar België, naar vrienden van mijn vriend. Even op de boot en afleiding. Wel stonden mijn borsten nog zo op spanning en liepen de aders er overheen. Mijn vriend geloofde niet dat dit een miskraam was, dus belde op de boot naar een andere verloskundige. Ja, naar die ene man waar ik eigenlijk niet heen wilde. We konden een week later langskomen en die vond het heel raar dat de 1e verloskundige geen second opinion heeft gedaan.

Ondertussen werd ik door de 1e verloskundige een paar keer gebeld. Een keer heb ik opgenomen, de dag voor onze andere afspraak. Ze stelde de vraag: ''Hoe wil je het laten weghalen?''. Ik heb aangegeven dat als het een miskraam was, dat ik het op een natuurlijke manier weg wilde laten gaan. Daarna kregen we nog een mail met dat we niets meer lieten horen en opnieuw vroeg ze hoe ik het weg wilde laten halen.

Totdat we de afspraak hadden bij de andere verloskundige: ''Ik zie iets kloppen'', zei ze. Mijn vriend en ik waren door het dollen heen. Zijn we dan toch zwanger? Ze zei: "Ik zie alleen twee dingen. Kunnen jullie over een week weer komen om te kijken of het geen tweeling is?''. WAT?! Eerst een miskraam en nu een tweeling.

Benieuwd naar de rest van het verhaal? Houd dan mijn blogs in de gaten!

Neem ook een kijkje op mijn Instagram: @moisepostma


Lees ook: Stoppen en weer doorgaan

1 jaar geleden

Als je 2 dagen overtijd was kon je nooit 8weken zwanger zijn.

1 jaar geleden

Is dit echt? Vind dit zo'n bijzonder verhaal. Ben ook heel erg benieuwd naar deel 2

1 jaar geleden

Jaa dit is echt! Deel 2 staat er ook op ☺️

1 jaar geleden

Wauw wat bijzonder! Nu al benieuwd naar deel 2! Wanneer komt die online!

1 jaar geleden

Wat leuk om te horen! Hij komt deze week online! ☺️