Snap
  • Mama
  • #mamaplaats
  • #werkendemama
  • #avontuur
  • #allesisliefde
  • #allesvoorjekindje

Stoppen en weer doorgaan.

Mama gaat er weer voor.

Nou, hier zijn we weer. Ondertussen is Lori alweer bijna 2 jaar. Cliche, maar wat gaat de tijd toch snel.. Ik zat ik mijn tweede jaar van de opleiding Creative Business, waarvoor ik mee een slag in de rondte werkte vanaf dat Lori geboren werd. Toch zo erg genaaid door de docenten dat ze uiteindelijk vroegen 'Geef jij je gezin op om dit te halen?'. Hoe kun je dit vragen dacht ik bij mezelf, maar het antwoord was 'nee, natuurlijk geef ik mijn gezin niet op'. Dus moest deze mama helaas stoppen met haar opleiding.  Ik wilde dit niet zomaar opgeven, maar als je zo genaaid word heb je maar een keus: stoppen. Stoppen was voor mij eigenlijk geen uitweg, ik wilde mijn doel behalen. En vooral omdat we nu zo'n mooi meisje in ons midden hadden wilde ik dit al helemaal bereiken. Maar helaas mocht het niet zo zijn. 

Uiteindelijk gestopt, overal rond solliciteren, maar nog altijd aan het werk bij de vertrouwde pizzaria waar ik al zo'n 8 jaar werkte op dat moment. Lori's vader en ik leefde totaal langs elkaar heen. Wanneer papa werkte was mama thuis en andersom. Ik werkte in de horeca, dus was ook de weekenden s'avonds laats thuis. Toch was het fijn om af en toe even naar het werk te gaan. De collega's en leuke gasten om je heen te hebben. Maar wil ik voor altijd hier blijven werken? Nee, misschien voor erbij. Mijn droom was altijd om content creator te worden, dus ik ga dit hoe dan ook bereiken. 

Na een tijdje rond te hebben gesolliciteerd, werd ik uitgenodigd in Deventer voor een gesprek. Heel leuk gesprek, erg enthousiast. Alle kandidaten kregen een opdracht. 3x raden, ik zat bij de beste twee. Nu nog wachten op een vervolg gesprek en dan kon ik aan het werk, dacht ik.. Uiteindelijk een hele zomervakantie + 2 maanden gewacht, maar nooit meer wat gehoord. Wel leuk dat ik tijdens deze periodes wat samenwerkingen kreeg voor Instagram. Zo deed ik samenwerkingen met MyJewellery, Guts & Gutso, Stronger, Vero Moda en HeyEstrid. Erg leuk en zo kon ik toch nog wat meer bezig zijn met content creeëren. Maar hier verdiende ik verder niet veel mee. 

Tot ik een advertentie op Instagram tegen kwam. 'Traineeship Digital Marketing, Flowmundo'. Ik klikte verder, las de brochure en was verkocht. Lori is inmiddels al bijna twee jaar en ik wil graag mijn doel behalen. Meteen een kennismarkingsgesprek en de maandag erop kon ik beginnen met mijn eerste masterclass. Deze traineeship is een jaartje lang, ik moest dit gewoon doen. Ik krijg elke maandag masterclasses en de rest van de week werk. 

Afgelopen week ben ik aangenomen als content marketeer, voor verschillende bedrijven. Hier blijf ik nu een jaar lang werken met garantie om daarna echt aangenomen te worden. Super leuk! 

Maar er zit ook een keerzijde aan... Ik ben bijna 2 jaar lang niet van Lori haar zijde geweken. Ik vond het nu wel de tijd om een avontuur aan te gaan, omdat ze me met deze leeftijd soms wel even kan missen. Of ik haar zoveel kan missen is nog de vraag, haha! Het wordt dus heel erg wennen om haar straks veel minder te zien, maar we doen dit voor een goed doel. Na dit jaartje knokken (ondertussen nog 9 maanden), zal ik straks een leuke baan hebben en ook weer meer tijd voor Lori. Ik hoop dat als ze hier later op terug kijkt, trots op me is.  

Soms moet je even stoppen om toch weer door te kunnen gaan. Alles voor dit kleine meisje. 

benieuwd naar mijn leven? bekijk dan mijn Instagram: https://www.instagram.com/moisepostma/?hl=nl