Snap

Zwanger met pcos: mijn ervaring

"Ze vertelden dat ik nooit op een normale manier zwanger kon worden"

Volgens de testen zijn we 2-3 weken geleden zwanger geraakt. Maar hoe dan ? Ik heb PCOS. En er werd verteld dat ik nooit op de normale manier zwanger zou kunnen worden. Dit is wel erg bijzonder.

Ik werd helemaal zenuwachtig en kreeg buikkrampen waardoor ik een beetje ongerust werd. We(mijn vriendin en ik) hebben contact opgenomen met een verloskundige die konden op dat moment niks voor mij beteken. Toen de dokterspost gebeld. Die deden een beetje moeilijk en uiteindelijk heeft mn vriendin gebeld met de gynaecoloog in het ziekenhuis waar zij zelf bij zat toen ze zwanger was van haar 2de kindje. we toch komen. Ik kreeg een inwendige echo en het was nog heel inimini. Nu was alleen de vraag zit er leven in. Dit was nog niet te zien. Ik moest maar een week later terug komen om te kijken of de vruchtzakje verder gegroeid was. 

Een spannende week brak aan. Op vrijdagmiddag moesten we weer komen voor een afspraak.

We hadden een gesprekje en we gingen kijken naar het vruchtje. Er was een kloppend hartje te zien. Pieuw wat een opluchting. 

Ze zagen geen bijzonderheden waardoor ik mij mocht aanmelden bij een normale verloskundigenpraktijk en niet speciaal bij een gynaecoloog hoefde te blijven. 

Zo melde ik mij aan bij verloskundige praktijk de kuip in deventer. 

Maar dan komt de spannende periode blijft alles goed gaan ? Wat moeten we allemaal regelen. En ook nog eens dubbele dingen regelen. Want we hadden net onze trouwdatum vast gelegd. 

Regelen van een trouwambtenaar, regelen van getuige, hoe gaan we bekend maken dat we in blije verwachting zijn. Wie gaan we het als eerste vertellen. Allemaal dingen waar mee we bezig waren. 

Toen kwam de dag dat we naar de verloskundige moesten. Het was een spannende dag maar ook zeker leuk. We kregen ons kindje te zien nu al als een echt minimensje. Alles zat er op en aan. Wauw wat voelt dit bijzonder. En toen kregen we het hartje te horen. Ik had verwacht dat ik zou moeten huilen,  maar ik was zo opgewonden dat ik zo blij was dat er niks van huilen kwam. Ik kreeg te horen dat ik uitgerekend zou zijn op 18 maart. En dat ik over 4 weken weer terug mocht komen voor de 12 weken echo. Dan zou de definitieve uitgerekende datum berekend worden.

In een volgende verhaal vertel ik verder. Indien jullie geïnteresseerd zijn. 

Veel liefs van mij

Leestip: "Ode aan mijn borsten: Met pijn in mijn hart neem ik afscheid"

2 maanden geleden

Bij de eerste lang over gedaan en door hormoonspuiten uiteindelijk zwanger geworden. Er werd mij verteld, je hoeft niet aan de anticonceptie, want je kan toch niet zelf zwanger raken, maar eigenlijk mag ik dit niet adviseren. Een half jaar voorzichtig gedaan, lees condoom. Na een half jaar 1x zonder gedaan en direct raak. We waren natuurlijk super blij. En nog steeds met 2 meiden dicht bij elkaar (14 maanden verschil) van nu 9 en 8. Voor mijn eerste zwangerschap had ik helemaal geen cyclus, na mijn eerste zwangerschap had ik wel ineens een regelmatige cyclus.

2 maanden geleden

Hier ook pcos, bij mijn oudste duurde het 18maanden postaan.. En bij onze tweede duurde het nog langer dus zijn wij uiteindelijk het traject ingegaan. En met die hulp konden wij onze kansen vergroten! En ja na de 3de ronde was het al raak

2 maanden geleden

Vind dat ze niet mogen zeggen dat je niet normaal zwanger mag raken tot 2 keer toe normaal zwanger geraakt waarvan 1 is misgelopen 1keer via i.u.i maar niet zelf zwanger raken bestaat niet de kans is wel klein ik heb de ergste variant pcos met alle bijbehorende klachten en toch 2 wonders rond lopen

2 maanden geleden

Ik heb ook pcos maar nu zwanger van de 2e zonder hulp van de dokters.

2 maanden geleden

Gefeliciteerd, ik was bij Djayden ook zwanger geworden zonder "hulp"