Snap
  • borstkanker
  • pinkribbon
  • afscheid
  • cancersucks

Ode aan mijn borsten

Met pijn in mijn hart neem ik afscheid

Mijn borsten, mijn gezonde borsten. De rondingen die me een vrouw maken, en die mijn twee kinderen niet alleen hebben voorzien van voeding, maar ook van troost en geborgenheid.

Mijn borsten, die bij mij horen. Waarom voelt het alsof ik ze in de steek heb gelaten? Had ik ze op de een of andere manier beter moeten - of überhaupt - kunnen beschermen?

Ik heb me nooit gerealiseerd hoeveel ze voor me betekenden totdat ik hoorde dat ik ze zou gaan verliezen. Mijn mooie borsten. Ik offer hun bestaan op voor het voortbestaan van mij..

Mijn borsten, die al verschillende maten en vormen hebben gehad en steeds weer een beetje veranderden door de jaren heen. Zij, die er niet altijd al zijn geweest, maar samen met mij meegegroeid zijn. Zij en ik, een team voor het leven.

Maar toen werd een van de twee ziek.. en ik neem het haar absoluut niet kwalijk. Zij kon er ook niks aan doen dat die cellen kwaadaardig waren. Ik heb nog voor ze gevochten, en geprobeerd voor een borstsparende operatie te gaan, maar het mocht helaas niet baten.

Ik kon het niet aan om de een te laten zitten terwijl de ander van ons zou worden afgepakt. Dus nu moet ik afscheid nemen van jullie beiden.. 😓

Wat hebben ze veel moeten doorstaan, mijn geliefde borsten. Borstvoeding, kolven, twee keer een dubbele borstontsteking, spruw, mammografie na mammografie, naalden, echo’s en biopten. Ze hebben me de meest hilarische en meest gênante momenten bezorgd, maar ondanks alles zijn ze met me door dik èn dun gegaan.

En nu worden ze van me afgepakt…

Maar het is goed zo. Dank jullie wel borsten. Met een lach en een traan laat ik jullie gaan. Mijn goddelijke borsten..

En zodat jullie het weten - ik zal nooit, nooit, NOOIT zoveel van mijn nieuwe borsten kunnen houden als ik van jullie hield! 🥹💗 

Alleen deze week nog: hoge korting op alles voor jou en je gezin!

De Bol 7-daagse is gestart! Bestel nu duizenden goede deals voor de laagste prijzen op werkelijk alles voor jou en je gezin:

  • Autostoeltjes
  • Kinderwagens
  • Verzorgingsproducten
  • Elektronica
  • Speelgoed

En veel meer!

> Neem snel een kijkje

Snap
1 jaar geleden

Heel veel sterkte. Denk goed na over je ‘nieuwe’ borsten. Liefst reconstructie met eigen vet. Je kan zo ziek worden van siliconen protheses.

1 jaar geleden

Dankjewel ❤️ helaas kwam ik volgens de plastische chirurg niet in aanmerking voor reconstructie met eigen vet, en de enige optie die voor mij overbleef was dan ook siliconen protheses. Niet mijn favoriet, maar op dit moment en deze leeftijd voor mijn gevoel beter dan geen borsten.. 😔

1 jaar geleden

Heel veel sterkte, waarom alle 2

1 jaar geleden

Het advies van mijn arts was beiden, zodat de kans dat het ooit terug komt zo klein mogelijk zou zijn 🥺

1 jaar geleden

Heel veel sterkte... zo moeilijk 😓

1 jaar geleden

🥺🥺 dankjewel 🫶🏻

1 jaar geleden

Net de knoop doorgehakt te stoppen met Chemo, nu wachtende op deze operatie komt dit even heel hard binnen. Wat heb je het krachtig omschreven! Veel sterkte!

1 jaar geleden

Oh echt?! Hoe ver was je in je chemo? Heb ook vaak twijfels!

1 jaar geleden

Heel veel sterkte ❤️ ik hoop dat al mijn lotgenootjes een beetje erkenning en steun kunnen vinden in deze blog. We zitten helaas in hetzelfde schuitje 🫶🏻