Snap
  • Zwanger

Zwanger, hoort dit er ook bij?!

Iedere dag leer ik weer meer over het 'zwanger zijn', graag deel ik enkele ervaringen met jullie!

Ondanks dat ik geen klagen heb over het verloop van mijn zwangerschap, vind ik het zwanger zijn toch best zwaar. 
Ik ben niet enorm ingelezen mijn zwangerschap ingegaan, eigenlijk leer ik iedere week wel iets nieuws.

Graag deel ik wat van mijn leermomenten met jullie. 

1. De angst van het misgaan 

Ondanks hier geen directe reden voor had, was ik toch wel erg bang dat er iets mis zou gaan aan het begin van mijn zwangerschap. Wijs advies van mijn dokter: als er echt iets mis is dan voel je het zowel lichamelijk als instinctief.

Inmiddels sta ik een heel stuk zelfverzekerder in mij zwangerschap, na 6 echo's en meerdere malen gehoord te hebben dat alles toch echt gaat zoals het hoort. Ben ik een stuk meer gerustgesteld. 

2. Dat Google niet mijn beste vriend is

Bij ieder ongemakje, krampje of bij een vorm van twijfel opende ik Google. Ik merkte dat ik tijdens mijn zoektocht naar een antwoord, langs enorm veel antwoorden kwam waar ik niet op zat te wachten. Antwoorden waar ik alleen maar angstig van werd. 

Met googelen ben ik vrij snel weer gestopt. Als ik nu echt ergens over twijfel bel ik mijn verloskundige. 

3. Bandenpijn

Mijn wat? Ik had nog nooit van banden gehoord. Laat staan je hier steeds meer last van krijgt naarmate de weken vorderen.

Banden: De baarmoeder zit met banden aan het bekken vast. Tijdens de zwangerschap groeit de baarmoeder. Hierdoor komt er druk op de banden te staan en rekken ze uit.

4. Goed bedoelt advies

Tijdens mijn zwangerschap lijk ik wel onder een vergrootglas te staan. En iedereen heeft goed bedoelt advies: 'zou je nou wel koffie drinken' en 'die muffin is niet echt gezond he'. Iedereen heeft wel een mening over hoe het hoort? 
Zelf vind ik dat ik best wel eens een extra koekje mag nemen of een glaasje frisdrank zolang het maar met mate is.

5. De horror bevalling

Er altijd mensen zijn, die iemand kent die een horrorzwangerschap/bevalling heeft gehad. Nee! Ik wil niet weten dat de nicht van je tante's buurvrouw tot haar navel is uitgescheurd! 

6. Een voedingskussen en positiekleding

Beide heb ik rond mijn 10e week aangeschaft. En wauw!! hoe heb ik ooit zonder gekund. 
Een voedingskussen zorgt er mede voor dat je comfortabeler kunt slapen, door ondersteuning aan je buik te bieden. Ook maakt hij van iedere stoel een heerlijke zitplek! 
En de positiebroek; waarom heb ik ooit broeken gedragen met een knop/rits?! Ik heb de wens om weer terug te gaan naar mijn oude kleiding (qua maat etc.) maar of ik de positiebroeken ooit de deur uit zal doen....

7. Die buik gaat toch echt in de weg zitten

Ik merk dat even wat van de grond oppakken, stofzuigen of het strikken van veters met de dag wat zwaarder wordt. Iets wat ik van te voren toch niet helemaal had verwacht. Hetgeen waar ik mijzelf in had vergist was dat ik nog prima alles kon doen wat ik ook voor mijn zwangerschap deed. Wilde ik aan het begin van mijn zwangerschap nog alles zelf doen, nu merk ik dat de ondersteuning van mijn man, vrienden en familie toch wel erg welkom is.

Terwijl ik dit artikel schrijf vraag ik mij af of jullie dezelfde ervaringen hebben, en wellicht wel aanvulling uit eigen ervaring.

7 jaar geleden

Haha vooral dat laatste ook zo herkenbaar. Ik ben over 10 dagen uitgerekend maar ik denk nog steeds alles zelf te kunnen doen. Maar dan wil dat niet lukken door die dikke buik! En toch eigenwijs proberen om alles alsnog zelf te doen.