Snap
  • Zwanger
  • zwangerschap
  • blaasontsteking
  • zwangerschapskwaal
  • Zwangerschapskwaaltjes

Zwanger en blaasontsteking

Nooit gedacht dat dit de oorzak zou zijn van al mijn klachten.

Toen ik 23 weken zwanger was kreeg ik in de avond nadat ik in bad was geweest gigantische krampen en koorts. Ik dacht nog dat het misschien aan het bad had gelegen, had ik hem dan toch te warm gezet?

Terwijl iedereen lag te slapen, wist ik mezelf geen houding te geven. De warmte van de koorst bleef maar stijgen, maar omdat ik niemand wakker wou maken ging ik niet tempraturen. Wij sliepen namelijk met ze drieen op een hotelkamer. De krampen werden heviger en het voelde als weeën. Ik ga toch niet nu al bevallen? De overlevingskans met 23 weken is namelijk echt heel laag.

Gelukkig de nacht overleefd, maar het zat me niet lekker. Ook voelde ik me nog niet echt lekker. Uiteindelijk toch maar de verloskundige in Nederland gebeld. Doordat de krampen niet door hebben gezet, kan het een ontsteking bij me darmen zijn. Ik laat het hier ook verder bij aangezien ik verder geen hevige krampen meer heb. De zorgen of alles oke gaat met de baby blijft wel. Gelukkig voel ik de volgende dag weer schopjes.

Ik had al een tijdje last van harde buiken en krampen. Ik dacht dat het kwam doordat we zo druk zijn geweest met de verhuizing van Polen naar Zweden en het vermaken van een drie jarige.

Met 25 weken gingen Sophie en ik een weekje op “vakantie” naar Nederland, helaas ging het weer mis in de avond. We waren de hele dag op het strand geweest, dus ik dacht dat het daar aan lag. Alleen bleef mijn hoofdpijn maar aanhouden en in de avond/nacht kwamen daar weer de krampen. Ik zei nog tegen mezelf, zie je nou je bent weer veel te druk.

Gelukkig had ik de volgende dag controle bij de verloskundige in Nederland. Ik vertelde mijn zorgen en mijn zwangerschapskwalen. Alle test voor de baby waren goed. Om een blaasonsteking uit te sluiten toch maar even mijn urine laten onderzoeken.

In de wachtkamer bij de huisarts werd ik verrast door de uitslag; een blaasontsteking. Gelijk door naar het ziekenhuis om te laten onderzoeken of er geen parasiet te vinden is.

Ik heb dus weken, mischien maanden rond gelopen met een blaasonsteking zonder dat ik last had bij het plassen, alleen de standaard zwangerschapskwaaltjes met 2 uitschieters maar met 2 weken er tussen.

Let hier dus goed op als je zwanger bent! Blijf er vooral niet te lang mee lopen zoals ik heb gedaan.

Ik zelf heb nog nooit een blaasonteking gehad en dan precies nu als ik zwanger ben...

Leestip: Jonge mama met een puber, hoe is dat?

Mamaplaats's avatar
10 maanden geleden

Bedankt voor het delen❤️

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij momsjourney | Spotlight Blogger?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.