Snap
  • Mama
  • Zwanger
  • zwangerschap
  • zwangerschapstest
  • fertiliteit
  • Kinderwens

Kinderwens

Fertiliteit, Corona en een zwangerschapstest

 

Mijn vriend en ik waren ongeveer een halfjaar bezig om zwanger te worden. Ik had een wat lange cyclus (40 dagen) en maakt me hier best zorgen om. Wat als we geen kinderen kunnen krijgen. Ik ging langs bij de huisarts om mijn cyclus te bespreken. Tot mijn verbazing stuurde ze mij gelijk door naar de afdeling fertiliteit in het ziekenhuis. Hier konden we beide onderzoeken of we wel vruchtbaar waren. Jeetje, dat klinkt heftig! Het is ook best bijzonder, aangezien we nog niet heel lang bezig waren. Maar goed we kunnen beter weten hoe we er voor staan.

Bij de fertiliteit werd er een inwendige echo gemaakt. De eerste keer zagen ze een eitje maar deze was nog erg klein. Ze vroegen of ik nog een keer terug wilde komen om te kijken of het eitje zich goed ontwikkelt. Bij de tweede keer konden ze het eitje niet meer zien. Er werd voor de zekerheid wat bloed geprikt en dit werd onderzocht op bepaalde hormonen. Hieruit bleek dat ik een verhoogde hoeveelheid van een bepaald type hormoon had. Dit betekent dat ik wel een eitje heb aangemaakt, maar de kans groot is dat ik net mijn eiersprong had gehad. Enigszins opgelucht werd het traject bij de fertiliteit weer afgesloten. Ik ben dus gewoon vruchtbaar!

Het was maart 2022, 11 maart om precies te zijn. Ik had net een positieve Corona uitslag waardoor ik verplicht in quarantaine zat. Het was vrijdagmiddag en al mijn weekend plannen gingen de prullenbak in. Ik voelde me goed en had eigenlijk nergens last van. Naja m'n borsten waren wat gevoelig en ik was nu toch wel erg laat met mijn menstruatie. Ik stuurde mijn vriend op pad om voor mij een zwangerschapstest te halen, want tja ik mocht nergens heen. Die nacht sliep ik slecht, ik kon niet wachten tot het ochtend was, ik had ergens het gevoel dat het dit keer wel eens positief kon zijn. Om 06:00 uur 's ochtends kon ik echt niet meer wachten en besloot ik de test te doen. Dat moment dat je moet wachten op de uitslag, hopend op twee rode streepjes.. "Durf ik wel te kijken, straks heb ik het mis en ben ik niet zwanger..." Maar duidelijker dan dit kon niet, twee donkerrode lijnen! OMG ik word mama!

Mijn vriend lag nog op bed, "ga ik hem wakker maken of niet..." Mijn vriend hoorde mij heen en weer lopen op de gang en kwam kijken wat er was. Corona of niet, ik sprong om z'n nek en zonder iets te vertellen wist hij het ook. Wij worden ouders!

Het mooie van alles is dat ik tijdens het onderzoek al zwanger was, alleen was dit toen nog niet te zien. De grootste verrassing stond ons nog te wachten. Hierover lees je meer in mijn volgende blog.

Leestip: "Deel 2 - gepland zwanger in Vietnam en in de steek gelaten door mijn partner"