Snap
  • Zwanger

Wie ben ik om hier wat van te zeggen?

Zwangerschapshormonen? Mamamonster? Ik moet er even wat uitgooien.... ik zit er echt even doorheen.

Sorry mama's ik zit er even doorheen en moet mijn verhaal kwijt...

Mijn man heeft twee neefjes, een neefje met het syndroom van down. Die 24/7 uur verzorgt moet worden, en een neefje die zwak begaaft is, maar wel erg slim op zijn manier.

Hij is zelf toen hij geboren werd bij zijn ouders uit huis gehaalt, omdat zijn ouders ook zwak begaaft waren. En niet voor een baby konden zorgen, hij is opgegroeit in een pleeggezin.

Toen ik hem leerde kennen was Ruben, zo noem ik hem hier even, een ontzettende aardige jongen. Je zou niet eens merken dat hij zwak begaaft is. Hij woonde altijd begeleid. Maar vanaf zijn 25ste huurde hij zelf een huis en komt er soms iemand die helpt in huis en helpt hem met zijn rekeningen te betalen.

Maar hij kookt zelf, gaat zelf naar zijn werk, doet alleen boodschappen. Wassen en noem maar op. Alleen krijgt hij een beetje hulp soms.

Hij werkt begeleid ondertoezicht, maar ook heeft hij een andere kant. Ruben steelt namelijk, ik hoorde eerst van mijn vriend Wouter dat hij vroeger van zijn dementerende oma stal, soms tweehonderd gulden soms meer. Ik dacht eerst van, dit deed hij vroeger dit hoeft nu niet zo te zijn toch? Hij was toen 8 jaar tenslotte.

Toen hij hier een keer op bezoek was, en ik het drinken aan het klaarmaken was vondt ik het erg stil, dus besloot ik te gaan kijken. Toen zag ik dat hij de spaarpot van Oceana had open gemaakt en een briefje van €20 euro vast had... Wat doe je Ruben? Vraag ik Hij schrok duidelijk! Niks hoor zegt Ruben en stopt de €20 euro snel terug die hij uit Oceana haar spaarpot had gehaalt! (Waarom heb je uberhout haar spaarpot open gemaakt dacht ik?)

Vervolgens was Wouter aan de beurt. Wouter had nog €50 euro te goed van Ruben omdat hij wat voor had geschoten. Ruben legde het briefje van €50 voor Wouter zijn neus neer, hier heb jij het geld terug, Wouter bedankt Ruben vriendelijk. Ruben vraagt of Wouter beneden wat wil pakken voor hem, en dat wil Wouter wel. Maar Wouter had het geld nog niet gepakt.

Zodra Wouter boven komt, is het briefje van €50 euro verdwenen. Dat is gek zegt Wouter, en hij kijkt in zijn portomonnee daar zat ook geen briefje van €50 euro in. Ja zegt Ruben dan heb je het zelf kwijt gemaakt. Jammer jo.....

Tevens is Ruben ook niet echt verantwoord. Ruben heeft vanaf zijn 21ste al Hepatitis B. Dit is besmettelijk via seks, maar Ruben die bedrijft de liefde met de dames onveilig en zegt niet dat hij Hepatitis b heeft. Hij had een keer seks met een vrouw en zegt na de daad, ik heb hepatitis B trouwens, als jij dit niet wil krijgen moet je snel even 2 prikjes halen. Hij vondt het raar dat zij hem een mep verkocht had, ik ben toch eerlijk geweest? Zegt Ruben. (Na het onveilig vrijen, ja....) ik heb hem er vaker op gewezen gebruik een condoom. Ja maar dat voelt niet zo lekker zegt Ruben... maar die meiden moeten na een avondje vrijen wel even zelf prikjes halen voor €150 euro... omdat Ruben het zonder condoom fijner vindt.

Tevens wordt er altijd soort van misbruik van ons gemaakt... Als hij iets gekocht heeft MOET Wouter het mee ophalen. Het mag niet het moet. Ruben geeft honderden euro's uit aan onzin producten. Ik heb hem er al mee geconfronteerd. Ruben waarom haal jij met dat geld je rijbewijs niet? Ja, euhhh nee... dat wil ik niet want dan gaan er dadelijk mensen misbruik van mij maken.

Wouter zou met Ruben mee gaan een bootje ophalen.... dat was 100 km verder op, ik zij tegen Wouter, alleen die boot met Ruben ophalen he? en daarna meteen naar huis. En Dat was goed zij Wouter, ik was toen al 40+1 weken zwanger. Ik wilde niet dat Wouter te ver weg ging.

Toen ze in de auto zatten zij Ruben, ik moet ook nog even een motor hebben die is nog even 50 km verder op. Ik heb het met Berlijné overlegt zij Ruben, en Berlijné vondt het goed zij hij.... (dit is dus nooit met mij overlegt..) maar Wouter deed dit dus op goed vertrouwen.

Vervolgens heeft Ruben denk ik wel 25 vriendinnetjes gehad in 1 jaar tijd. Maar hij neemt alleen vriendinnetjes met hevige beperkingen, niet dat het erg is. Maar het is al regelmatig gebeurt. In mijn huis dat een van zijn vriendinnen flipt en dan iets stuk maakt in mijn huis. Iets door het raam gooien noem maar op, dan krijgen Ruben en zijn vriendin ruzie en dan kunnen die meiden zich schijnbaar niet inhouden. Ik heb tegen Ruben gezegt, ik wil hier pas weer een vriendin van jou zien als jullie 1 jaar een relatie hebben... (want het wordt niet vergoed... niks en ik moet het opruimen) Ruben begrijpt dit niet.

Ruben heeft ook heel veel boete's omdat hij zich niet aan de regels en de wetten houdt, en dat is zeker wel een paar 1000 euro.... wij proberen hem ervoor te behoeden maar luisteren doet hij niet....

Ruben heeft met een een meid gehad die een zware beperking had toen hij 20 jaar was. Daar is een dochter uit voortgekomen, die dochter is meteen bij ze weggehaalt na de bevalling.

Toen hij 26 jaar was had hij net 2 weken met een vrouw van 41 jaar die ook iets had kwa beperking. En zij beweerde ZWANGER van RUBEN te zijn!!! Mijn hart zat in mijn keel.

Ze waren zo blij. Maar het moest wel een jongen zijn zij Ruben. Anders zou hij haar verzuipen, dit bedoelde hij als grapje... ik vondt dit niet grappig.

Ik ben over mijn strepen gestapt ik had gezegt als jullie een jaar hebben wil ik haar pas zien, maar de situatie was nu anders. Deze vrouw was zwanger! Van haar eerste. Ze zaten beide in de schuldsanering. En ze hadden geen baby spullen.

Dus ben ik van mijn eigen kinderen dingen gaan sparen, hun kleding, dr brown flesjes. Noem Maar op. 10 weken later bleek ze te doen alsof.... de emmer begon bij mij echt over te lopen...

Vervolgens koopt Wouter wat van Ruben over omdat Ruben geld nood had. De 28ste zou Wouter het kopen en betalen. Staat Ruben de 23ste voor mijn deur, ik kom het geld ophalen zegt zegt hij. Ik heb het nu nodig! Ik zij tegen hem de 28ste was de afspraak! Ja maar ik ben er nu toch? zegt Ruben. Dan kan je het mij beter nu geven..... (ik sta te koken van woede dit was niet de afspraak)

Ruben heeft 1 normaal vriendinnetje gehad en dat is uit gegaan omdat Ruben meteen wilde samenwonen, en kinderen wilde. En de vrouw MOEST koken en schoonmaken... dat vertikte ze. Maar hij vondt dat dat de taak van de vrouw is, maar zii was er nog niet aantoe.

Nu zit hij steeds bij andere vrouwen. Proberen seks te krijgen en hij heeft nu een relatie met een vrouwtje uit een inrichting, en nog steeds appt hij zijn ex die wel normaal was, van ik wil je terug dit en dat. Maar zij weet niet dat hij al weer een ander heeft. En dit doet hij in elke relatie...

Ook toen Ruben 28 jaar was had hij een relatie met een meisje van 16 jaar... alles wordt bij Ruben geaccepteerd... omdat hij een beperking heeft... 

Ik weet even niet wat ik nu moet, als ik Ruben zie krijg ik bijna hartklachten... ik ben er hellemaal klaar mee. Ook al is het Wouter zijn neef.... 

ik heb hem van facebook gegooit en duidelijk gemaakt dat ik even geen contact wilde. Maar hij snapt dat schijnbaar niet, maar ik vindt wat hij allemaal doet nou niet echt normaal.... misschien zeur ik wel teveel....

6 jaar geleden

Hoi, Ik heb met vele Rubens gewerkt. Ik denk dat het heel belangrijk is den goed gesprek aan te gaan met je man zodat jullie er samen het zelfde instaan. Samen Ruben confronteren dat dit gedrag zo niet langer kan en als hij zo doorgaat hij niet zelfstandig kan blijven wonen want als ik dit zo lees, lijkt het mij dat Ruben teveel vrijheden heeft wasr hij zelf niet mee om kan gaan. Benoemen dat wanneer dit niet veranderd, je zult gaan praten met zijn persoonlijk begeleider (of degene die als eerste contactpersoon aangewezen staat). Grote kans dat zij hier niet eens vanaf weet. Ik weet dat t makkelijker klinkt dan het is, maar hij moet wel op zijn gedrag gewezen worden. Ik weet hoe moeilijk het is met deze jongeren, en ik weet ook dat de juiste begeleiding soms ver te zoeken is. Ik wens je veel succes en hoop dat er meer regie en begeleiding komt voor Ruben.

6 jaar geleden

Nee, hij heeft alleen nog hulp in de huishouding en met zijn rekeningen daar huurt hij met een soort pgb? Of gemeente geld iemand voor in. Hij heeft geen begeleiding meer op het gebied kwa praten of begeleiding in dat vak, dus we kunnen daarmee nergens terecht. En kwa bewindvoering wordt er wel op toegezien.

6 jaar geleden

de mensen die hem hulp bieden, weten zij hiervan? zit hij niet bewindvoering en heeft hij geen regels of budget wat hij mag uitgeven

6 jaar geleden

Ik heb zelf met lvb (licht verstandelijk beperkte) jongeren gewerkt, jouw verhaal is erg herkenbaar. Bepaalde dingen zijn moeilijk of helemaal niet aan te leren. Wat Annemiek ook al zei. Je kunt hem eigenlijk niets kwalijk nemen aangezien zijn hersen waarschijnlijk functioneren als die van een kind...Je kunt googelen op lvb om er meer over te lezen. Als je er echt iets aan wilt doen zou ik het aangeven bij zijn ambulante begeleiders die hij nu heeft of bij de huisarts. Lijkt mij dat hij niet goed in staat is om op zichzelf te wonen...Sterkte ermee!