Snap
  • Zwanger

Wel of geen Angelsound?

Advies gevraagd! Wat denken jullie van een Angelsound? Een apparaatje waarmee je thuis het hartje van je baby kunt beluisteren.

Laatst vertelde ik tegen een vriendin dat ik nog steeds niet volop kan genieten van de zwangerschap. We hebben met twaalf weken een goede echo gehad maar nu, bijna twee weken later, begin ik me weer ongerust te voelen. Mijn buik is nog bijna niet aan het groeien. Voor mijn eerste zwangerschap heb ik altijd erg veel gesport en ik weet dat ik toen sterke buikspieren had. Mijn buik begon bij mijn eerste zwangerschap pas na de 20 weken te groeien. Maar sinds de geboorte van zoontje sport ik nog maar erg weinig. Ook zijn mijn buikspieren een stuk slapper na al een voldragen zwangerschap. Waar blijft mijn buik dan? Bij een tweede zie je dat toch veel sneller? Groeit mijn baarmoeder niet goed? Groeit het kindje niet goed? 

Ik ben nu bijna 14 weken zwanger. Op Internet lees je dat het soms al mogelijk is om je kindje te voelen, zeker als het niet je eerste zwangerschap is. Nou, ik voel nog niks hoor. 

Geen buik, geen baby voelen, geen misselijkheid meer.... moeheid is er ja maar ik werk ook veel en ik heb een zoontje van bijna 2. Ik merk nu erg weinig dat ik zwanger ben en dat maakt me onzeker. 

Die vriendin vertelde dat zij een Angelsound erg handig en prettig vond. Ik heb daar dus wat onderzoek naar gedaan. Het lastige is dat je zo veel tegenstrijdige verhalen leest. De één vindt het geweldig, de ander zegt dat het schadelijk is voor je kindje, weer een ander zegt dat het alleen maar stress oplevert. 
Het schijnt behoorlijk lastig te zijn om het hartje te vinden. Een stresskip, zoals ik, raakt dan waarschijnlijk meteen in paniek. Dat is ook de reden waarom ik er tot op heden geen heb aangeschaft. Maar soms twijfel ik daar over.... 

Is er iemand die ervaring / verstand heeft van een Angelsound? Wat raad je aan? 

7 jaar geleden

Ik heb een angelsound gehad en kon met 18 weken pas de hartslag horen, wat toch wel wat stress opleverde ondanks dat ik mezelf vrij goed kalm kan houden. Ook daarna was het niet altijd makkelijk te vinden en ondanks dat mijn zwangerschap prima verliep, gaf dat toch elke keer wat angst. Maar als je het hartje dan wel hoort, is het wel heel erg leuk. Ik heb er nooit spijt van gehad dat ik m aangeschaft heb!

7 jaar geleden

Hoi, ik heb ook een angelsound die ik inderdaad ook gebruik als ik onzeker ben (dat is niet vaak maar de keren dat je wel ongerust bent en je hebt het hartje weer gehoord ben je weer opgelucht) Placenta ligt nu voor en bij mijn eerste zwangerschap lag die achter dus de eerste voelde ik veel meer en eerder dan dit kindje. Ik gebruik gel die ze bij de vk ook gebruiken dus ik zou niet weten waarom het schadelijk zou zijn voor de baby. Het enige wat ik wel eens heb gehoord is dat je de baby ermee stoort maar als je hem niet heel regelmatig gebruikt, no problem! Succes met je keuze! Ik ben erg tevreden over de angelsound.

7 jaar geleden

Ik heb het nu te leen van een vriendin en ik ben er heel blij mee! Ik heb het niet vaak gebruikt, alle controles en echo's zagen er altijd gelukkig heel goed uit, voel me vanaf het begin al prima en voel de kleine dagelijks bewegen. Maar je kan zelf niet naar binnen kijken en ik vond ook dat er elke keer veel tijd tussen de echo's zat dus ooit wanneer ik een beetje twijfelde of ik de kleine die dag nou wel of niet veel had voelen bewegen stelde het me erg gerust eventjes direct zelf het hartje te kunnen luisteren. Daarnaast is het ook een heel fijn mooi warm moment wanneer je de mogelijkheid hebt thuis zelf in alle rust het hartje van je kleine wondertje te horen i.p.v tijdens controle bij de verloskundige.

7 jaar geleden

Ik vond het heel erg prettig om even te kunnen luisteren. Na wat oefenen en opletten waar de verloskundige luistert, heb je het hartje vaak snel gevonden. Soms als je het druk hebt, voel je het kindje wat minder en dan is het fijn even te kunnen luisteren. Wanneer je ongerust bent is het beter naar de verloskundige te gaan, aangezien zij beter weten waar zij naar moeten luisteren. Het komt bijvoorbeeld vaak voor dat een hartje nog niet rijp is en dan een soort sprongetje maakt. Je kunt niet zelf beoordelen of dit iets is om je zorgen om te maken, maar het is wel heel fijn dat je kan luisteren of het bijvoorbeeld weer weg is. Want als dit gebeurt onderzoeken ze extra, maar is het heerlijk als je weet dat het niet meer over slaat en dat kun je wel zelf horen. Het luisteren is geen garantie dat het goed gaat. Bij ongerustheid altijd een afspraak maken. Voor het contact met je kindje is het geweldig...