Snap
  • Zwanger

Wat een verrassing!!

het lukte maar niet, het zwanger worden. 6 jaar lang niet. En dan ineens..

Eigenlijk ben ik direct na de geboorte van onze zoon al begonnen.. Ons gezin was nog niet compleet. Zo voelde het. Ik wilde nog een kindje. Als het zou lukken natuurlijk. Mijn echtgenoot dacht er alleen wat anders over.

De bevalling was niet vlekkeloos verlopen. Alles behalve. 21 uur weeën, 45 minuten persen en 4,5 liter bloedverlies...maar daar hadden wij onze geweldige zoon voor terug gekregen. Ik was verliefd. Heel erg verliefd. Mijn man was blij met onze zoon, maar die had de bevalling wat heftiger beleefd. Ik zat er midden in, hij kon alleen maar toe kijken. En hij heeft echt gedacht dat hij mij kwijt was..

Dus na 2 jaar praten had ik hem ook zo ver. We gingen het proberen. Nog een kindje erbij. Dat ging niet vanzelf. Wij zijn zelfs voor behandelingen in het ziekenhuis beland. Technisch gezien was er niets mis met ons, maar toch lukte een tweede maar niet. Wel zijn we twee keer zwanger geworden, maar dat is helaas niet goed gegaan. 

En toen op mijn man zijn verjaardag vorig jaar april zei ik we moeten maar eens testen. Het duurt nu wel heel erg lang. En ja hoor. Mooier kon niet, we waren zwanger! Terwijl wij er echt geen rekening mee hielden. Geen behandeling hadden gehad in het ziekenhuis. Gewoon zomaar, spontaan. Wat een verrassing. Zeker na ons lange en zware traject.

En nu afgelopen 8 december trotse ouder geworden van een mooie dochter! Echt zo ontzettend bijzonder. En wat een andere bevalling. Eigenlijk niet te geloven. Geen bloedverlies. Tenminste niets noemenswaardig. En ik liep dezelfde middag al weer gewoon rond! Dat kon met onze zoon echt niet. 

7 jaar geleden

Nog gefeliciteerd, en zo zie je maar, iedere bevalling is anders xxx

7 jaar geleden

ik vond de bevalling van mijn eerste een kleine hell met een 17 uur weeen. 2 uur persen, knip, vacuüm pomp en ok ivm met bloedverlies. mijn zoon moest de eerste 4 dagen op neonatologie blijven ivm hartruisje ( ik heb hem niet gezien ivm dat ik koorts had en ik de afdeling niet op mocht) en ik moest door mijn gesteldheid 5 dagen blijven. zo erg was het. de kraamweek vond ik vreselijk. na 4 jaar toch zwanger van een 2de en wat een andere bevalling. alles zo bewust meegemaakt en gevoeld. ik had minimaal bloedverlies en ik kon meteen genieten. lekker beschuit met muisjes gegeten en super genoten ( krijg nu weer tranen) mijn zusje was mijn geweldige kraamhulp het is dat het er bij 2 blijft want zo wil ik er wel bij 10