Snap
  • Zwanger

​Verlof in zichtttt, zijn er nog meer zwangere juffen??

34 weken zwanger, en bijna met verlof! Een heerlijk vooruitzicht, maar als juf van de basisschool nog een hoop werk te doen!

Owww heerlijk zeg! Inmiddels ben ik 34 weken zwanger van de tweede en ik hoef nog maar 2 dagen te werken! Als juf van groep 3 zeg ik dan met 35 weken de lieve kindjes uit mijn klas gedag! De allerlaatste schoolweek zal ik ze nog eventjes 'hoi' komen zeggen, wat waarschijnlijk voornamelijk kletsen zal worden over ons ventje wat dan geboren zal zijn! Wat een super goed vooruitzicht!

Klinkt gek om alleen de laatste week voor de vakantie nog te werken, maar hier heb ik bewust voor gekozen. Ik had ook een week later met verlof kunnen gaan zodat mijn zwangerschapsverlof precies tot het einde van het schooljaar zou duren. Maar aangezien we 6 zwangere vrouwen hebben in ons team, (ja ja je leest het goed... 6 juffen zwanger!!) staan er aan het einde van het schooljaar veel invallers. Zo ook in mijn groep 3. Nou is het natuurlijk wel prettig om zelf nog het een en ander af te ronden aan het einde van het jaar, wat anders wellicht zal blijven liggen. Ik heb dus besloten 1 week eerder te stoppen zodat ik die laatste week nog wat 'klusjes' kan doen! Heerlijk toch, die laatste schoolweek is toch voornamelijk gezelligheid en dan zal de invaljuf er ook nog zijn. Zo kan ik dus op mijn gemakje alle klusjes afronden! Ik zeg goed uitgekiend juf Babette ;)! Offff de kleine moet later komen, tja dan heb ik alsnog tot de zomervakantie verlof, maar mijn voorgevoel zegt van niet...De tijd zal het leren ;)

Ook wel lekker hoor een weekje eerder met verlof... vooral bij een tweede zwangerschap, dan wordt het toch allemaal net even wat anders! En jep sorry.... ik realiseer me mijn luxe positie... Daarna heb ik gewoon nog 5 weken vakantie! Geen 6 want die laatste week van de vakantie worden we natuurlijk wel weer geacht te komen werken om alles voor te bereiden. Tenminste dat doe je gewoon want er is een hoop te doen voor het schooljaar kan beginnen! Maar goed, hier hoef ik me voorlopig nog even niet druk om te maken!

Nu eerst nog even genieten van de kinderen in de klas en het thema baby. Wat schattig om die kleintjes zo betrokken en enthousiast te zien over een onderwerp wat hen allemaal aanspreekt! Zelfs de jongens zijn druk in de weer met de baby's in de verzorgingshoek. De babypoppen moeten natuurlijk wel allemaal in badje, de fles en een schone luier :)

Vandaag heb ik een super leuk afscheid gehad met de ouders en de kinderen en mijn duo collega die ook zwanger is :) Een groot feest dus! Ze hadden een heuse babyshower georganiseerd!!! Zooo leuk! Van aankleden van de baby, hapjes proeven, foto's raden van de kinderen tot een best lastige baby quiz. Ondanks dat ik al een dochtertje heb, wist ik sommige vragen echt niet :)

Het foto raden ging me dan wel weer heel goed af... voorheen zag ik echt niet wie wie was op een baby foto, maar bij de kinderen uit mijn klas zag ik het bij iedereen! #trots haha! (ik hoefde wel maar de helft van de klas, maar pfff dat zijn er alsnog 16!)

Heel erg genoten van deze dag! Een afscheid wat toch ook weer geen echt afscheid was, want ik mag nog twee dagen genieten en hard werken met de kinderen! En daarna nog een hoop werk om af te ronden, zoals het maken van de rapporten die er over 3 weken weer aankomen... dat kan je dan natuurlijk niet je invaller laten doen :). Een goede overdracht maken en zo nog van alles meer... En dan kom ik dus aan het einde van het jaar nog even terug! Stiekem voor zowel de ouders als de kinderen als voor mezelf heel erg fijn!

Hadden jullie het ook zo gedaan, of zou je gekozen hebben om je verlof aan te laten sluiten tot de vakantie?  

8 jaar geleden

Geniet ervan! En je keuze is prima hoor. Doe waar jij je goed bij voelt!

8 jaar geleden

Wat leuk dat ze dit voor jou hebben gedaan. Ik was net zwanger toen ik op een nieuwe school kwam. Na vier maanden werken ging ik weer met verlof. Ondanks dat ik er zo kort was, heb ik wel hele leuke cadeautjes gekregen van toen mijn beide klassen. Zo lief. Geniet van je verlof!

8 jaar geleden

Als ik zulk mooi werk en de keuze had gehad had ik het mischien ook wel zo gedaan. Ik heb zelf weinig te kiezen gehad en zit nu tuim een jaar na de bevalling nog thuis op zoek naar maar werk. Maar ik klaag niet. Ik vind het ook wel fijn dat ik van ons zoontje kan geniten nu :) Wat bijzonder dat jullie zo'n babyboom op het werk hebben! Alvast heel veel genot en plezier gewenst tijdens je verlof en succes met de laatste loodjes!