Snap
  • zwangerzijn
  • babynamen
  • Baby

Verklappen van de babynaam: dít zijn de voordelen!

Waarom het delen van de babynaam een slimme zet kan zijn ;)

Je bent zwanger en hebt net ontdekt dat je een baby krijgt! Er zijn zoveel dingen om over na te denken - de kleur van de kinderkamer, de babyuitzet, de bevalling en natuurlijk de naam van je baby. Maar heb je er ooit aan gedacht om de naam van je baby te delen voordat hij of zij geboren is? Het klinkt misschien gek, maar er zijn voordelen!


Tradities in andere landen

Het kiezen van een babynaam is één van die dingen wat een lastige klus kan zijn. In verschillende landen zijn er tradities in het kiezen en geven van de babynaam. Zo zijn er in sommige delen van China ouders die niet helemaal zelf de naam aan hun pasgeboren baby geven. Ze vragen soms hulp van een waarzegger om de juiste naam te kiezen.


In delen van West Afrika is het gebruikelijk om de baby een naam te geven op basis van de dag dat het geboren is. En in Griekenland is het een traditie om te wachten met het officieel geven van de babynaam tot de zevende of tiende dag na de geboorte. 


In Nederland is het over het algemeen normaal om de naam niet te vertellen tot aan de geboorte. Toch zijn er ook genoeg mensen die hun babynaam al meteen bekendmaken. En waarom ook niet? Hier zijn namelijk ook wel wat goede redenen voor te bedenken.


Meer betrokkenheid

Ten eerste kan het delen van de naam van je baby vooraf helpen om de band met je familie en vrienden te versterken. Als je je dierbaren betrekt bij het kiezen van de naam van je baby, kan dat hen een gevoel van betrokkenheid en verbondenheid geven. Het kan ook een leuke manier zijn om samen te brainstormen en nieuwe ideeën te ontdekken. Misschien hebben je vrienden of familieleden wel namen in gedachten die je nog nooit hebt overwogen!

Een ander voordeel van het delen van de naam van je baby is dat het je kan helpen om de reacties van mensen te peilen. Natuurlijk is het jouw kind en dus jouw keuze. Maar soms zijn er zaken waar je vooraf niet aan had gedacht. Je dierbaren kunnen je dan helpen om te voorkomen dat je misschien spijt krijgt van de gegeven naam.


Wennen aan de naam

Wanneer jij je kleintje tegenover anderen bij de naam kunt noemen, in plaats van steevast ‘de baby’, kun je alvast een beetje wennen aan de naam en aanvoelen of dit inderdaad is wat je hoopt. Laat je hierbij dan ook niet plots bezwaard voelen tegenover de rest van de wereld wanneer je uiteindelijk besluit dat dit het misschien toch niet is. Je geeft die naam niet voor anderen, je geeft hem aan je kind.


Geen risico om jezelf te verspreken

Nog een handige bijkomstigheid: als iedereen de naam al weet, hoef je je geen zorgen te maken dat je je verspreekt. Dus als je nogal een flapuit bent, is het misschien een goed idee om ‘m alvast te delen?


Claimen

We kennen allemaal wel het horrorscenario waarbij jij en een vriendin tegelijkertijd zwanger zijn en beiden een kind van hetzelfde geslacht krijgen. Stel je voor dat zij net iets eerder bevalt dan jij en precies dezelfde naam in gedachten heeft! Niet oké. Gelukkig kun je dit voorkomen door vooraf de naam te delen. Op die manier heb je al een claim gelegd op de naam en kunnen je vrienden zelf beslissen of ze van hun keuze willen afwijken of niet. Zo voorkom je dat je in een lastige situatie beland en ben je verzekerd van een unieke naam voor jouw kleine spruit.


Baby name reveal

Wil je de naam van je baby graag bekendmaken tijdens de zwangerschap of misschien wel daarna? Waarom maak je er dan geen mini-feestje van met een heuse 'baby name reveal'? Trek je mooiste outfit aan, zet wat ballonnen op, haal lekkere hapjes in huis en onthul de naam van je kleine spruit op een onvergetelijke manier. 


Verklap jij de babynaam voor de bevalling?


Trending op Mamaplaats: Moeders, slecht nieuws: goede slapers leven langer

1 jaar geleden

Baby name reveal? Alsjeblieft niet. Gender reveal party vind ik al overdreven en onnodig (ieder zijn mening he). Om er dan nóg maar een momentje bovenop te gooien? Laten we een beetje normaal blijven doen😜