Snap
  • Zwanger
  • Kinderwens

Succes met proberen! Jullie raken vanzelf wel weer zwanger

In mijn vorige blog schreef ik nog dat ik naar de huisarts zou gaan. En dat is inmiddels 2 maanden terug. Na een kort bezoekje bij de huisarts, verwees hij ons door naar het ziekenhuis. 1,5 jaar proberen om zwanger te raken en 1 miskraam verder, is reden voor een verwijzing vond de huisarts.

Ergens was ik wel blij met de verwijzing, eindelijk een beetje hulp dacht ik nog. Naja hulp? Ik bedoel eigenlijk, eindelijk onderzoek! 10 november was het zover, wij gingen gespannen naar het ziekenhuis. Na eventjes wachten werden wij door de gynaecoloog binnen geroepen. 

En gelijk gaf ze al aan, dat wij hier voor niks waren. Oke.. dacht ik nog. Ergens raakte ik geïrriteerd en boos, en gelukkig zag ze dat. Ze besloot toch haar vragen rondje te doen. Na alles te hebben beantwoord, komt ze weer bij het punt dat zij ons niet gaat helpen. Nee want dat is niet nodig bij jullie! Jullie raken zo weer zwanger. Ondertussen kwam het stoom uit mijn oren..

Waarom ze niks gaat doen? Omdat wij na 11 maanden proberen uiteindelijk toch zwanger zijn geraakt en ondanks dat, dat een miskraam werd. Wordt het wel gezien als een zwangerschap. Oftewel, we beginnen weer vanaf 0! We kregen een foldertje mee vanwege 3 eerdere miskramen in het verleden. Maar wel met het verhaaltje erbij dat onderzoek naar een oorzaak van miskramen geen zin heeft. Want er komt toch bijna niks uit. Oja en mochten wij in mei 2022 nog niet zwanger zijn, dan zijn wij van harte welkom.. tenzij er weer een miskraam tussendoor komt, want dan beginnen we weer opnieuw met tellen. (Met tellen bedoel ik, 12 maanden proberen om zwanger te worden, zonder positieve test)

Ergens ben ik opgelucht dat wij ons niet hoeven te onderzoeken, maar aan de andere kant klopt het gewoon niet! Je begrijpt natuurlijk wel dat ik me alles behalve serieus genomen voelde. Maar goed heb besloten om nu maar eens verder te kijken. En ik kwam uit op alternatieve geneeswijzen, oftewel acupunctuur. En voor alle duidelijkheid, ik ben dus niet bezig met het hele zwanger worden. Daarmee bedoel ik, dat ik niet een obsessie heb of continu aan de ovulatie testen zit. 

Heeft iemand hier ervaring met acupunctuur en zwanger worden? Of een andere goede tip/ervaring? 

2 jaar geleden

Hier na 2 jaar en 8 maanden pas voor het eerst zwanger geraakt, miskraam gehad en toen pas weer 10 maanden later zwanger. Wat ik allemaal wel niet geprobeerd heb… is ook accupunctuur, Kundalini yoga, andere voeding, edelstenen etc. Na 2 behandelingen energetische therapie raakte ik zwanger. Na de eerste dachten we weer op tijd aan de slag te moeten voor een tweede en dus na 10 maanden borstvoeding toen eindelijk m’n cyclus op gang kwam ben ik na 3 rondes weer naar de energetische therapie gegaan… en wat denk je: zwanger! Dat kan geen toeval zijn dacht ik. Als je de contactgegevens nodig hebt laat maar weten!