Snap
  • Zwanger

Recept paleo diner: zalm met avocadosalsa en salade

Vette vis is een belangrijk onderdeel van de Paleovisie. In vette vis zitten de gezonde vetten waar ons lijf veel aan heeft.

In dit zomerse gerecht zitten ook nog eens de goede vetten van avocado.

Ingrediƫnten voor 2 personen:
2 zalmfilets van 200 gr per stuk
1 el kokosolie
1 avocado, in blokjes
1 rode ui, fijngesneden
1 rode peper, fijngesneden zonder pitjes
1 limoen, sap
4 eetlepels olijfolie
verse koriander (zoveel als je wil)
1 zak gemengde salade
1 tl honing
1 tl mosterd
2 tl azijn
(Keltisch) zout en peper

Bereiding:
Maak de dressing voor de gemengde salade in een grote kom. Doe de azijn, honing, mosterd en 2 el olijfolie bij elkaar en klop dit met een vork dat een dressing. Breng op smaak met zout en peper.
Voor de avocadosalsa meng je in een andere kom de avocado, rode ui, rode peper, limoensap, 2 el olijfolie en verse koriander. Breng op smaak met zout en peper.
Bak de zalm in ongeveer 10 minuten gaar in de kokosolie. Zelf houd ik wel van niet te gare zalm, maar als je daar niet van houdt, bak hem dan gewoon wat langer.
Meng in de laatste minuten van de zalm de gemengde salade met de dressing.
Maak het bord op en doe dan pas wat zout en peper op de zalm.

Eet smakelijk!

Liefs,
Maaike

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Maaike Lommerse-Harkamp?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.