Snap
  • #moederliefde
  • stichtingmommaluv
  • mommaluvxmamaplaats
  • donatiecadeau
  • kraamcadeau

Niet één maar twee mama's geholpen!

We brachten moederliefde bij twee hartsvriendinnen

Lieve mama’s,

Het is alweer maart! En we gaan richting het voorjaar.

De afgelopen twee maanden heeft MommaLuv namens jullie, mama’s van Mamaplaats, een bijzondere donatie gedaan. We nemen jullie graag mee in dit verhaal.

Eind vorig jaar ging onze contactpersoon Gus uit Ghana op bezoek in een “compound house”, we zouden dit kunnen vertalen als een samengesteld huis. Hij selecteert altijd een paar maanden van tevoren de zwangere moeders die de MommaLuv pakketten het best kunnen gebruiken, zodat wij dit hier in Nederland op tijd kunnen voorbereiden in koppelingen en donaties.

In het samengestelde huis ontmoette hij Grace en Maame, twee hartsvriendinnen, bijna zussen, die tegelijkertijd zwanger waren en bijna tegelijk waren uitgerekend.

Snap

Grace Ampofo en Nana Esi

Grace Ampofo is 17 jaar oud. Ze is tijdelijk gestopt met school tijdens de zwangerschap en wil uiteindelijk weer verder gaan! Ze was half januari uitgerekend, maar onverwachts is haar dochtertje Nana Esi op 25 december geboren! 

Snap

Maame Benyiwa en Kweku

Maame Benyiwa is 30 jaar oud, zij is handelaar en ze is getrouwd. Haar man is metselaar. Maame is op 18 januari bevallen van haar zoontje Kweku.

Je kunt je voorstellen dat het voor ons geen optie was om maar één van de twee vrouwen een MommaLuv pakket te schenken!

Uiteindelijk is Gus de vriendinnen in februari weer gaan bezoeken en heeft hij namens jullie dus aan beide moeders een pakket gegeven! Hij maakte mooie foto’s van de vrouwen. De mama’s zijn ervan overtuigd dat hun kinderen later ook beste vrienden worden.

Wisten jullie trouwens dat veel mensen in Ghana een naam krijgen die hoort bij de dag dat ze geboren zijn? Zo betekend Kweku “geboren op woensdag” en Esi betekend “geboren op zondag”.

Fun fact: ook onze contactpersoon Gus heeft als geboortenaam Kweku!

Nogmaals dank aan jullie en aan Mamaplaats weer voor de ondersteuning. En laten snel weer van ons horen! Wil je in de tussentijd meer weten over onze missie? Bekijk dan www.mommaluv.nl.


Leestip: "De wolk werd alleen maar donkerder en donkerder.."