Snap
  • #HG
  • hypermesisgravidarum
  • misselijkheid
  • ziekenhuis
  • overgeven

Mijn HG zwangerschap 1

De hel die HG heet…

Ik was 3 weken zwanger toen ik wat misselijk wakker werd, erg vond ik het niet want ik was zo dankbaar dat ik uberhaupt zwanger was! De misselijkheid bleef eigenlijk de hele dag en werd in de avond best vervelend, eten lukte namelijk daardoor niet echt. De volgende dag werd ik nog steeds misselijk wakker en moest ik ook voor het eerst overgeven, ongemakkelijk natuurlijk, maar ik deed het allemaal met een lach. Na een week begon ik steeds meer te spugen over de dag heen. Tot ik op een gegeven moment 5/6 x per dag moest overgeven.

Ik besloot naar de huisarts te gaan die mij medicatie voorschreef. Ik houd totaal niet van medicatie en heb het daarom ook niet meteen ingenomen en ben ik natuurlijke hulpmiddelen gaan opzoeken. Crackertjes naast je bed en de raarste combinaties eten, maar niks hielp.

Ik moest dus wel, dit deed helaas niks. Op een gegeven moment begon ik met het spugen van bloed, na een paar keer flink aandringen moest ik naar het ziekenhuis maar alles bleek goed te zijn.

We waren inmiddels 2 weken verder (5 weken zwanger) en ik was 2 kilo afgevallen, ik bleef maar spugen. Dit ging weken zo door, met tussendoor bezoekjes aan de huisarts met nieuwe medicijnen, maar niks hielp.

Ik had gelezen over HG een vertelde dit ook aan de huisarts. Toen heb ik gemerkt dat ze tienermoeders (of iedereen met HG) totaal niet serieus namen. “Misselijkheid hoort erbij mevrouw!” Hoevaak ik ook HG noemde, niemand luisterde naar me. Inmiddels was ik 3 maanden zwanger, 11 kilo agevallen, had ik 48 uur voor het laatst gedronken en kon ik niet meer lopen…..


Leestip: PLUS-size en met heel je zwangere lichaam op de foto: "Ik lijk meer dik dan zwanger"

's avatar
1 jaar geleden

Veel sterkte! You got this! Ookal moet je zéker opgenomen worden in het ziekenhuis met deze klachten o

's avatar
1 jaar geleden

Omdat de kans groot is dat je uitgedroogd bent. Ik zou gewoon naar de eerste hulp rijden! Doet je verloskundigepraktijk hier niks mee? Zou wel moeten! Beterschap

's avatar
1 jaar geleden

Vreselijk! Wens je veel sterkte. Focus op dingen waar je energie uit haalt en blij van word! Probeer toch even naar buiten te gaan voor wat frisse licht

's avatar
1 jaar geleden

Frisse lucht*

's avatar
1 jaar geleden

Ik ben 5 maanden alleen maar het kotsen geweest tot dat ik naar de huisarts ging en zei aub geef me wat want water eten alles komt eruit ben 5 maanden zwanger was niks te zien pilletjes gehad wel elke zondagavond klokslag 21.00 kotsen tot 2 weken na de uit rekensdatum en grote hel is bij 1 kind gebleven en zei is 29 jaar

's avatar
1 jaar geleden

Helaas is de HG iets wat veel dokters nog niet goed kennen en herkennen.

Olijf's avatar
1 jaar geleden

Helaas is dat de realiteit….

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Olijf?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.