Snap
  • moederschap
  • Zwanger
  • zwangerschap
  • zwangerschapskilo's

"Zwangerschapsshoots"

"Ik lijk wel dik ipv zwanger"

Iedere vrouw wil vaak een mooie herinnering aan haar zwangerschap en daarvoor zijn wij als fotograaf natuurlijk heel goed in te zetten.  


Een zwangerschap blijft een van de meest bijzondere dingen in het leven en het is niet gek dat vrouwen hier een mooie herinnering aan willen. Het is tenslotte het eerste huisje van je kleine wondertje, en daarbij hoe gaaf is het dat ons lichaam dit kan!?


Nu krijg ik dagelijks berichten van mama's to be die erg graag een zwangerschapsshoot willen, maar niet met hun hele lijf op de foto willen. Soms begrijp ik dit, want zo dacht ik zelf ook tijdens mijn zwangerschap, maar je hele lichaam op de foto is toch niet erg?


Veel zwangere vrouwen die al plussize zijn denken vaak dat ze op een foto als tientonner neergezet worden, maar dat hoeft natuurlijk niet! Als je een beetje fotograaf bent weet je welke punten van een plussize zwangere vrouw mooi zijn op de foto en kun je deze juist extra goed in het daglicht zetten, zodat zij met trots kunnen terug kijken op hun zwangerschap.


Vaak tijdens het shooten gaan de dames zich dan ook steeds meer op hun gemak voelen, daar zorg ik voor! Ik zorg dat ze mij gaan zien als vriendin ipv als fotograaf, hierdoor  krijg je minder ongemakkelijke  beelden en hierdoor kunnen ze compleet zichzelf zijn wat vaak resulteert in hele mooie resultaten en eindigen we zelfs vaak met foto's van een blote buik in lingerie of in een van de kimono's uit mijn clientcloset. 


Maar waarom voelen we ons zo ongemakkelijk? Bij mij was het vooral dat ik totaal geen kleding kon vinden in mijn maat en als er dat wel was was het ontzettend saai of degelijk. Daarnaast zie je op profielen alleen maar de prachtige slanke zwangere vrouwen, ieder kledingmerk promoot ermee, waardoor de steverige  vrouwen zich niet kunnen identificeren met de vrouwen die zij online, in de magazines en dergelijke tegenkomen. 


Juist als fotograaf kun jij er dan voor zorgen dat deze plussize dames ook een mooie herinnering krijgen en ook deze zouden we eens terug moeten zien op de magazines of online!


Wil jij mom influencer worden bij Mamaplaats? Maak hier je account aan! ❤️