Snap

Mijn buik waar ons meisje veilig in zit mijn Horrorbuik

Ja je leest het goed en ik schrik er soms zelf ook van als, ik m'n buik zo noem maar zo zie ik t en niks is minder waar (denk ik dan).

ik ben nu 41 weken zwanger en ben echt super gelukkig en blij en verliefd op mij  kleine meisje in mijn horror buik want als ik in de spiegel kijk is niks minder waar...

T'is vreselijk wat begon met 1 striem werden er vanaf week 36 zo ontzettend veel dat ik haast geen fofo's meer durfde maken van mijn blote buik..

Een jurkje of leuk shirt maakte het dan weer "mooi" en iedereen in mijn vriendenkring vind m'n buik prachtig en ik denk dan ja je hebt hem nog niet bloot gezien he ;-) 

Ik smeer elke dag 2x met etos verzachtende creme en echt wat een uitvinding is dat zeg !! Het helpt me niet te krabben want het jeukt enorm somige striemen ..

En geloof me ik ben 100% dankbaar hoor dat ik een wonder mag en kan dragen in mijn buik ook al vind ik hem er niet mooi uit zien mijn kleine meisje zit er veilig in...al vraag ik mezelf wel eens af hoe het voor Ez(vriend) moet zijn ziet hij het ook net zo ?? Of is die blind van verliefdheid om ons kleine meisje wat er veilig in zit ? 

Ik vraag t me af ... 

6 jaar geleden

Striae is grotendeels erfelijk bepaald, dus vaak kun je er niets tegen doen. Ik heb het ook gehad en ja, ik zie ze nog steeds. Maar ik noem ze mijn TIJGERSTREPEN. Want alle moeders zijn tijgers en ik ben er trots op dat ik mijn kindje in mijn buik heb mogen dragen. Als je buik zijn oude omvang weer terug heeft vallen ze echt veel minder op. Het is ook een kwestie van OMdenken: zie niet het lelijke, maar het mooie: het dragen van je kindje in je buik. Ik had het er met alle liefde voor over ❣️

6 jaar geleden

Herkenbaar zoals de meeste reageren, al vind ik de striemen op mijn buik het minst erg. Ik heb ze namelijk ook rondom mijn bovenbenen en bij mijn knieholtes. Die bij mijn knieholtes vind ik het ergste, ook al zie ik die niet zo vaak ;). Ik weet dat ze er zitten en dat andere ze kunnen zien en dat maakt mij onzeker. Gelukkig heb ik een hele lieve vriend die er geen moeite mee heeft en altijd extra lief is, wanneer hij ziet dat ik er in mijn hoofd mee bezig ben. Ik probeer dan ook trots op me zelf te zijn, want hé zwanger zijn is een top prestatie en mag door iedereen gezien worden, dus die extra streepjes? Pfff doe net of ze er niet zijn en geniet lekker van de wondertje(s) die het dubbel en dwarw waard zijn!

6 jaar geleden

Heel herkenbaar, jouw verhaal. Die nare (erg jeukende) striemen. Mijn zoon is inmiddels een jaar en ik heb ze nig steeds. Weliswaar minder oaars, maar weg gaan ze niet meer. Ik smeerde preventief, kreeg alsnog striemen en ik smeer nig steeds, maar helaas geen resultaat. Mijn vriend vind het totaal niet erg dat ik ze heb, hij vind het meer vervelend voor mij, dat ik er zo'n last van heb. Ik lees in sommige berichten; zonnebank. Ondanks mij hele erge lichte huid, gabik dat toch maar misschien proberen!

6 jaar geleden

Eerst ff zeggen dat ik vind dat je lef heb dat je je buikfoto deelt ... Vervolgens wil ik zeggen dat je verhaal herkenbaar is . Vanaf ongv week 35 is bij mij de straie gekomen , & ben maar 8kg aangekomen Heb het ook dagelijks ingesmeerd eerst met Etos buikcreme , maar later bij het constateren van de straie overgestapt op vitamine e zalf/crème ( net zoals litteken zalf ) weet niet of het helpt , weggaan zal t nooit , maar misschien versneld/stimuleert het , het herstel . Ik ben 13 weken geleden bevallen van m’n eerste kindje en smeer nog steeds ..tot dat het potje leeg is dan laat ik m’n huid vanzelf herstellen .... Ik Baalde enorm van de straie , ben altijd wel met m’n lichaam bezig & was zo blij dat ik m’n zwangerschapskilos zo kwijt was ...maar die straie .... De ene keer heb ik meer moeite dan de andere keer .. vooral wanneer ik gedouched heb , is het gewoon kut om jezelf in de spiegel te zien ... het Past niet bij me & ik accepteer het nog niet 100% .. Vriendlief daarintegen maakt het hem niets uit , hij kust m’n buik en zegt regelmatig nog dat hij mij aantrekkelijk vind....hij kan het 100X zeggen , maar ik moet zelf ook van m’n eigen lichaam houden ...... succes en blijf praten met je mannetje !