Snap
  • stichtingmommaluv
  • mamaplaatsxmommaluv
  • #kraamcadeau
  • alternatiefkraamcadeau
  • symbolischkraamcadeau

Mamaplaats steunt moeder Babra uit Uganda

Samen met lokale organisaties voor Babra en Shamira uit Uganda!

Lieve moeders van Mamaplaats,

De maand maart zit er alweer op. Dat betekent dat de lente is begonnen, al zou je dat soms nog niet per se denken als je naar buiten kijkt! Het betekent ook dat wij in maart weer een moeder hebben kunnen verblijden met een MommaLuv-pakket uit naam van jullie lezers van Mamaplaats.

Dit keer gingen we op bezoek bij Babra in Uganda. Babra en haar man Omar wonen met elkaar in Mayuge, Mwondha.

Toen Babra 7 maanden zwanger was is hun kindje Shamira geboren. Om de kleine te kunnen monitoren zijn ze nog samen in het ziekenhuis.

 

Snap

Babra en de kleine Shamira

Half maart ging onze partnerorganisatie met een MommaLuv pakket bij het ziekenhuis langs. Toen ze het pakket aan haar wilden overhandigen zei ze: “nee, dat kan ik niet betalen”. Het was een des te grote verrassing om haar het pakket cadeau te doen! Ze straalde van oor tot oor en de dankbaarheid was van haar gezicht af te lezen.

Snap

De dolblije Babra

Wisten jullie dat wij met veel kleine, lokale organisaties samenwerken? Zoals in dit geval dus met Creation Africa in Uganda. Wij geloven volledig in “alleen ga je sneller, samen kom je verder”. Zij zetten zich onder andere in voor vermindering van armoede, kinderen naar school laten gaan, medicatie in geval van ziekte, preventie van malaria en Aids, voorlichting seksualiteit en hygiëne en nog veel meer! Trots om samen te werken dus!

Daarnaast hebben de lokale organisaties al toegang tot vanalles, kennen zij de bevolking goed, en worden ze daardoor vaak getipt welke moeders de ondersteuning het best kunnen gebruiken.

Snap

Het MommaLuv pakket voor Babra

Dus, zoals altijd weer heel veel dank voor jullie bijdrage! En tot volgende maand!

Liefs van team MommaLuv, over de hele wereld!


Leestip: "Mijn leven na de zwangerschapsdepressie en hoe het nu met ons gezin gaat"