Snap
  • Zwanger
  • spanning
  • GBS
  • Laatsteloodjes
  • stuitligging

Jahoor: we hebben een dwarsligger!

Verlof maar niet ontspannen!

Zoals in de vorige blog konden jullie lezen dat ik eigenlijk helemaal geen tijd had om rustig aan te doen. Vorige week was een week om snel weer te vergeten. Het was een drukke planning maar al met al zat er ook nog vanalles tegen.

De operatie voor buisjes van onze zoon is goed gegaan. Zijn juf zei een paar dagen later ook dat ze hem klanken hoorde zeggen die hij eerst niet had, dus in elk geval voor zijn gehoor lijkt het al goed te doen. Nu hopen dat het voor de oorontstekingen ook weer helpt.


Smiddags werden we door de garage gebeld dat we de auto weer konden ophalen. Die stond daar ivm lekkage. Lang verhaal kort, het blijkt dat de kitrand van de auto lek is. De garage adviseerde om het via de verzekering te doen via een schadeherstel bedrijf omdat er ook al een ster in de ruit zat. Dus dat gaat deze week gebeuren. Ook zoiets waar ik nu in de laatste weken van de zwangerschap totaal geen zin in heb, hoofd staat er helemaal niet naar. Maar goed, we doen het maar dan is het ook weer klaar.


De dinsdag moest ik voor de 35 weken echo naar de verloskundige. Ze vroeg of ik een idee had hoe het lag. Ik gaf aan dat het voor mijn gevoel weer in stuit lag. Dus ze zet de echo op mijn buik en jahoor: we hebben een stuitligger! Onze zoon lag ook in stuit en ik kon nu ook heel duidelijk een bolletje boven in mijn buik voelen. 

De echo was zelf verder goed. Kindje groeit goed en is nog lekker beweegelijk. Ik gaf aan dat ik wel steken in mijn zij had. Uit de urine was weer niks gekomen. Ze gaf aan dat ze dan ook graag wilde dat er een echo gemaakt werd van de nieren voor evt nierstuwing. De assistente meeste mijn bloeddruk en deze was bij de eerste meting dus te hoog. 2e meting was die gelukkig wel weer goed. Ook zou ik gekweekt worden op de GBS maar bleek dat ze deze niet hadden dus ook dit werd voor de gynaecoloog.


Woensdag is mijn moeder een dagje geweest om te helpen met schoonmaken. Smiddags zouden we met onze dochter naar de kno moeten voor controle en bespreken of ze wel of niet geopereerd zou worden aan de keelamandelen. Helaas werden we smorgens gebeld dat de kno arts ziek was en de afspraak dus niet door ging. Eind maart kunnen we pas weer terecht. Ik was wel even boos, gezien de kinderarts en diëtiste er al sinds december op hameren dat het goed zou zijn dat de amandelen er zo snel mogelijk uit gaan en het liefste voor de wachtlijst aan. Voordat ze nu geopereerd zal worden zijn we waarschijnlijk weer een paar maanden verder. Heel erg balen maar voor nu is er niks anders aan te doen, ook omdat de baby nu bijna komt.


Donderdag was de afspraak bij de verloskundige en de gynaecoloog. Er zou een uur tussen zitten maar dat werd door uitloop van de gynaecoloog 1,5 uur. Bij de verloskundige lag de baby gelukkig weer goed. Ik gaf wel aan dat het veel draaide voor mijn gevoel. De GBS kweek vond ze eigenlijk niet echt nodig omdat ik sowiso antibiotica krijg ter preventie tijdens de bevalling. Enige is dat je dan weet of hij nu actief is of niet maar dat kan tijdens de bevalling al weer anders zijn. 

Bij de gynaecoloog is even gekeken naar mijn nieren. In een nier zit inderdaad wel wat stuwing. Advies is om 2,5liter te drinken om de nier maar door te blijven spoelen. 

Tussen de afspraken door in de wachtkamer zei ik al tegen mijn man dat de baby weer draaide. Zijn reactie was dat dat vast alleen zo voelde. Dus de gynaecoloog zette ook even de echo op mijn buik en jahoor, de baby lag dwars. Dus het gesprek kreeg ook nog een iets andere wending. De bevalling zou al worden ingeleid ivm het werk van mijn man en de gbs. Maar ze gaf nu aan dat ze de houding van de baby een afwijkende hoofdligging noemen wat betekend dat het geen vaste houding heeft en een versie(draaipoging) dus geen zin heeft. De kans dat het kindje dan weer zelf gaat draaien is te groot. Er word nu elke afspraak bekeken hoe het kindje ligt. Blijkt dat het kindje weer in stuit gaat liggen dan word de bevalling waarschijnlijk nog eerder ingeleid en gaan ze voor de bevalling aan proberen het kindje te draaien en dan direct de bevalling starten. De verwachting is niet dat het kindje gaat indalen voor de bevalling dus we hebben ook duidelijke richtlijnen hoe te handelen mee gekregen. Stel dat de draaipoging mislukt dan proberen we een natuurlijke stuit bevalling. Lukt dit niet, dan word het alsnog een keizersnede. Ieder zijn eigen keuze, we hadden ook de keuze om voor een keizersnede te gaan maar ik wil graag een stuit bevalling proberen. Mede ook vanwege praktische overwegingen na een keizersnede. Eigenlijk weten we dus totaal niet hoe het gaat lopen en dat maakt het nu wel spannend. 


Mijn man rijd deze week gelukkig "in de buurt". Frankrijk en Duitsland. Het is in elk geval beter als Polen. Sowiso zou hij vanaf volgende week dichter in de buurt gaan rijden dus dat geeft wel een stukje rust al ben ik nog bang dat hij ver weg is als het begint. 

Gister en vandaag moest ik even een extra ctg om te kijken of de baby het nog goed had. Dit ziet er voor nu allemaal goed uit dus als er geen gekke dingen gebeuren volgende week weer een normale controle. Hoop deze week rust te kunnen pakken en dat we niet teveel tegen slagen meer hebben. Jullie mogen best weten dat ik vorige week aan het einde van de week er wel even helemaal doorheen zat en er zo klaar mee was.. 


Ik hoop in de volgende blog goed nieuws of een geboorte te kunnen vertellen maar dat blijft nog even afwachten.


Leestip: Wat als je partner anders met geld omgaat?

1 jaar geleden

Heb 5 weekjes geleden ook een stuitbevalling gehad en alles is eigenlijk gegaan zo als bij me andere bevallig maar dan met extra mensen eromheen. Ik wilde het ook gewoon proberen ben er zeg zonder scheuren vanaf gekomen