Snap
  • babymoon
  • zwanger op vakantie
  • Zwanger

Het plannen van de perfecte babymoon

Bereid je goed voor

Als je dit leest, ben je waarschijnlijk, net als ik toen, aan het dromen over een laatste uitje met z’n tweeën voordat jullie leven voorgoed verandert met de komst van jullie kleine wonder. Een babymoon is méér dan alleen een vakantie; het is een kans om te genieten, te verbinden, en herinneringen te maken die je mee kunt nemen op je reis naar het ouderschap. Dus, hoe pak je het plannen van deze droomreis aan? Ik deel graag de stappen uit jarenlange ervaring in de reisbranche en als eigenaar van Babymoon.nl om je perfecte babymoon te plannen.

**Stap 1: Kies het juiste moment** Timing is alles. Je wilt waarschijnlijk gaan wanneer je je nog comfortabel genoeg voelt om te reizen. Voor velen is het tweede trimester ideaal – de ochtendmisselijkheid is (hopelijk) voorbij, en je buik is nog niet zó groot dat reizen oncomfortabel wordt. Overleg ook altijd met je verloskundige of gynaecoloog. 

**Stap 2: Bespreek jullie verwachtingen** Wat willen jullie uit deze reis halen? Zoek je rust en ontspanning of juist avontuur en cultuur? Het is belangrijk dat jullie beide op één lijn zitten. Een goede communicatie is de sleutel tot het plannen van een reis die voor jullie allebei perfect zal zijn.

 **Stap 3: Onderzoek bestemmingen** Niet alle bestemmingen zijn even geschikt voor een babymoon. Je zoekt naar plekken met goede medische voorzieningen, zika-vrije zones en waar het eten veilig en schoon is. Maak een lijstje van bestemmingen die aan jullie criteria voldoen.

 **Stap 4: Budgetteren** Geld is misschien een saai onderwerp, maar het is belangrijk om realistisch te zijn over wat jullie kunnen uitgeven. Vergeet niet rekening te houden met extra uitgaven zoals wat meer comfort tijdens het reizen en een luxere hotelkamer met bijvoorbeeld inloopdouche en een groot bed. 

 **Stap 5: Boek comfortabele accommodaties** Zoek naar een verblijf met comfort op de eerste plaats. Een comfortabel bed (en inloopdouche), een kamer in de buurt van voorzieningen, en misschien zelfs een plek met een spa voor wat extra verwennerij. Neem voor vertrek contact op met het hotel om te vragen of je bijvoorbeeld een rustig gelegen kamer kan krijgen of een kamer die toegankelijk is met de lift. 

 **Stap 6: Rustige of geen activiteiten** Je wil zo veel mogelijk uit je babymoon halen, maar vergeet niet dat je energielevels misschien niet hetzelfde zijn als normaal. Kies voor activiteiten die je rust en ontspanning bieden maar toch memorabel zijn. Kijk bijvoorbeeld naar de mogelijkheden voor een fotoshoot op het strand of maak zelf mooie foto's. 

 **Stap 7: Luister naar je lichaam en wees flexibel** Hoe goed je ook plant, het belangrijkste is dat je luistert naar je lichaam. Voel je je niet goed? Neem dan een rustdag. Het doel van je babymoon is om te genieten en te ontspannen, het is geen race om zoveel mogelijk te zien of te doen.

 **Stap 8: Maak herinneringen** Vergeet niet te genieten van elk moment. Neem foto’s, schrijf in een dagboek, koop een klein souvenir dat je later aan je kindje kunt laten zien of koop iets voor jullie kindje. Deze momenten zijn kostbaar. Jouw babymoon is de kans om stil te staan bij de reis die je tot nu toe samen hebt gemaakt, en die nog te gaan is als je kleine erbij komt. Neem de tijd, geniet, en vooral, koester deze momenten samen.

Twijfel je? Of wil je graag persoonlijk advies? Voel je vrij om een berichtje te sturen op Instagram. 
Binnenkort is onze nieuwe website live met daarbij ook een gratis e-book vol tips! 

Geniet van het Pinksterweekend! 
Liefs, 
Daphne 

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Daphne | Babymoon.nl | Spotlight blogger?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.