Snap
  • Honden
  • onderzoek
  • zwangerschap

Handig: honden voelen aan wanneer je zwanger bent!

Onze furry friend kan meer dan we denken!

Dacht jij jullie geheimpje nog even tussen jou en je partner te kunnen houden? Nou, dan heb je het mooi mis als je een hond in huis hebt. Honden voelen namelijk haarfijn aan of je in verwachting bent of niet. Zeker als het om hun baasje gaat.


Hoe weten honden dat jij zwanger bent?

Op de eerste plaats kunnen honden ontzettend goed ruiken. Door alle hormonale veranderingen verandert er een hoop bij de zwangere vrouw.  Haar lichaamsgeur zal bijvoorbeeld veranderen. En dat valt die viervoeter gelijk op. 


Ook neemt in het begin van de zwangerschap het hormoon HCG enorm toe. Dit is ook het hormoon dat in je urine terecht komt en daardoor je dus een zwangerschapstest kan doen. Bovendien stijgt het hormoon progesteron en dit komt terecht in je urine en zweet. Honden ruiken dit en dat kan het gedrag van het beestje doen veranderen. Zo kan het zijn dat je hond erg beschermend wordt naar jou en de baby toe.


Ook krijgt de hond alle lichamelijke veranderingen mee. Op een gegeven moment zal je met een buikje rondlopen. Je handelingen zullen na een tijdje ook veranderen, je zult misschien wat vaker rust nemen, anders bewegen en ga zo maar door. Jouw hond ontgaat niets, hij of zij neemt heel scherp waar. 


Voorbereiden op de komst van de baby

Weet dat een zwangerschap invloed kan hebben op jouw hond. Zowel positief als negatief. Daarom is het goed om het dier tijdens de zwangerschap al voor te bereiden op de komst van de baby:

  1. Leer je hond om naast de kinderwagen te lopen door een paar keer met de kinderwagen naar buiten te gaan. Misschien voelt het een beetje gek, zo’n lege kinderwagen, maar effect heeft het wel. Laat de wagen de laatste weken van de zwangerschap ook in het zicht van de hond staan. Je hond raakt er vanzelf aan gewend.

  2. Leer je hond om niet op de babykamer te komen of misschien wel helemaal niet op de bovenverdieping. Door al tijdens de zwangerschap een traphekje onderaan de trap te plaatsen, zal hij niet snel het gevoel krijgen dat deze maatregel iets met de baby te maken heeft.

  3. Leer je hond dat hij niet op de bank mag als je de baby op schoot hebt. Oefen desnoods alvast met een pop. Ligt de pop in de box, dan mag de hond wel op de bank.

  4. Snuffelen aan de babyspullen helpt je hond te laten wennen aan de komst van de baby en zorgt ervoor dat straks niet alles nieuw voor hem is.

Trending op Mamaplaats: Zoveel vrouwen faken wel eens een orgasme!

1 jaar geleden

Ja, mijn man en ik hebben dit meegemaakt. Ik wilde hem sowieso verrassen als ik het wist echter de hond verklapte het. Zij snuffelde mij op een avond af als een drugshond en ze zat me maar aan te staren... We waren onder de indruk dat het nog niet zo kon zijn. Maar ik zei zal ik dan maar een test doen? We dachten dat we te vroeg erbij waren maar niets was minder waar, het was al dik vijf weken😆! Dus ik kwam al jankend in euforie de trap afgelopen, we zijn het wel al!!

1 jaar geleden

Alsjeblieft, genoeg van zoveel bedrog, ze zeggen alleen wat iedereen wil horen, velen doen alsof ze leraar zijn, maar zeer weinigen hebben echt kennis, en geloven niet meer dat ze gratis werken en betalen nadat ze resultaten hebben gezien, dit is totaal onjuist, ik kan getuigen van een heel aardige persoon die me heeft geholpen mijn man terug te krijgen, hij is een persoon die echt de gave heeft om te helpen, ik deel zijn contact zodat je het zelf kunt controleren, WhatsApp: +2349046229159 E-mail: dawnacuna314@gmail.com