Snap
  • Zwanger

Fulltime mamma en rolverdeling

Zijn er meer fulltime moeders met een werkende man hier? Hoe is de rolverdeling bij jullie?

Hallo iedereen! 
Vandaag zie ik het allemaal even niet zo zitten.. Ik voel me ziek en heb 2 zieke kinderen thuis.. Het wordt me een beetje teveel denk ik. Uiteraard tijdelijk, maar daarom een beetje deze blog denk ik.

Mijn man werkt 40 uur in de week en ik zit thuis bij de kinderen, 1 van 3 jaar en 1 van 8 maanden.
Ik vind het erg druk sinds onze tweede geboren is en vind het erg lastig om daarnaast ook nog het huishouden een beetje bij te houden!
Onze rolverdeling is dan ook dat ik thuis alles moet doen. Ik doe dagelijks boodschappen, probeer het een beetje schoon houden in huis, bereid het eten voor (koken doet mijn man meestal gelukkig) en doe alles met betrekking tot de kinderen.

Als pappa thuis komt ploft hij op de bank en, afgezien van het koken, doet hij niets meer. Hij wil best nog wel eens een beetje stoeien met onze dochter of een boekje lezen, maar verdere hulp hoef ik niet te verwachten.
Heeft er 1 gepoept terwijl ik met de ander bezig ben, dan moet er 1 wachten.
Als de oudste naar bed moet en ik ben nog met de jongste bezig, dan gaat ze wat later naar bed toe. 

Ik kan mijzelf niet opsplitsen en mijn man helpt me hier niet bij. Ik voel me zo soms net een alleenstaande moeder! Dat verwijt ik hem ook wel eens, maarja, hij heeft wel even de hele dag gewerkt en is dan moe.
Maar ik dan? Ik sta lekker laat op meestal omdat ik langslapers heb (gemiddelde tijd is 8.30 uur), maar ben wel de hele dag bezig. Mijn dag eindigt niet na 8 uur! En als ze 's nachts niet kunnen slapen of er is iets midden in de nacht, ben ik ook degene die er naast het bedje staat om het op te lossen. 
Nu vind ik dat laatste wel logisch als het doordeweeks is en hij vroeg op moet, maar in de weekenden gaat het precies zo. 

Ik ben stapelgek op mijn kinderen, maar ik vind het wel erg druk soms en mis wel eens wat tijd voor mijzelf.
Hoe zit dat bij jullie?

9 jaar geleden

Ik zou zeggen draai het eens om... Bij ons is dat namelijk het geval, ik werk full time, 40 uur in de week, en mijn man is huisvader. Door omstandigheden is dit bij ons (economisch) de beste oplossing. En eigenlijk vanaf het moment dat ik thuis ben zijn de kids (3,5 jaar en 11 maanden) mijn pakkie an. Ik zet meestal het eten even snel op, en dan hup de kids in bad en pijama aan. Ondertusen is het eten bijna klaar, en met z´n allen eten. Dan nog even een boekje lezen met de oudste en dan leg ik hem in bed. De kleine is een nachtbraker dus die is daarna aan de beurt. En papa? die zit dan even, welverdiend, op de bank. Hij mag er ´s nachts weer uit als het nodig is (gelukkig gaat het de laatste maandjes goed!). Als ik zo lees dat je man helemaal niets doet, lijkt me echt verschrikkelijk. Heeft hij wel eens een hele dag alleen voor de kinderen en het huis gezorgd? Volgens mij zijn de meeste mannen zich er niet van bewust wat het inhoudt zo´n hele dag bij de kids. En mocht hij er doordeweeks mee wegkomen (maar komop, een poepluier verschonen kan toch wel even??), in het weekend zou hij toch wel een extra handje kunnen helpen? Praat er serieus over met hem, en leg uit dat je z´n hulp nou eenmaal nodig hebt. Het is ook fijn voor de kinderen om een goed voorbeeld te hebben voor later.. Sterkte!!

9 jaar geleden

Zo sinds wanneer is mama en huishoudster geen fulltime baan? Ik zou een dag met hem ruilen of van tijd tot tijd neerzetten wat ik doe. Maar een troost is dat de meeste mannen zo zijn. Ik heb er drie 12 5 en ander half en een baan week op week af in de zorg van 18.00 tot 23.00 en hij vindt het gek dat ik moe ben. En hij? Brengt alleen in de week dat ik werk de kinderen naar bed. Dus haal er troost uit dat je niet alleen bent.

9 jaar geleden

Ooh jou man kookt ook nog haha lekker zeg, hier doe ik alles m'n vriend werkt van half 8 tot half 6 en eet tussen de middag thuis 3 kwartier, ik heb een dochtertje van bijna 3 en 2 zoontjes van bijna 8 maanden en ik doe alles, het huis schoonmaken, de kinderen, flesjes verschonen, op bed leggen als hij thuis is vaak samen en ik doe de boodschappen en ik ook. Ja alles doe ik eigenlijk.... Maar ik ga in het weekends wel eens met een vriendin gaan eten of eens naar de film of zo iets. En savonds ze gaan alle 3 om 7 uur op bed en dan is het papa en mama tijd ;)

9 jaar geleden

Ik ben ook een fulltime mama op het moment hebben wij 2 zonen 1 van bijna 7 en 1 van bijna 2 jaar en de derde is onderweg en verwacht in oktober. Mijn man werkt echt heel veel is weinig thuis door de weeks hij rijdt op de vrachtwagen en heeft vaak lange ritten dus eigenlijk zien we hem alleen in het weekend. Ik voel me dan ook regelmatig een alleenstaande mama. Alles doe ik zelf en kan behoorlijk zwaar zijn maar ook is het het zeker waard ik mis niets van de kinderen. Nou moet ik wel zeggen dat ondanks dat mijn man doodop thuis komt na een werk week van soms wel 70 uur dit zijn rijuren en laad en los uren bij elkaar hij in het weekend wel degelijk zijn best doet. Hij doet niet veel maar dat vind ik ook wel logisch hij maakt zware weken maar helpt wel met koken in het weekend of ik dat dus niet te doen als ik het niet heb gehaald met de was helpt hij mij een handje door er ook waste er door heen te jagen hij vouwt wel niets op en alles wat droog is gooit hij op 1 grote hoop waaruit ik dan weer verder kan. En verder neemt hij de jongens bij goed weer altijd even mee naar de speeltuin hier om de hoek zodat ik mamatijd heb en de jongens echt papatijd. Ik zou zeggen praat er over met je man of vriend want ook na 40 uur werken mag je best wel moe zijn maar hij is ook papa en heeft daar samen met jou voor gekozen en kan best daarop wat verantwoordelijk op zich nemen al zijn het maar de kleine dingen die dingen kunnen jou nou net dat gevoel geven dat je er niet alleen voor staat als ouder maar dat jullie wel samen het ouderschap en huishouden samen kunnen doen.