Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Fantasie wordt waarheid

Als kind heb je een rijkelijke fantasie waarin alles mogelijk is. Laat deze fantasie bij mij nou tot werkelijkheid zijn gekomen.

Piraten op een boot in de achtertuin, via je kastdeur een kasteel binnen sluipen, of een echte prinses zijn met heel mooi lang haar en een glinsterende jurk die zit te wachten op haar prins. Kinderen hebben een levendige fantasie die bol staat van de ideeën en idealen. Af en toe zit ik te kijken hoe Quin zijn spel speelt en dan kan ik het soms niet laten om even met hem mee te doen. Terwijl hij de hele tijd in zijn rol blijft stap ik er net zo gemakkelijk weer uit om verder te gaan met de dagelijkse dingen die nog zijn blijven liggen.

Ik kan mij nog goed herinneren dat ik als jong meisje het al voor mij zag hoe mijn gezinnetje er later uit zou zien. Met mooi weer speelde ik in de tuin in een tenthuisje. Zette kopjes thee, plukte bloemen, hing de "was" op, en bakte taartjes van zand. Ik gebruikte geen poppen maar zag alles voor mij. Zo had ik vaak 2 kleine meisjes. Een ééneiige tweeling van ongeveer 2 jaar met mooie blonde krulletjes. Een andere keer had ik geen kinderen maar kwam er gezellig iemand op visite waar ik hele gesprekken mee voerde. Maar de tweeling die kwam wel vaker dan eens voor in mijn fantasie.

Als ik naar Quin kijk dan zie ik dat hij ook zo in zijn spel kan zitten en vraag ik me af of sommige dingen later ook weer op je pad zouden komen. Zou je dan toch altijd al hebben geweten wat je later worden wilt en hoe je leven er uit zou gaan zien? Of is dit juist toeval. Ik ken namelijk ook iemand die op 6 jarige leeftijd voor het eerst riep dat ze later stewardess wilde worden. Dit was echter van korte duur, want daarna kwamen er andere beroepen op tafel. Maar of het toeval is of niet, ze is na verschillende baantjes nu toch echt stewardess en vliegt naar alle continenten.

Zelf stuitte ik vorige week ineens op een fantasie die voor mij werkelijkheid gaat worden. En dat is de ééneiige tweeling die op komst is. Het is een feit dat erfelijkheid bij een ééneiige tweeling geen rol speelt, het is ook een feit dat mijn vriend blond is met pijpenkrullen. Deze dingen wist ik nog niet toen ik jong was. Zou je fantasie in sommige gevallen dan echt waarheid kunnen worden?

10 jaar geleden

Meh, ik wilde als kind altijd leeuwentemmer worden en dat is hem toch niet geworden :P gniffel! Ik denk dat je als kind net even wat gevoeliger bent voor indrukken van buitenaf, maar ook van jezelf, dus wie weet kun je als kind wel voorvoelen wat er gaat gebeuren? Ik weet het ook niet.

10 jaar geleden

Leuk,hoor! Benieuwd..

10 jaar geleden

Bij mij is mijn fantasie ook een beetje werkelijkheid geworden. Ik had, als ik speelde met mijn poppen, altijd een kling. Ze leken niet op elkaar en ze waren ook nooit even groot maar wel een kling. Mijn meiden zijn ook een kling......ze lijken wel op elkaar maar niet het zelfde. Ze zijn ook niet even groot en ze zijn niet eens op dezelfde dag geboren, maar wel op de zelfde dag verwekt :D Ik blijf het bijzonder vinden dat het zo gelopen is en dat ik altijd het gevoel heb gehad dat ik een kling zou krijgen.

10 jaar geleden

Grappig dat je fantasie gaat uitkomen! Weet je ook al of het inderdaad twee meisjes gaan worden?