Terug
Blog header image

De keuze van stoppen met vruchtbaarheidsbehandeling

een update over hoe het nu is nadat ik verplicht rust kreeg van de artsen. En doe die leidde naar een keuze

Het is alweer een tijdje geleden dat ik schreef.

Er is ondertussen weer een hoop gebeurd. We gaan verhuizen. n deze verhuizing is meteen een punt van afsluiting van een nare periode.

Vanaf April geen ziekenhuis meer gehad, maar wel elke dag in mijn hoofd er mee bezig. Wil ik nog wel verder? Is dit het allemaal waard? Mijn man was er eigenlijk niet meer zo mee bezig, omdat hij nu vooral de verhuizing in zn hoofd heeft (echt een man, kan maar 1 ding tegelijk hihi). 

We hebben besloten om ons meer te gaan richten op de opvang en we hebben nu een huis gekocht waarbij ik een aparte ruimte voor de oppaskids kan creëren. Allemaal heel leuk natuurlijk:D.

Maar ons nieuwe paleisje heeft geen zolder, en maar 2 slaapkamers boven..... Blijft er eigenlijk nog wel ruimte over voor ee eigen kindje?? Maar weer die vraag: wilde ik dat nog wel?

Geestelijk en emotioneel ga ik me echt weer steeds beter in mijn vel zitten en met fysio en acupunctuur lijkt er ook eindelijk sinds een paar weken verbetering te zitten in de lichamelijke klachten.........

Een paar weken gelden zijn we een weekendje weg geweest. Samen met de honden naar een Landal park. Voor het eerst sinds tijden komt het gesprek weer eens op tafel. Mijn man had het eigenlijk al naast zich neergelegd dat het er niet meer van ging komen.. Hij had er blijkbaar dus wel over nagedacht. Hij zei " Wat heb ik eraan als we een kindje krijgen en zijn/haar moeder kan niet voor hem zorgen?" "Wat heb ik eraan als we hiermee doorgaan en jij gaat letterlijk kapot?"

Hij had gelijk en op dat moment besefte ik ook dat het klaar was. En dat ik ook mijn beslissing had genomen. Het deed alleen verdomd veel pijn om dat hardop te zeggen!  

'Maar wat doen we dan met de cryo's?' 'Ach de opslag is niet zo duur....' Nee de cryo's weg doen voelt nog niet goed..... Misschien dat we daar ooit aan toe zijn, maar op dit moment maar even een plekje geven dat we niet meer verder gaan..... En ik dus nooit moeder zal worden.......

Felinefluff
6 jaar geleden

Jeetje wat heftig.. veel sterkte!

MamavanA
6 jaar geleden

Heftig.... Sterkte.... Begrijp enigszins hoe je je voelt....

Miriam68
6 jaar geleden

Uit verveling ben ik blogs aan het bekijken en sommige lees ik ook. Jouw blog heb ik dus helemaal gelezen. Jeetje, wat heftig. Ik heb je eerdere blogs helemaal niet gelezen dus ik weet ook niet wat er allemaal aan de hand is en hoe erg het allemaal is. Ik heb 2 oudere kinderen en na de tweede heb ik mijzelf toen ik 31 was, laten steriliseren. Na een paar jaar gescheiden te zijn geweest van hun vader, heb ik een hele leuke man ontmoet zonder kinderen. Een hele leuke man die ook super leuk was met kinderen. In het begin wuifde ik het idee weg maar op een gegeven moment kwam het gesprek op de conclusie: het is nu of nooit. Een hersteloperatie doen ze tot 37 jaar en ik was 42. De enige mogelijkheid was dus ivf. Poging 1 was meteen raak en nu zijn wij de super gelukkige ouders van een stuiterbal van bijna 5 jaar! Daarna heb ik nog 3 ivf-pogingen gedaan maar die zijn allemaal mislukt. Onze wereld stortte in. Voor mij heel even. Ik ging op zoek naar een eiceldonor. Dat was dus niet zo makkelijk en zo kwamen we op een gegeven moment op de wachtlijst in Brussel terecht. Toen ik bericht kreeg dat het zo ver was, dat we voor gesprek mochten komen maar dat we er rekening mee moesten houden dat het nog wel 1,5 jaar zou kunnen duren, zijn we met pijn in ons hart afgehaakt. Afgezien het feit dat ik dan ongeveer 47 zou zijn als het allemaal zou lukken en ik een kindje op de wereld zou kunnen zetten, vonden wij het leeftijdsverschil met ons kindje te groot worden. Het leek ons juist voor hem heel leuk om een leeftijdsgenootje te hebben waar hij echt mee op kan groeien. Hij heeft een grote broer en zus die helemaal verliefd op onze kleine man zijn maar het is toch anders...Over 5 jaar zijn zij waarschijnlijk het huis uit. Die droom hebben we dus moeten opgeven. Ik heb het er soms heel moeilijk mee maar troost mijzelf dan met de gedachte dat wij gezegend zijn met drie gezonde kinderen! Er zijn genoeg mensen die dat helaas niet kunnen zeggen.... Ik vond het wel lastig om te lezen wat je schrijft over 'cyro's wegdoen' ... Ik zie het als 'liggend goud' .... Ik had er zo veel voor over gehad om die van je over te mogen nemen, bij wijze van spreken....Snap je wat ik bedoel? Maar je man heeft gelijk in wat hij zegt. En blijkbaar voelt het voor jou ook zo. Gelukkig zitten jullie op één lijn en kost dit ook niet nog eens je relatie! En toch heerlijk dat je toch kindjes om je heen hebt! Ik ben ook gastouder en geniet van al dat leven in de brouwerij! Veel geluk!

essiearwen
6 jaar geleden

Een onvervulde kinderwens blijft naar. Ook al heb je al wel kinderen. Er blijft iets niet af denk ik..... Ik ben er nu absoluut niet aan toe om afstand te doen van mijn vriezerkindjes. Maar als er ooit een dag komt dat het wel goed voelt, wil ik niet dat ze in de prullebak terrecht komen. Dan gaan ze naar de wetenschap en misschien kunnen ze dan er nog wat van leren. Misschien dat ik op die manier een ander een beetje kan helpen. En misschien ooit.... als mijn lijf toch besluit om wel volledig te herstellen.......de tijd zal het leren. Jullie ook veel geluk ☺

essiearwen
6 jaar geleden

Dank je

Blog header image

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”

Mamaplaats-hoofdredacteur Laura Hogendoorn liet haar dochter Maia de nieuwste poppen van L.O.L. Surprise! testen

Of ik poppen wilde testen? Daar hoefde ik met een dochtertje van 4,5 in huis niet lang over na te denken. Maia is een echt poppenmeisje. En dat deze poppen van L.O.L. Surprise! er ook nog eens heel cool uitzien, maakte de keuze nog makkelijker.

TODO: Add alt to media

Voor iedereen een favoriet

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”, riep Maia toen ik ze tevoorschijn haalde. Eerst speelde ze dat het twee prinsessen waren, later waren ze verliefd op elkaar en daarna werkten de poppen in een dierentuin. En dat vind ik als moeder ook het leuke: je kunt er alle kanten mee op. Helemaal omdat de L.O.L. Surprise! poppen allemaal anders zijn. Zo kun je altijd voor de pop kiezen waar jouw zoon of dochter zich het beste mee kan identificeren. Of je nou een kind hebt dat alleen maar jurken aan wil en van roze houdt of juist een stoere wildebras in huis hebt, er past er altijd wel één van de poppen perfect bij jouw kind.

TODO: Add alt to media

Mama even rust

Helaas voor mezelf, Maia lijkt ontzettend veel op mij en praat -net als ik- van ‘s ochtends tot ‘s avonds non-stop. Vrij vermoeiend soms haha. Maar ook als je geen prater in huis hebt, is er als moeder toch gewoon niks fijner dan als een kind zich even alleen vermaakt? Zonder jou te storen.

En ik moet eerlijk bekennen, ik heb wel een beetje met haar nieuwe, roze en blauwe vriendinnen te doen. Want Maia heeft het gepresteerd om de hele middag onafgebroken tegen ze aan te praten. Maar ondertussen kon ik eens een keertje genieten van een WARM kopje koffie! Win-winsituatie toch?! :) 

TODO: Add alt to media
TODO: Add alt to media

Gun jij jezelf als moeder nou ook even een momentje rust én wil je ook nog eens de fantasie van jouw kindje prikkelen? Bekijk dan ook eens de andere poppen die ze in de collectie hebben. Of psssttt…. ideetje voor de feestdagen!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met L.O.L. Suprise! 

TODO: Add alt to media
Anoniem
2 dagen geleden

pas op: je krijgt zomaar 100 ongevraagde mails van mamaplaats en je komt er niet van af!

Joann123
2 dagen geleden

Dit kan je zelf aan -en uit zetten in je instellingen! ;)

Mamaplaats
2 dagen geleden

Wat Joann123 ook al zegt, je kunt in je eigen instellingen heel makkelijk je mails uitzetten! Liefs team Mamaplaats

Anoniem
1 dag geleden

Nou je moet dan wel bij je instellingen moeten komen om het uit te zetten. Ik heb er over geschreven en kreeg de zelfde anteoord

Blog header image

DE GEZELLIGSTE PUZZELTIJD VAN HET JAAR

Jan van Haasteren Junior

Wie kent ze niet, de creatieve en humoristische puzzels van Jan van Haasteren Junior. Elke puzzel heeft zijn eigen verhaal.

De perfecte tijd om te gaan puzzelen

Het wordt donkerder in huis, de kaarsjes staan aan, een heerlijk moment om samen te puzzelen. Je gedachten op nul en helemaal in de puzzel verzinken. Met één doel, de puzzel op te lossen.

Wist je dat als jongere kinderen puzzelen ze een betere hand- oogcoördinatie ontwikkelen? Kinderen hun geheugen wordt gestimuleerd, welk stukje paste niet en welke zou dan wel kunnen passen? Ook leren ze door te gaan als het even niet lukt en in oplossingen te denken.

Herken je dat gevoel ook? Dat geluksgevoel als je weer een puzzelstukje op de juiste plek hebt gelegd? Dopamine komt vrij in je hersenen als je een stukje weer goed gelegd hebt, ook wel het gelukshormoon genoemd. Hierdoor word je blij, krijg je een voldaan gevoel en zin om de puzzel af te maken.

Op zoek naar herkenningspunten 

Jan van Haasteren Junior zijn niet zomaar puzzels. Dat Jan van Haasteren een striptekenaar is geweest is wel te zien in zijn puzzels. Je kan helemaal in je gedachten verdwijnen in de puzzel. Je eigen stripverhaal bedenken. Al puzzelend kom je allerlei verschillenden karakters tegen.

Heb jij de kenmerkende Jan van Haasteren items al weleens gevonden, als de haaienvin, schildpad, superslak of de handjes? Deze zijn vaak te vinden in de puzzel. Uren lang kijkplezier na een voldaan gevoel van het maken van de puzzel.

Wij zijn dol op de Junior puzzels van Jan van Haasteren, na het laatste stukje gelegd te hebben bedenken we ons eigen verhaal erbij en vertellen deze aan elkaar. Dit wekt de leukste momenten op! Humor, dat heeft Jan van Haasteren wel!

Als je ze zelf wil bestellen, als cadeautje voor de feestdagen bijvoorbeeld (tip!), dan kan dat hier. Veel puzzelplezier! 

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Blog header image

Sinterklaasavond met PLUS

Het heerlijke avondje staat weer voor de deur. De leukste tijd van het jaar vind ik zelf. De dagen worden korter en het is langer licht. Dat betekent voor mij gezellig samen op de bank met de openhaard en kaarsjes aan. En uiteraard met wat lekkers. Eerst boodschappen doen. 

Sinterklaas

Voordat we lekker kunnen smikkelen op de bank met deze donkere dagen voor Sinterklaasavond, gaan we boodschappen doen. Wij komen graag bij PLUS omdat daar fijne aanbiedingen zijn. Ik blijf toch een Nederlander zullen we maar zeggen, haha. Buiten de aanbiedingen is het vers gesneden beleg van PLUS onze favoriet! 

Voor Sinterklaas hebben ze ook een ruim assortiment aan lekkernijen. Zoals chocoladeletters in vele verschillende smaken, pepernoten in vele verschillende smaken, chocolade Sinterklaasjes, banketstaaf of speculaastaart en nog veel meer. Persoonlijk vind ik de pepernoten van het eigen huismerk heerlijk knapperig. Ook die met chocolade eromheen vliegen er hier thuis doorheen. Ook altijd erg handig voor het schoentje zetten om de schoentjes te bestrooien.

Onze favorieten 

Waar ik nog meer voor naar de PLUS ga is het ruime assortiment aan groente en vlees. Persoonlijk ben ik vaak een beetje inspiratieloos als het om avondeten gaat. Op de website van PLUS kan je veel recepten vinden, erg handig als je, net als ik, inspiratieloos bent. Je kunt het heel makkelijk online bestellen of je maakt een lijstje en gaat dan naar de winkel. Net wat je makkelijk vindt.

Online boodschappen doen

Moeder Teresa hier vergeet altijd boodschappen te doen en moet dan soms per week wel 8 keer op en neer naar de supermarkt. Gelukkig hebben ze online boodschappen uitgevonden. Daar kun je fijn per categorie zien wat je besteld hebt. Echt heel handig en praktisch als je net zo’n chaoot bent als ik. 

Waar gaat jullie voorkeur naar uit? Online of winkel? En doen jullie meteen voor de hele week boodschappen of lekker 3 keer op een dag? 

Voor het heerlijke avondje van Sinterklaas heb ik lekker strooigoed in huis gehaald. Ook lekker broodjes voor in de oven en natuurlijk vleeswaren van PLUS. Een lekker hapje voor op tafel is ook altijd gegarandeerd succes. Wij zijn er klaar voor, jullie ook?

Blog header image

Laat jij geld liggen?

De WAT? De inkomensafhankelijke combinatiekorting!

De WAAAT??? Dit was de uitroep van Pieter. Pieter verdient goed, maar het lukt hem niet om grip te houden op zijn uitgaven. Dit veroorzaakt stress en frustratie, maar vooral verdriet omdat hij niet kan sparen voor een vakantie naar Griekenland met zijn twee kinderen.


De inkomensafhankelijke combinatiekorting (in het kort IACK) is een onmogelijke naam voor een heffingskorting waar je mogelijk recht op hebt als je werken en de zorg voor een kind of kinderen combineert.


Pieter is gescheiden heeft co-ouderschap en woont in een vrije sector huurhuis. Voor mij gaan dan de alarmbellen direct rinkelen.


Om de IACK te krijgen, moet je namelijk wél belastingaangifte doen en er zijn mensen die huren en geen aangifte doen. Verder moet je voor de IACK aan een aantal voorwaarden voldoen.


In mijn podcast "Het gaat altijd over geld" aflevering 12 vertel ik je precies wat dat is.

Je kan ook googelen op Inkomensafhankelijke combinatiekorting. Op de belastingsite vind je alle voorwaarden op een rijtje met linkjes naar meer informatie.

 

Voor Pieter kwam het erop neer dat hij voor 2021 recht had op netto €234 per maand. Oftewel €2.815,-!


Zijn vakantie naar Griekenland volgend jaar, komt ineens wel heel erg dichtbij 🥹😉 


Bonus tip: Je kan tot 5 jaar terug belastingaangifte doen!