Snap
  • Zwanger
  • verrassing
  • #jongenofmeisje
  • #ballon
  • #throwback
  • #genderreveal

De genderreveal van ons eerste kindje. Is het een jongen of meisje?

De genderreveal van ons eerste kindje. Is het een jongen of meisje? Vandaag precies een jaar geleden kwamen wij achter het geslacht van ons eerste kindje. Lees je mee hoe dat ging?

De genderreveal. Dat is tegenwoordig toch wel iets wat vaak groots gevierd wordt. Je ziet in ieder geval de meest uiteenlopende manieren waarop koppels het geslacht bekendmaken van hun baby. Jan en ik besloten om tijdens de 20 weken echo het geslacht op de foto te laten zetten, deze in een envelop te doen, en die zouden wij weer aan mijn moeder geven. Zij zou iets leuks organiseren om het geslacht bekend te maken aan ons, maar ook tegelijk aan de rest van de familie. Alleen mijn ouders wisten het geslacht.

Ons eerste idee was om de genderreveal tijdens oud en nieuw te gaan doen in de middag. Dan zouden wij toch al samen zijn met de familie. Toen alleen bleek dat wij 5 december 2019 al mochten komen voor de 20 weken check konden wij niet 3 weken wachten om dan pas te weten te komen of wij in verwachting waren van een jongen of meisje. Dus hup een ander plan. Wij besloten de familie en onze vrienden te vragen of zij 8 december 2019 konden komen. Toen iedereen liet weten te kunnen hebben wij het plan omgegooid en hoefden nog maar 3 dagen te wachten. Dat was toch wel wat makkelijker, des te eerder konden wij ook gericht dingetjes halen voor de baby.

Eenmaal bij mijn moeder aangekomen gingen wij eerst met zijn allen op de foto. Iedereen moest een ketting omdoen met roze of blauwe bloemen wat zij zouden denken dat het geslacht zou zijn. Jan dacht een jongen, en ik wist het eigenlijk niet maar mijn gevoel ging eigenlijk wel naar een jongen uit. Aangezien bijna iedereen voor een jongen koos besloot ik de roze ketting om te doen. Dus hup ik ging op de foto met de groep die voor een meisje ging. Mijn moeder had super leuke spellen bedacht. Ik zal ze hieronder even neerzetten, misschien vind je het leuk om ze zelf ergens voor te gebruiken. Het doel van het spel was om een zin te maken met de letters die je na elk spel kreeg. Dan zouden wij erachter komen wat het geslacht zou zijn van de baby.

De spellen:

–Raad de tekening (Teken het woord wat op je papiertje staat, de rest raad wat er getekend wordt. Baby producten gerelateerd)

–Een baby maken van fondant (Iedereen moest een onderdeel maken van fondant, dit stond op je papiertje. Uiteindelijk vormden alle stukjes samen een baby.)

–Babyhapjes proeven

–Blind een poepluier van een pop verschonen (De partner geeft aanwijzingen wat de ander moet doen.)

–Baby pop in een autostoel zetten, waarbij we beide maar 1 hand mochten gebruiken. Met de andere zaten wij aan elkaar vastgebonden.

–Een zin maken met alle letters. Hier kwam uit ´Doe de laatste doos open´

Na elk spel kregen wij een envelop waar een vraag in stond, en een paar kaartjes met een letter erop. Ook hing er aan het plafond een lijn waaraan zowel roze als blauwe ballonnen hingen. Wanneer ons antwoord fout was moesten we een blauwe ballon doorprikken. Was het goed dan een roze. Wij natuurlijk telkens kijken of hier een link was naar de genderreveal, maar niets was minder waar. Dit was een afleiding voor mij, want ik denk vaak over alles verder na wat er te zien is en gebeurd.

Toen wij de zin hadden gemaakt en aan het einde van alle spellen waren kwam de grote doos. Hierin zat de bekende grote zwarte ballon. Het draaide dus toch wel een beetje om de ballonnen. Wat zou er in zitten? Blauwe of roze confetti? Samen met Jan prikten wij de ballon door, en er kwam uit……. blauwe confetti!! Wij waren in verwachting van een jongen! Ons eerste kindje wordt een zoon.

Benieuwd naar onze reactie toen wij de ballon door prikten? Kijk dan op mijn instagram.

https://www.instagram.com/mamageniet/

Snap
3 jaar geleden

Hartstikke leuk, gefeliciteerd!