Snap
  • tweeling
  • #tweelingzwangerschap
  • zwangerschapstest
  • Zwanger
  • zwangerschap
  • eeneiigetweeling
  • #extreemovergeven
  • #HG

De echo werd gemaakt en we zagen het meteen

Zo duidelijk..

In mijn vorige blog nam ik jullie een klein stukje mee in ons leven met een tweeling. Vandaag ga ik met jullie terug naar het begin; de zwangerschapstest en de eerste echo!

Toen ik nog geen kinderen had, kon ik er wel eens over fantaseren. Hoe is het om zwanger te zijn? Ook bedacht ik me hoe trots ik zou zijn op een mooie, groeiende buik en leek het me geweldig om baby kleertjes te kopen. Een zwangerschap leek me iets moois en magisch. Nooit geweten dat geen van deze fantasieën uit zouden komen en dat mijn zwangerschap in werkelijkheid een ware nachtmerrie zou worden…

Laten we eerst teruggaan naar het begin, namelijk de test. Ik had net samen met mijn man een verhuizing achter de rug en op dat moment woonden wij in ons klushuis. Ja, je leest het goed, we waren dus nog aan het klussen in het huis waar we al woonden. Ruimtes waren nog niet af, bouwvakkers liepen de deur plat en wij waren allebei begonnen aan een nieuwe baan. Het was een drukke tijd, maar we zagen het helemaal zitten. We begonnen enthousiast aan ons leven samen. Niet wetende wat ons vrij kort daarna te wachten stond.

Het was op een zondag aan het begin van een schooljaar, dat ik me ineens bedacht om een zwangerschapstest te gaan doen. Ik voelde me die week anders. Vooral intens moe, ik moest heel vaak naar de wc en ik had het gevoel alsof ik een kater had (terwijl ik geen alcohol had gedronken die week). Ik zou de volgende dag weer voor de klas staan, want ik ben leerkracht. Mijn man was de hond uitlaten en ik was heel even alleen thuis. Ik verwachtte geen positieve zwangerschapstest, omdat we hier nog niet mee bezig waren. We wilden eerst verbouwen en we hadden allebei net een nieuwe baan. Ik wilde de test dus even alleen doen en snel tussen alle drukte door. Gewoon om het uit te sluiten. 

Toen ik op de test keek, kon ik het niet geloven. Er ging van alles door me heen. Vooral een heel gelukkig en fijn gevoel. Het was ook heel spannend natuurlijk! Want het was ons eerste kindje, we hadden onze nieuwe banen en we zaten midden in de verbouwing! Maar toch dacht ik, dit kunnen wij. Alleen eerst mijn man even het goede nieuws vertellen. Toen hij thuiskwam met de hond, liet ik hem de test meteen zien. Hij had volgens mij wel 5 minuten nodig om überhaupt te beseffen wat het was.. Een zwangerschapstest! En daarna ook wat er op stond. Ook hij was toen heel erg blij en we konden ons geluk niet op.

Die week daarna moesten we werken en we hielden het nieuws nog even voor onszelf. Alleen mijn zus en moeder wisten het een dag later. Vervolgens ging het met de dag slechter met mij. Ik kon alleen maar overgeven, de hele dag door. Ik heb alles geprobeerd, maar het hield niet op. Halverwege de week moest ik me ziek melden. Het overgeven was heel heftig en het ging dag en nacht door. We hadden de eerste echo nog niet eens gehad en ik lag al uitgeschakeld op bed.

De eerste echo was toen daar. Tijdens deze echo zouden we te horen krijgen hoe lang ik al zwanger was. Zelf had ik werkelijk geen idee, omdat wij nog niet actief bezig waren met een kinderwens. We waren dus heel benieuwd. Omdat ik me zo slecht voelde en mijn man na de echo meteen met zijn eigen auto naar zijn werk moest, ging mijn moeder ook mee om mij na afloop weer naar huis te kunnen brengen. Tot onze verbazing mochten we met z’n drieën naar binnen en samen de echo bekijken. Dit vonden we alle drie een heel leuk idee.

En daar was toen het moment, de echo werd gemaakt en wij zagen het meteen. Heel duidelijk zag je niet 1, maar 2 vlekjes op het beeldscherm! Het was een tweeling! We hadden een paar weken daarvoor nooit gedacht dat ik zwanger zou zijn. Laat staan van 2 kindjes tegelijk.. Het was dus absoluut een dubbele verrassing, maar we waren meteen ontzettend blij met het nieuws. Ergens hadden we er die week ook rekening mee gehouden. Omdat ik zo ziek was, dacht mijn man dat het er misschien wel eens 2 konden zijn. En hij had gelijk! We zagen het al helemaal voor ons en droomden al een beetje weg bij het idee van een tweeling.

We wisten op dat moment nog niet wat er die week allemaal zou gaan gebeuren. Hoe het overgeven met de dag erger zou worden en in welke vreselijke rollercoaster we later in de zwangerschap terecht zouden komen.. Maar dat lees je weer in een andere blog. 

Benieuwd hoe het nu met ons gaat? Volg ons op Instagram of op YouTube waar we een video dagboek bijhouden. Bedankt voor het lezen! 

Trending: "De eerste dagen nadat onze dochter stil geboren was"

Laura Hogendoorn - Hoofdredacteur Mamaplaats's avatar

Zo leuk!! En wat een schatjes. Liefs, Laura

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij LotteLouise?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.