Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Beatrijs Smulders op Mamaplaats!

De ‘beroemdste’ verloskundige van Nederland, zo sta ik ook wel bekend. Ik moet eerlijk bekennen dat ik me enigszins ongemakkelijk voel bij zo’n kwalificatie. Laat ik het anders zeggen: ik heb de afgelopen 30 jaar een redelijk prominente rol gespeeld in de verloskundige zorg in Nederland. En als het nodig was, dan klom ik (nog steeds!) op de barricade voor moeders, voor baby’s en voor de unieke Nederlandse verloskunde.

In 1991 heb ik het Geboortecentrum Amsterdam opgericht, met allerlei faciliteiten voor zwangere en pas bevallen vrouwen. En onlangs, samen met mijn collega-verloskundigen van het Geboortecentrum, een echt Geboortehuis. Hier kunnen vrouwen, die niet thuis, maar ook niet in het ziekenhuis willen bevallen, in een luxe omgeving ‘bij de verloskundige aan huis’ hun kind baren.

Daarnaast – dat zal jullie niet zijn ontgaan -  schrijf ik boeken en dat is eigenlijk wat ik het allerliefste doe. Mijn zogeheten ever sellers (deze term hanteert mijn uitgever!) zijn, behalve in de boekhandel, ook te koop in mijn eigen webshop http://shop.beatrijssmulders.nl. Deze handboeken, ‘Veilig Zwanger’, ‘Veilig Bevallen’ en ‘Veilig door de Kraamtijd en de eerste Maanden na de Bevalling’ (de zogeheten‘Veilig’-serie), zijn inmiddels klassiekers en bijbels voor zwangere vrouwen en daar ben ik heel trots op! Ook schreef ik het informatieve boek ‘De meest gestelde Vragen over Zwangerschap en Bevalling’ en niet te vergeten twee leuke must haves: de ‘Veilig Zwanger Agenda’ en de ‘Agenda voor het eerste Jaar na de Bevalling’, die ik samen met de bekende tekenares Laura Neuhaus heb gemaakt.

Via de media en de sociale netwerken probeer ik zo breed mogelijk mijn kennis en ervaringen te delen, zowel als verloskundige, als moeder én als expert op het gebied van allerhande vrouwenzaken. Op dit moment ben ik veel thuis om te schrijven aan mijn twee nieuwe boeken: ‘Veilig door het Jaar na de Bevalling’ en een boek over vrouwen, seks en liefde, met als werktitel ‘De Schatkist’. Het komende jaar ga ik voor jullie maandelijks een blog schrijven. Over allerlei onderwerpen die te maken hebben met zwanger zijn, bevallen en de eerste tijd daarna. Ook over de voortgang van het vrouwenboek, waar ik enorm enthousiast over ben, zal ik jullie uitgebreid op de hoogte houden. Daarin schrijf ik over mijn ervaringen die ik al die jaren met vrouwen en allerlei ‘vrouwenzaken’ heb opgedaan. Ik kijk terug op mijn lange carrière en beschrijf mijn observaties door de jaren heen. Ik hoop enorm dat jullie dat leuk en vooral waardevol vinden! Reageer vooral op mijn Facebook-pagina en op mijn weblog www.beatrijssmulders.nl.

Groetjes,

Beatrijs

12 jaar geleden

Beste blogster, Mochten jullie vragen hebben aan Beatrijs Smulders, dan kunnen jullie deze mailen naar info@mamaplaats.nl. Wij zullen deze vragen stellen en dan zul je zo snel mogelijk een persoonlijk antwoord krijgen! Groeten Redactie Mamaplaats

12 jaar geleden

super leuk! Hoop dat je snel zult beginnen

12 jaar geleden

Wat ontzettend leuk dat Beatrijs Smulders bij Mamaplaats gaat bloggen! Ik ga de site nu zeker in de gaten houden om te kijken wat voor blogs er nu nog geschreven kan worden. Is het ook mogelijk om vragen te stellen?

12 jaar geleden

Hoi Beatrijs, Welkom op Mamaplaats! Ik ben erg benieuwd naar jouw ervaringen en je aankomende blogs. Groet Marielle