Snap
  • Zwanger
  • Babyspullen

Baby Uitzet Musthaves Top 5 - #2 Stokke Steps Stoel

Speciaal voor mama’s to be vindt je hier een aantal goede tips over welke items prima passen in je baby uitzet!

Samen met je newborn aan tafel

Wie kent ze niet, de ergonomische houten Stokke Tripp Trapp kinderstoelen. Je komt ze al vanaf 1972 overal tegen, wie weet zat je er zelf vroeger als kindje in. Vorig jaar kwam Stokke met een frisse nieuwe versie van deze tijdloze stoel genaamd de “Stokke Steps”. Ik was meteen verliefd op deze nieuwere uitvoering van de Stokke stoel omdat hij net wat moderner is dan de originele versie. Maar ook vanwege de verschillende manieren waarop je deze stoel op de leeftijd van je kindje kunt aanpassen. Wat deze stoel zo bijzonder maakt is onder andere dat je hem kunt gebruiken vanaf de geboorte (jawel) tot dat je kind 80 kilo weegt…dus misschien wel voor de rest van zijn of haar leven.

Allereerst is er een speciale wipstoel die je los kunt gebruiken, maar je kunt hem ook op de Stokke Steps vastmaken waardoor je kindje al vanaf de geboorte gezellig bij je aan tafel kan zitten i.p.v.dat hij of zij ergens op de grond in de wipstoel ligt. Dit is praktisch en natuurlijk erg leuk tijdens de gezamenlijke momenten aan tafel.

Vanaf de dag dat je kindje kan zitten (na ongeveer 6 maanden) kun je de stoelverkleiner er in plaatsen. Hierbij is ook een tafelblad en een kussenset om de stoel mee compleet te maken. Deze kun je super makkelijk vast en losmaken. In de kussenset zitten de riempjes waarmee je jouw kindje makkelijk vast kunt zetten in de stoel.

Verschillende accesoires

Wanneer je kind oud genoeg is kun je deze accessoires er af halen en heeft hij of zij een “echte” stoel die je gemakkelijk in hoogtes kunt verstellen en op de geschikte maat van je kind kunt aanpassen. Op die manier schaf je dus één complete stoel aan waar je kind ontzettend lang plezier van kan hebben. De stof van de wipstoel en van de kussenset is in verschillende kleuren te verkrijgen. De stoel zelf is verkrijgbaar in ligt en donker hout met een witte kunststof zitting en voetenplankje.

Ik heb vriendlief na veel moeite weten te overtuigen dat ik perse deze stoel in huis wilde halen en onze schoonouders vonden dit zo’n goed idee dat ze samen alle onderdelen aan ons cadeau hebben gedaan als kraamcadeau. Super lief! We hebben tot nu toe al ontzettend veel plezier gehad van deze fijne kinderstoel en na 10 maanden intensief gebruik ziet hij er nog steeds als nieuw uit. Hij staat mooi in ons interieur en is makkelijk in gebruik en goed schoon te houden. Mocht er ooit een broertje of zusje komen voor Lola dan haal ik er zeker nog eentje bij.!

Wat is de schade?

Hij kost een rib uit je lijf, of twee of drie, maar dan heb je er wel levenslang plezier van (als je niet boven de 80 kilo gaat wegen als je groter wordt. Een goede investering als je het mij vraagt! Kijk hier voor meer info over de Stokke Steps. Hij is verkrijgbaar bij bijna alle babywinkels en momenteel bij veel van hen afgeprijsd!

Heb jij thuis ook een Stokke Steps kinderdstoel voor je kindje? Of heb je een andere? Welke zou jij adviseren aan nieuwe mama’s?

Mijn andere musthaves vindt je hier:

#3 Baby Björn One Draagzak

#2 Tummy Tub

#1 Sophie de Giraf

9 jaar geleden

Wat relaxt zeg! Het zijn gewoon de degelijke stoelen.

9 jaar geleden

Ik heb de ouderwetse stokke triptrap en ben er zo blij mee. Vooral nu ik wel meer stoelen heb gebruikt. Oh wat is de stokke triptrap toch fijn. Ik heb hem zelf op een 2e hands marktje gekocht voor 20 euro, en dat terwijl hij nog in super staat was. Op marktplaats heb ik de babybeugel en het leren riempje voor ertussen voor 20 euro erbij gekocht. En online nieuw heb ik een babyverkleiner kussentje voor 20 euro gekocht. Van vrienden heb ik de playtray erbij gekregen. Dus voor 60 euro heb ik de hele stoel. En oh wat is hij toch fijn en ik vind het oude model ook nog steeds zo mooi. Het nieuwe model is ook erg mooi maar het geld om dat allemaal met alle accessoires te kopen is me toch wat te veel.